Според мен 5.5 е най-хубавия пасат правен някога и като дизайн и като техника !
Не на последно място слагам окачването, което работи перфектно и надлъжните мотори с класическото 4х4 с Торсена !
За мен напречните мотори и халдекс съединителите са чекиджийски неща ...и не мога да проумея защо с появата на 6та нещата тръгнаха надолу чисто технически ... напречен мотор, макферсонното окачване ...и екстериора заприлича на голяма не луксозна наполовина американка наполовина корейка ..
Лично мнение!
Аз също съм се замислил да си сменям пасата за такъв 4х4, но при всички положения ще е твърдо В5.5 !
Още не съм уточнил бензин или дизел !
А дали В5 или 5.5, не трябва много акъл, за да е наясно човек какво е по-доброто...
Колегите са изтъкнали всички аспекти плюсове , минуси ..
В5 прилича на скучно ауди А4, даже на времето като излезе В5 един комшия си го купи чисто нов 4х4 и тогава си спомням много ясно точно това коментирахме.."можеха да го направят по-изискан", мина малко време и излезе В5.5, той съответно купи и новия пак 4х4 но 2.0 бензин и трябва да ви кажа, че разликите дори при два нови автомобила бяха огромни !
За екстериора какво да кажа, точно фаровете, хромираните лайсни, наклонената решетка, задните светлини наприваха от един скучен пасат наистина изискан автомобил, с който можеш да ореш в преспите на Витоша и да отидеш на опера ...защото пред чалгарниците се радват на друго
За сигурността, която е подобрена и това , че е по-нова кола..просто няма какво да се каже!
НЕ съм сигурен ако спрем два седана един до друг, чисто нови В4 и В5, коя ще е по-красива, не говоря за техника и ..вече при В5.5 лъха на класа и лек аристократизъм и това може да го каже всяко дете или баба пред блока !
Както казах, според мен не само , че е за предпочитане пред Б5, ами е и най-хубавия пасат като дизайн и не само до сега ! Не говоря за електроники и др. глупости, а за тип окачване и разположение на мотори!
А защо стана така с Б6 и7, ами много просто, дори от VW преди време заявиха, че искат ясно да разграничат VW от Ауди...чисто търговска цел, която натика Пасат в ъгъла.. защото с Б5 и 5.5 нямаше никаква разлика между двете марки освен емблемите и не ставаше ясно ..бе аджеба защо Ауди като Пасат е дори по-красив или поне също толкова изискан...