Иначе подкрепям призива ти
за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
На който му пречи кола с такъв волан- очевидно няма да си купи, но не може да спре хилиядите, които гледат да спестят (не се знае колко и от какво пестят де) и не мислят, да си купят. Затова трябва забрана на регистрацията на такива автомобили. Някои хора не ги вълнува, може би защото не са се замисляли, а и могат да си позволят новичко бмв с нормален (ляв) волан... Това може да е последното нещо, което теб те вълнува (всеки си има лични грижи), но, според мен, е едно от важните неща, които трябва да се решат и то много скоро. А и не разбирам защо така се палиш, сподели
- iGolf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз не го намирам за много удобно и бих се съгласил с колегите макар че имам и такава кола но си я карам в Англия,но пък карах и доста време там кола с лява дирекция и мога да си призная че изобщо не е неудобно,въпрос на няколко дни каране е докато се свикне!и все пак там шофьорите са колегиални и сдържани за разлика от каубойските навици на хилядите в България!според мен е въпрос на личен избор!
- propparo
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка,каква е ползата от анкетата?
Мнение са дали сигурно под 1 промил от общия брой водачи на МПС в БГ.
Кой ще я види тая анкета и на кого ще му направи впечатление,след 1 месец някой друг ще я повтори,както и другите подобни за парфюмчета,парцалки,музичка в колата и бля бля.
Или да правим по 10 анкети на ден от сорта Я да си вдигна броя на мненията.
Проблема въобще не е във волана,проблема е в мозъка на задкормилното устройство.
Мнение са дали сигурно под 1 промил от общия брой водачи на МПС в БГ.
Кой ще я види тая анкета и на кого ще му направи впечатление,след 1 месец някой друг ще я повтори,както и другите подобни за парфюмчета,парцалки,музичка в колата и бля бля.
Или да правим по 10 анкети на ден от сорта Я да си вдигна броя на мненията.
Проблема въобще не е във волана,проблема е в мозъка на задкормилното устройство.
- Тульский Токарев
- Автомобил:
- Двигател:
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Против!
Това с "задкормилните устройства", че ако мислели, то няма значение позицията на волана - глупости. Налагало ми се е да излизам "по спешност" от пътя заради коли с десен волан. Решения от типа "система от огледала" или камерки с дисплеи... щом са адекватно решение - заварете си тенекия на предния джам и карайте с камерки и огледалца. Ако си мислите, че водачите на коли с дясна дирекция няма да изпреварват - лъжете се. А какво става с екстремните моменти на пътя?! Ситуации в които се налага моментална (в някои случаи животоспасяваща) реакция?! Как шофьор, който не вижда 60%-70% от пътя ще реагира адекватно!? Ще анализира ситуацията в огледалцето ли?! Проблема с фаровете е ясен вече. Това, че в Аглия е разрешена регистрацията на коли с ляв волан, причина ли е да не забраним регистрирането на МПС-та с десен волан в България? С оглед нарастващия брой "обратни" автомобили в страната, смятам, че трябва да се забрани регистрацията им! Трябва ли пак да се чака статистиката да каже, че е крайно време? Или превантивните мерки си остават табу?!
Темата е за/против регистрация на коли с десен волан! Какво общо имат страховете на някои хора от джигити по пътя, млади шофьори, мамини гъзета..., та ги намесвате в темата?! Дали има смисъл анкетата... поне ще се знае позицията на този форум. До колко ще е полезно за нещо... идея си нямам
Това с "задкормилните устройства", че ако мислели, то няма значение позицията на волана - глупости. Налагало ми се е да излизам "по спешност" от пътя заради коли с десен волан. Решения от типа "система от огледала" или камерки с дисплеи... щом са адекватно решение - заварете си тенекия на предния джам и карайте с камерки и огледалца. Ако си мислите, че водачите на коли с дясна дирекция няма да изпреварват - лъжете се. А какво става с екстремните моменти на пътя?! Ситуации в които се налага моментална (в някои случаи животоспасяваща) реакция?! Как шофьор, който не вижда 60%-70% от пътя ще реагира адекватно!? Ще анализира ситуацията в огледалцето ли?! Проблема с фаровете е ясен вече. Това, че в Аглия е разрешена регистрацията на коли с ляв волан, причина ли е да не забраним регистрирането на МПС-та с десен волан в България? С оглед нарастващия брой "обратни" автомобили в страната, смятам, че трябва да се забрани регистрацията им! Трябва ли пак да се чака статистиката да каже, че е крайно време? Или превантивните мерки си остават табу?!
Темата е за/против регистрация на коли с десен волан! Какво общо имат страховете на някои хора от джигити по пътя, млади шофьори, мамини гъзета..., та ги намесвате в темата?! Дали има смисъл анкетата... поне ще се знае позицията на този форум. До колко ще е полезно за нещо... идея си нямам
- av4e83
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ
Ей хора мисля 4е аз мога да ви отговоря най-добре на този въпрос понеже карам Б5 с десен волан.Свиква се с това да сменя6 скоростите с лява ръка и да се ка4ва6 от дясно.За един добър и внимателен 6офер не би било проблем(не се мисля за добър такъв),ное опасно щото нямаш съшата видимост.Аз като съм на работа карам нормалниколи и не ми е проблем като се ка4а в мойта,но само аз си знам като излеза на дълъг път как изпреварвам.
П.С.като видите кола с десен волан имайте едно на ум
П.С.като видите кола с десен волан имайте едно на ум
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ЕМ СИ, вие карал ли сте кола с десен волан в БГ или кола с ляв волан в УК ?
От къде го измислихте това, че няма 60-70 процента видимост ?!
Не може да се дават такива крайни мнения ( забрани, гледане на шофьорите на такива коли като на камикадзета) без да сте видели за какво става въпрос.
Да, не е удобно, но не е кой знае какво... и пак казвам, адски много зависи от задкормилното устройство.
От къде го измислихте това, че няма 60-70 процента видимост ?!
Не може да се дават такива крайни мнения ( забрани, гледане на шофьорите на такива коли като на камикадзета) без да сте видели за какво става въпрос.
Да, не е удобно, но не е кой знае какво... и пак казвам, адски много зависи от задкормилното устройство.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
AmW написа: адски много зависи от задкормилното устройство.
Прав си! НО ако такава кола си купи някой тъпанар взел книжка от 138-мия път!? Какво правим? Никой не може да даде оценка аз достатъчно добър шофер ли съм за да карам кола с обратна дирекция. Затова съм против. Куцо, кьораво и сакато си накупуваха коли с десни волани за да спестят някой лев и сега са опасни!
- vaskoniracing
- Автомобил:
- Двигател:
ПРОТИВ.Въпросът не е до свикването да караш автомобил с десен волан,а изпреварването.Видимостта е основния проблем.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”