Проблем с хидравличните повдигачи-помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравличните повдигачи-помощ

Мнениеот googo » Сря 24 дек 2008 1:19

Здравейте, колеги!Ползвах търсачката но нищо не открих и реших да ви пиша.Колата е голф 3 1.9 д на 250 000км.с масло 15 на 40,Бритиш петролиум.Проблема е следния,леко ми пречукваха клапаните но нямах проблеми колата си палеше нормално сутрин.Сега зимата при студен старт запалва и угасва, втория пат пали на 2-3 цилиндъра и започва адски да тресе докато запали и 4 цилин.Хидравличните повдигачи се чуват вече доста да чукат.Въпросат ми е дали е от тях този номер сутрин или имам запекла дюза.Загрее ли колата нямам никакви ядове колата си варви доста добре и не хапва масло.От друга страна ако е дюза не трябва ли да тресе и при загрят мотор и да няма тяга.Помогнете-БЛАГОДАРЯ

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Сря 24 дек 2008 1:22

Между другото забражих да кажа, че подгревните свещи са добре!!!

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 24 дек 2008 1:42

Сложи масло 10W40 с това което караш зимата ще видиш голям зор,тресе защото повдигачите ти не се пълнят добре с това масло и не натискат клапаните :wink:

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Сря 24 дек 2008 7:33

jagler написа:Сложи масло 10W40 с това което караш зимата ще видиш голям зор,тресе защото повдигачите ти не се пълнят добре с това масло и не натискат клапаните :wink:

съгласен съм с колегата, za зимата това масло е съвсем неподходящо,

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Сря 24 дек 2008 9:20

Благодаря колеги но преди време бях и сложил 10на40 и почна да си похапва масалце все пак е на 250 000.Казаха ми да карам с 15на40.Наи вероятно са ми износени подигачите.Решил сам да ги сменям някои знае ли колко струват.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 24 дек 2008 9:39

Повдигачите са някъде около 70-100лв до колкото помня от четеното тук :wink:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 24 дек 2008 12:17

googo,е това е зора на дизелджията-да запали сутринта :lol: Сега по същество:провери си компресията, за свещите бъди сигурен само като ги видиш извадени как работят.Не подценявай и горивен филтър.Нещо да си сменял ангренажен ремък скоро?Евентуална центровка на нафтова помпа?Авансатора работи ли?И последен въпрос..нещо антифриза да ти се губи незнайно къде?...дано отговориш НЕ

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Сря 24 дек 2008 14:42

По принцип пали и при минусови температури,просто запалва на 3цил.и тресе за около 3-4мин.Свещите лично си играх една по една да ги вадя защото знам,че мойе да има консумация но да не работи.(голям гърч е тази зад помпата идеше ми да си изпиля прастите на шмиргела :lol: .Ангренажа е сменен отдавна както и филтъра.Само не сам сигурен за авансатора-това обогатитела ли е който се дарпа с едно жило което е хванато за помпата.Като го дарпам си вдига оборотите значи работи.Нещо за дюзите да сподели някои.Компресия мисля че има защото катозагрее си варви доста добре.Може би имаш предвит разлики в компресията.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Сря 24 дек 2008 16:29

Колега само внимавай ако сменяш повдигачите да не са ментаци и да не стане както с мен 2-3 блокираха и си върнах пак старите,за това ти казвам първо пробвай с хубаво масло 10/40 :wink: Повдигачите са около 120лв. INA ,но пак ти казвам има и такива ментаци :?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: Audi_Q5 FY
Двигател: DJYA 2020

Re: Проблем с хидравличните повдигачи-помощ

Мнениеот buller » Сря 24 дек 2008 16:48

googo написа:...Проблема е следния,леко ми пречукваха клапаните но нямах проблеми колата си палеше нормално сутрин.Сега зимата при студен старт запалва и угасва, втория пат пали на 2-3 цилиндъра и започва адски да тресе докато запали и 4 цилин...

Според мен ще е хубаво да смениш маслото и едва тогава да правиш изводи ;) Сам казваш, че проблемите са се усложнили след понижаването на температурите. Не пипай повдигачите засега. На мен също ми тракаха много с Kuttenkeuler 10W40, но смених марката и сега нямам проблеми. Ако си сигурен, че не са свещи (въпреки че аз имам подобни съмнения, щом пали на 3 цилиндъра), то сменяй маслото с полусинтетика :) Дори да го похапва, за зимата е далеч по-добрия вариант ;)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 24 дек 2008 18:43

А сигурно ли е ,че тракат повдигачите, аз не бих се заклел какво точно трака при дизела :idea: ,по-точно какво не трака...Проблемът на колегата е тегаво палене на студено.При мене "авансатора" е ръчен, дърпам го с ръчка, ако при него е автоматичен-струва си да се огледа дали работи.Това не е обогатител(смукач) като на бензинка, а измества леко ъгъла на впръскване на помпата в посока +,облекчава студения пуск

alex1977
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с хидравличните повдигачи-помощ

Мнениеот alex1977 » Сря 24 дек 2008 19:51

mini na10w40

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Сря 24 дек 2008 21:19

Антифриза,, антифриза губи ли се не можахме да разберем :roll:

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Сря 24 дек 2008 21:51

slavi ivanov slavov написа:Антифриза,, антифриза губи ли се не можахме да разберем :roll:

Да но много малко може би 200гр.да сам долял за около месец.Колата не загрява просто си доливам да си е на макс.Няма течово от саединения.Самнява те гарнитура на главата и да се пални някои от цилиндрите ли?Не е изключено но щеше на ми надува в разшерителния съд.

Потребителски аватар
googo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googo » Сря 24 дек 2008 21:55

emo-gar написа:А сигурно ли е ,че тракат повдигачите, аз не бих се заклел какво точно трака при дизела :idea: ,по-точно какво не трака...Проблемът на колегата е тегаво палене на студено.При мене "авансатора" е ръчен, дърпам го с ръчка, ако при него е автоматичен-струва си да се огледа дали работи.Това не е обогатител(смукач) като на бензинка, а измества леко ъгъла на впръскване на помпата в посока +,облекчава студения пуск

Е аз не съм толкова (бос),че да не си чуя повдигачите.Просто искам мнения.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”