за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

за/против регистрацията на автомобили с десен волан

против
303
76%
за
25
6%
все ми е тая
72
18%

Общо гласове: 400
Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 26 дек 2008 9:42

На който му пречи кола с такъв волан- очевидно няма да си купи, но не може да спре хилиядите, които гледат да спестят (не се знае колко и от какво пестят де) и не мислят, да си купят. Затова трябва забрана на регистрацията на такива автомобили. Някои хора не ги вълнува, може би защото не са се замисляли, а и могат да си позволят новичко бмв с нормален (ляв) волан... Това може да е последното нещо, което теб те вълнува (всеки си има лични грижи), но, според мен, е едно от важните неща, които трябва да се решат и то много скоро. А и не разбирам защо така се палиш, сподели :wink:
Иначе подкрепям призива ти :!:

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пет 26 дек 2008 9:57

Твърдо против , аз не само няма да си купя.Ами се и плаша като видя някой зад мен да се опитва да ме изпревари и да се изнася по средата на пътя.Като тировете трябва да им даваш десен мигач за да те минат :lol:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 26 дек 2008 11:39

против!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 26 дек 2008 11:41

Добре бе половината от вас нито са се качвали на такова животно,а са против. Защо не се обосновете защо сте против? Мисля,че най малкия проблем по българските пътища са автомобилите с десен волан.

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 26 дек 2008 12:51

защо? ти "за" ли си? :o и аз съм "за"- ако съм в англия например :wink: . а за доводите "против" ако сам не се сещаш за такива, изчети темата... :wink:

... ще се постарая да не пиша повече по темата... наблюдавам анкетата... според очакванията ми е... :wink:

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Пет 26 дек 2008 13:02

Dead man написа:Против !!!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 26 дек 2008 13:21

Абсолютно съм ПРОТИВ !!!
То с ляв волан колко пишман шофьори има - "Не те видях" , а с десен волан ???!!! :shock

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 26 дек 2008 13:28

и аз не го намирам за много удобно и бих се съгласил с колегите макар че имам и такава кола но си я карам в Англия,но пък карах и доста време там кола с лява дирекция и мога да си призная че изобщо не е неудобно,въпрос на няколко дни каране е докато се свикне!и все пак там шофьорите са колегиални и сдържани за разлика от каубойските навици на хилядите в България!според мен е въпрос на личен избор!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 26 дек 2008 14:55

В крайна сметка,каква е ползата от анкетата?
Мнение са дали сигурно под 1 промил от общия брой водачи на МПС в БГ.
Кой ще я види тая анкета и на кого ще му направи впечатление,след 1 месец някой друг ще я повтори,както и другите подобни за парфюмчета,парцалки,музичка в колата и бля бля.
Или да правим по 10 анкети на ден от сорта Я да си вдигна броя на мненията.
Проблема въобще не е във волана,проблема е в мозъка на задкормилното устройство.

Потребителски аватар
Тульский Токарев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тульский Токарев » Пет 26 дек 2008 15:00

Против!!!

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 27 дек 2008 1:10

Против!
Това с "задкормилните устройства", че ако мислели, то няма значение позицията на волана - глупости. Налагало ми се е да излизам "по спешност" от пътя заради коли с десен волан. Решения от типа "система от огледала" или камерки с дисплеи... щом са адекватно решение - заварете си тенекия на предния джам и карайте с камерки и огледалца. Ако си мислите, че водачите на коли с дясна дирекция няма да изпреварват - лъжете се. А какво става с екстремните моменти на пътя?! Ситуации в които се налага моментална (в някои случаи животоспасяваща) реакция?! Как шофьор, който не вижда 60%-70% от пътя ще реагира адекватно!? Ще анализира ситуацията в огледалцето ли?! Проблема с фаровете е ясен вече. Това, че в Аглия е разрешена регистрацията на коли с ляв волан, причина ли е да не забраним регистрирането на МПС-та с десен волан в България? С оглед нарастващия брой "обратни" автомобили в страната, смятам, че трябва да се забрани регистрацията им! Трябва ли пак да се чака статистиката да каже, че е крайно време? Или превантивните мерки си остават табу?!

Темата е за/против регистрация на коли с десен волан! Какво общо имат страховете на някои хора от джигити по пътя, млади шофьори, мамини гъзета..., та ги намесвате в темата?! Дали има смисъл анкетата... поне ще се знае позицията на този форум. До колко ще е полезно за нещо... идея си нямам :D

Потребителски аватар
av4e83
Автомобил:
Двигател:

Re: за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Мнениеот av4e83 » Сря 25 мар 2009 18:10

Ей хора мисля 4е аз мога да ви отговоря най-добре на този въпрос понеже карам Б5 с десен волан.Свиква се с това да сменя6 скоростите с лява ръка и да се ка4ва6 от дясно.За един добър и внимателен 6офер не би било проблем(не се мисля за добър такъв),ное опасно щото нямаш съшата видимост.Аз като съм на работа карам нормалниколи и не ми е проблем като се ка4а в мойта,но само аз си знам като излеза на дълъг път как изпреварвам.
П.С.като видите кола с десен волан имайте едно на ум

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 25 мар 2009 18:35

Колега ЕМ СИ, вие карал ли сте кола с десен волан в БГ или кола с ляв волан в УК ?
От къде го измислихте това, че няма 60-70 процента видимост ?!
Не може да се дават такива крайни мнения ( забрани, гледане на шофьорите на такива коли като на камикадзета) без да сте видели за какво става въпрос.
Да, не е удобно, но не е кой знае какво... и пак казвам, адски много зависи от задкормилното устройство.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Сря 25 мар 2009 18:52

AmW написа: адски много зависи от задкормилното устройство.

Прав си! НО ако такава кола си купи някой тъпанар взел книжка от 138-мия път!? Какво правим? Никой не може да даде оценка аз достатъчно добър шофер ли съм за да карам кола с обратна дирекция. Затова съм против. Куцо, кьораво и сакато си накупуваха коли с десни волани за да спестят някой лев и сега са опасни!

Потребителски аватар
vaskoniracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoniracing » Сря 25 мар 2009 18:59

ПРОТИВ.Въпросът не е до свикването да караш автомобил с десен волан,а изпреварването.Видимостта е основния проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”