за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

за/против регистрацията на автомобили с десен волан

против
303
76%
за
25
6%
все ми е тая
72
18%

Общо гласове: 400
misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 23 дек 2008 12:12

Rabbit_TDI написа:Лично съм против.В нормалните страни не е забранено щото никой не етолкова тъп за 1000-2000 лева да си рискува живота - в държавата на измекярите обаче не е така...
Сега обаче няма да са само с 1000-2000лв по ниски цените на колите от Англия а и повече , защото курса на британска лира към лев падна.От което следва че може още повече да стават колите с десен волан.
Поне аз така мисля.

Потребителски аватар
markovgolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот markovgolf » Вто 23 дек 2008 13:09

Свиква се и то доста бързо.Карал съм с десен волан и в Англия и после тук в България нямах никакви ядове за година и половина.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Вто 23 дек 2008 13:28

Лично аз съм против колите с десен волан.Нека си ги карат в Англия,но не и тук.

Потребителски аватар
vgolfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vgolfa » Вто 23 дек 2008 13:36

KING-T написа:Лично аз съм против колите с десен волан.Нека си ги карат в Англия,но не и тук.
:idea:

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Вто 23 дек 2008 13:37

На мен ми е все тая дали е с лев или десен волан,то ако не може да кара и със среден да му сложиш пак ше се удари 8)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 23 дек 2008 14:00

mileff написа:Освен това че "Колата се управлява от шофьора" друго смислено в този пост не видях. А да кажеш нещо по темата за видимостта? По темата за заслепяващите фарове...?

Колега, съжалявам, че не си разбрал иронията в мнението. Може би не е лесно да се разбере....
Та по темата с фаровете - ами на мен ми пречат тези с ляв волан и с вирнати китайски ксенони - айде и тях да забранят. Колкото до видимостта, ами всеки си избира каква кола да кара и си носи позитивите и негативите от това. На това нормалните хора му викат право на избор и е не неприкосновено. Не сме ние тези който трябва и могат да кажат на бай Иван каква кола да си купи, стига тази кола да отговаря на международните стандарти за безопасност. А дирекцията все още не е фактор в тези стандарти.
По логиката, че десен волан автоматично значи камикадзе, или че десен волан автоматично значи високи светлини, значи и че всички тук фенове на VW сме галфони (ама не ни кефи това, като ни кажат че сме идиотите на пътя, защото някой КОНКРЕТЕН галфон е самоубиец). И аз имам съмнения за десния волан, ама са си за мен и аз лично не бих си купил автомобил с такава дирекция, но НИКОГА няма да си позволя да кажа (директно или индиректно, както е със забрана) на другите какво да карат.
BTW на джиповете видимостта е по-добра, що пък да не забранят леките автомобили, а колко е добра видимостта на камионите.....

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 23 дек 2008 14:02

Дано не съм лош пророк, но ще стане някоя зверска катастрофа със загинали по вина на автомобил с десен волан и тогава ще се заговори колко е неправилно да се движат такива коли по нашите пътища и че не е трябвало да се допуска регистриране на такива коли.
Нямам нищо напротив, който идва от Англия за празниците или за почивка да си кара колата.
В Силистра вече сигурно 1/5 от колите, които се движат активно по улиците са с десен волан!
Това трябва да се спре!

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 23 дек 2008 14:03

Meти написа:На мен ми е все тая дали е с лев или десен волан,то ако не може да кара и със среден да му сложиш пак ше се удари 8)

а дали ще ти е все тая ако се удари в теб :?: :idea:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 23 дек 2008 14:06

DimoNN написа:
Meти написа:На мен ми е все тая дали е с лев или десен волан,то ако не може да кара и със среден да му сложиш пак ше се удари 8)

а дали ще ти е все тая ако се удари в теб :?: :idea:

а дали няма да ти е все тая ако (дано не се случва) се ударят в теб? Ако е с ляв волан ще си по-щастлив или по-малко щети ще има по колата и не дай боже по теб? Айде стига - автомобила се управлява и това ня зависи от положението на волана.

Та колега сподели случката която те е провокирала да си толкова краен към автомобилите с дясна дирекция.... Така може и да стане по-ясно какъв е проблема.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 23 дек 2008 14:20

ПРОТИВ съм и с 2те ръце съм против Английската простотия :evil:

Потребителски аватар
anio-1.8-KR
Автомобил:
Двигател:

.

Мнениеот anio-1.8-KR » Вто 23 дек 2008 14:25

:lol: :lol:

Потребителски аватар
Speed_Am_All
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Speed_Am_All » Вто 23 дек 2008 15:00

Твъдо против!

То е ясно, че се свиква, но никой не може да ме убеди, че ще стане толкова удобно колкото и с левия волан.

Това, че някои казват по-добре опитен шофъор в кола с делен волан от колкото келеме в кола с ляв волан. Това е повече от не сериозно. Става въпрос за конкретния човек "Х" който трябва да си купи една от двете възможности.

А фаровете? Технологично не е възможно да се настроят така че хем да има нормална осветеност, хем да не заслепяват. И ако ми каже някой, че хората които са спестили 2000-3000лв от кола за 12000 ще дадат 1000 за нови фарове след това?

"Ако ти е писано да се удариш, няма да се удавиш" - разбирам баба ми да ми каже така...

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Вто 23 дек 2008 15:43

kriss4 написа:твърдо проти,трябва да се забрани със закон и само тези които идават на гости в българия да им е позволено,а не да се регистрират свободно

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 23 дек 2008 15:46

твърдо против съм в БГ да се кара с десен волан :!:

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Вто 23 дек 2008 16:49

DimoNN написа:
valdesbg написа:

:lol: :lol: :lol: гледам ине вярвам на ушите си :shock :D :lol: :lol: в англия ли го кара тоя десен волан? че нещо тука с ляв едвам изпреварвам понякога, а с десен ще ми е изключително спокойно- там на небето.... :lol: :lol: :lol:

Ха помисли защо е спокойно карането !
В задръстване и на тесен участък просто е невъзможно изпреварването и си караш в колоната , съответно вероятността за "рисково" изпреварване е равна на нула !
Тук съм карал автомобили с дясна дирекция - в БГ . Имах дискомфорт при първата среща с десен волан за около 2 минути (докато се измъкна от тесния гараж където беше паркиран автомобила) .
Който не става за водач и със среден волан , пак ще се ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”