mileff написа:Освен това че "Колата се управлява от шофьора" друго смислено в този пост не видях. А да кажеш нещо по темата за видимостта? По темата за заслепяващите фарове...?
Колега, съжалявам, че не си разбрал иронията в мнението. Може би не е лесно да се разбере....
Та по темата с фаровете - ами на мен ми пречат тези с ляв волан и с вирнати китайски ксенони - айде и тях да забранят. Колкото до видимостта, ами всеки си избира каква кола да кара и си носи позитивите и негативите от това. На това нормалните хора му викат право на избор и е не неприкосновено. Не сме ние тези който трябва и могат да кажат на бай Иван каква кола да си купи, стига тази кола да отговаря на международните стандарти за безопасност. А дирекцията все още не е фактор в тези стандарти.
По логиката, че десен волан автоматично значи камикадзе, или че десен волан автоматично значи високи светлини, значи и че всички тук фенове на VW сме галфони (ама не ни кефи това, като ни кажат че сме идиотите на пътя, защото някой КОНКРЕТЕН галфон е самоубиец). И аз имам съмнения за десния волан, ама са си за мен и аз лично не бих си купил автомобил с такава дирекция, но НИКОГА няма да си позволя да кажа (директно или индиректно, както е със забрана) на другите какво да карат.
BTW на джиповете видимостта е по-добра, що пък да не забранят леките автомобили, а колко е добра видимостта на камионите.....