Предупреждавайте за патрули на Кат

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
deluX
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот deluX » Съб 27 дек 2008 18:37

Insect написа:
deluX написа:Ма това си е за нас.. какъв е смисъла да набиеш спирачки само за пред патрула...? карайте си нормално и няма да ви дреме дали някой ви предупреждава или не! :arrow:

чакай... дефинирай "Карайте си нормално".
Защото има различни автомобили, различна пътна настилка, различни шофьори, различни температури, ден, нощ и прочие.

Какво нормално има да карам с 60км./ч. на място където и 100 са малко?

[X]

нормалното е шофиране, при което няма за какво да те спират 'колегите' катаджий :P

skoti

Мнениеот skoti » Съб 27 дек 2008 18:38

Spectre™ написа:
skoti написа:Присвяткането е ефикасен начин за предотвратяването на корупция :D

И качване на бройката на загиналите в катастрофи...., заради някои безсмъртни ниджи... :evil: , :shock да светкам на някой, който веднага щом мине куките да набичи педала до дупка и да пребие себи си и някой невинен... :shock Да не давам примери... има си тема... :evil:

За безсмъртните нинджи има ВЕЦ АЕЦ и т.н. Той ако е решил да свива гнезда около дървета и с гръм да го ударя няма да стане друг човек ......... ,такива състезатели не сколасват много сигурен съм :evil:

Като го спре полицая какво става ? 20-30 лв и с още по мръсна газ !

Последна промяна от skoti на Съб 27 дек 2008 18:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 27 дек 2008 18:38

Аз на изруди с големи мощни коли не присвятквам. Да намали той от 200 на 100. Айде нема нужда. След поста на полицаите пак ще е с 200 и кво? Да утрепе някой. Ми представете си, че точно на тази караулка е някой жаден момък за служба и му вземе книжката...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Съб 27 дек 2008 18:39

Дашо написа:Саше ти не си бил в трезво състояние и не си фокусирал че ти светкат :lol: :lol: :lol:
Само да кажа че това да се предупреждават другите участници в движението е много редно и полезно-по този начин се извършва превенция на опасностите в пътното движение,защото всеки като му светнат намалява и се съобразява с ограниченията.А е ясно че всеки от време на време престъпва забраните на правилника за движение по пътя-било то съзнателно или несъзнателно. :wink:

Тука Дашо е много прав. Полицията седи на опасни места, където може да има ПТП и не виждам проблем да се присветва. Така всеки намалява скоростта и се намалява вероятността да стане инцидент.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 27 дек 2008 18:42

Колеги, спазвайте правилника....зарежете тези смотани примигвания...

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Съб 27 дек 2008 18:47

Я да попитам - караха ли с включени светлини тия насреща? Ако да - как да те предупредят като едвам се усеща.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 27 дек 2008 19:09

Винаги мигам, и то доста време. Относно това защо - веднага давам 2 примера, на които аз бях жертва.
1 януари 2008, прибирам се от Видин, щото на 2 съм на работа. По пътя Монтана->Враца (мисля там беше), на разклона за с. Краводер (винаги се смея като видя табелката), прав път, вижда се всичко, а една се тутка пред мен с рено клио или нещо от сорта. Ама зверско туткане, нещо от рода на 30 км/ч при ограничение 90. Изпреварвам я, виждам табелка 60, но и аз се движих горе-долу с тая скорост, та намалих малко до 50-55. Там обаче дето съм я изпреварил, маркировката не разрешава изпреварване. Пътя прав, нямаше НИКОЙ сигурно в близкия 1 км. След ограничението 60 на 30-40 метра ограничение 40 точно пред една спирка, където гадовете си бяха наврели патрулката вътре! :shock :shock :shock В самата спирка я бяха скрили гадовете! Спират ме съответно и почват:
- ти знаеш ли че караш с превишена скорост
- с колко?
- 50 (и няколко, не помня точно колко) (сочи ми радара)
- Е ограничението е 60?
- Не, 40 е (сочи ми знака пред него) :shock
- Добре де, аз как да намаля веднага?
- А другото, там изпревари, където не е разрешено.

И се почнаха едни спорове, как съм си виждал идеално пътя, как не съм направил предпоставка за ПТП, ама оня само седи и свива рамене. Ясно стана обаче че пробата му за скоростта няма да стане, та се карахме само за изпреварването (което си беше почти заобикаляне при тая скорост).
Последва редовното "кво праим", "ти работиш ли", "кво работиш" и т.н. Седи и ми гледа книжката и вика "оооооооооо ма ти си имал рожден ден оня ден" викам "ъхъ" (ама нямам грам пари в джоба) "ми да беше почерпил" или нещо от сорта изцепи. Викам "Празници, подаръци, всичко отиде" - (верно бях влезнал в преразход) - "Пиши"
По едно време им се обадиха за птп и последва "айде бягай, и да почерпиш другия път".

Втория път беше по-пресен, описал съм го в темата за актове и давности. Там писаха..

И в двата случая ако ми бяха светнали щях да избегна разправиите после и нямаше да създам предпоставки за птп.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 дек 2008 19:18

Dr.Watson написа:Я да попитам - караха ли с включени светлини тия насреща? Ако да - как да те предупредят като едвам се усеща.

Колега, "светкавицата", ако ще и ред халогени да имаш наредени, пак ще я забележа.

Аз пресветвам винаги, като не деля шофорите на бедни и богати, понеже и аз съм от хората, които не уважават много, много ограниченията в извън градски условия :oops: , в градски задължително спазвам.

Това с пресветването е от време онуй..... в което, по родните ни пътища се таркаляха соц. возила с максимална скорост 80км/час :Mr Green Fun .

Пресветването постепенно ще изчезне, понеже старите шофьори взеха да излизат в пенсия, а новите са много далече от шофирането като цяло :?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 27 дек 2008 19:48

Имам си антирадар и сам си рискувам когато не спазвам някой малоумни ограничения,не разчитам вече на "светкавици" така че и аз спрях да си хабя фаровете! Мисля че така повече помагам за безопасността на движението ! А пък тези дето изпреварват малоумно никакви светкавици не ги интересуват-те са безсмъртни.....до един момент !

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Съб 27 дек 2008 19:56

Аз си светкам даже и км след полицайте, пък и така свалям някой друг километър от километража на насрещно движещите се. Като ви светнат и вие намаляте и повече внимавате нали :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 27 дек 2008 20:04

Другото, което е - светкам и когато мина покрай някаква опасност на пътя - било то паднал клон, колега излязъл от пътя или болна лелка с количка, хванала нанякъде цялата в черно...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Съб 27 дек 2008 20:09

Аз присветкам 5 километра след ушатите :)... може би пропускам да присветна на безсмъртните.. но това трябва да е случайно :twisted: .

Друго което забелязвам е че присветкат основно коли със софийска регистрация ;).

Потребителски аватар
ilkomuhata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkomuhata » Съб 27 дек 2008 20:13

chefito написа:Колеги, спазвайте правилника....зарежете тези смотани примигвания...

ако спазваш правилника със тези измислени знаци слагани на някой места ще ти поникне брада докато стигнеш,а и не всички са тръгнали на разходка :wink:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Съб 27 дек 2008 20:15

Всичко си е до човека бачка :wink:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Съб 27 дек 2008 20:25

morfei1 написа:
Dr.Watson написа:Я да попитам - караха ли с включени светлини тия насреща? Ако да - как да те предупредят като едвам се усеща.

Колега, "светкавицата", ако ще и ред халогени да имаш наредени, пак ще я забележа.

Какво ще забележиш - не виждаш ли, че от неравности половината коли изглеждат сякаш присветват. 100 пъти по-ясно се вижда когато не е с пуснати фарове. Но нали пък държите да ви "виждат отдалече".

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”