за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

за/против регистрацията на автомобили с десен волан

против
303
76%
за
25
6%
все ми е тая
72
18%

Общо гласове: 400
Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 23 дек 2008 17:46

Stefan написа:Все ми е тая :dontknow: а това дали е опасно или не, си зависи изцяло от водача :arrow: :!:

:idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Вто 23 дек 2008 19:31

един така беше свикнал и си плюел наляво през стьклото.като се качил на десен волан по навик плюел по жена му. :lol:

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Вто 23 дек 2008 19:53

mladvampirTDI написа:
DimoNN написа:
Meти написа:На мен ми е все тая дали е с лев или десен волан,то ако не може да кара и със среден да му сложиш пак ше се удари 8)

а дали ще ти е все тая ако се удари в теб :?: :idea:

а дали няма да ти е все тая ако (дано не се случва) се ударят в теб? Ако е с ляв волан ще си по-щастлив или по-малко щети ще има по колата и не дай боже по теб? Айде стига - автомобила се управлява и това ня зависи от положението на волана.

Та колега сподели случката която те е провокирала да си толкова краен към автомобилите с дясна дирекция.... Така може и да стане по-ясно какъв е проблема.

Да не се случва на никого, наистина, затова искам да забранят РЕГИСТРИРАНЕТО на такива автомобили! Наистина ли си мислиш, че шансовете за катастрофа с автомобил с едната и другата дирекция са еднакви? и наистина ли мислиш, че е все тая дали караш с едната и с другата дирекция в БГ (не говорим за писта)? ако е така- жалко, няма смисъл да те убеждавам- явно си от хората които желаят да опонират заради спорта... Колкото до случката, която ме е провокирала- трябва ли да ме тресне някой с обратен волан, за да съм възмутен???...

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 23 дек 2008 19:58

пълна глупост... БЕЗМИСЛИЦА :!: :!: :!:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 23 дек 2008 20:06

DimoNN написа:Да не се случва на никого, наистина, затова искам да забранят РЕГИСТРИРАНЕТО на такива автомобили! Наистина ли си мислиш, че шансовете за катастрофа с автомобил с едната и другата дирекция са еднакви? и наистина ли мислиш, че е все тая дали караш с едната и с другата дирекция в БГ (не говорим за писта)? ако е така- жалко, няма смисъл да те убеждавам- явно си от хората които желаят да опонират заради спорта... Колкото до случката, която ме е провокирала- трябва ли да ме тресне някой с обратен волан, за да съм възмутен???...

Да, определени мисля, че шанса за катастрофа се влияе най-вече от задкормилното устройство.

Колкото до това от кои хора съм си е много, ама много мой проблем!

Това е моето мнение, както и на част от останалите колеги. Ти си имаш твое - супер, но не искай всички да са на твоята.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 23 дек 2008 20:22

Все тая...Не знам кви са тия радикални мнения за забрана за движение по нашите пътища на такива автомобили?Значи ако Днони и Джак решат да напуснат Албиона и требе да си сменят колата ли? Или обратното аз като ходя до Англия до Франция и после се оправяй...
Всичко си е до шофьора!!!!

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Вто 23 дек 2008 20:40

Pichaga написа:лично аз не съм карал и не мога да взема становище

Ташак е! mhihi А иначе все ми е тая... Колата как ще се кара според мен си зависи изцяло от шофьора. Аз лично познавам човек, дето колите с ляв волан обикновено ги кара по бордюрите :lol: , а с десен няма проблеми.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Вто 23 дек 2008 20:47

Против!
Един ден се разминах с един джип с десен волан, който искаше да изпреварва и се беше изнесал на един завой за да види дали идва кола отсреща :shock - в случая аз. Опасно е!

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 23 дек 2008 23:05

BastunSelski написа:Все тая...Не знам кви са тия радикални мнения за забрана за движение по нашите пътища на такива автомобили?Значи ако Днони и Джак решат да напуснат Албиона и требе да си сменят колата ли? Или обратното аз като ходя до Англия до Франция и после се оправяй...
Всичко си е до шофьора!!!!

Ти правиш ли разлика м/у временно и постоянно прибиваващи? Май не... :roll:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 25 дек 2008 16:54

Ако стандарта на живот в България беше като в нормалните за живеене страни, никой нямаше и да си помисли за кола с обратен волан, но в това положение в което сме, обстоятелствата го налагат :!:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Чет 25 дек 2008 17:53

mladvampirTDI написа:Да, определени мисля, че шанса за катастрофа се влияе най-вече от задкормилното устройство.

Ако става въпрос за 4-5 мпс си прав. Но когато става дума за хиляди, тогава започва да се усещат и такива фактори като дясна дирекция и т.н. Както му казват, вече е статистика.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Чет 25 дек 2008 17:56

Stefan написа:Ако стандарта на живот в България беше като в нормалните за живеене страни, никой нямаше и да си помисли за кола с обратен волан, но в това положение в което сме, обстоятелствата го налагат :!:

Съгласен, до някъде! Вярно - стандарта на живот в БГ е изключително нисък, НО това не е оправдание за да караш с изтъркани гуми, например, най-вече пък да си купиш кола с обратен волан. Компромис с безопасността и с живота не трябва да се прави! :!:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 26 дек 2008 0:24

Pichaga написа:в англия, хонг конг, австралия, кипър
можеш да караш и с ляв волан, демек няма как тука да ги забранят

И аз съм на това мнение,но като знам в каква "държава" живеем нищо чудно вярно да ги забранят.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 26 дек 2008 8:26

абе, хорица, говорим за забрана на :!: РЕГИСТРАЦИЯТА :!: в България на такива автомобили...

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 26 дек 2008 9:21

На който му пречи кола с такъв волан--да не си купува.
Който има инцидент с кола с десен волан--да сподели.
Като не харесвам кренвирши си купувам луканка и това е.
Има толкова проблеми за решаване,че десния волан е най-последното нещо което ме вълнува.
Така че,уважаеми колеги, /а не просто хорица за мен/,нека изкараме едни хубави празници,макар и помрачени от вестта за загиналия колега от форума,да сме малко по-толерантни на пътя и само безаварийни километри.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”