Винаги мигам, и то доста време. Относно това защо - веднага давам 2 примера, на които аз бях жертва.
1 януари 2008, прибирам се от Видин, щото на 2 съм на работа. По пътя Монтана->Враца (мисля там беше), на разклона за с. Краводер (винаги се смея като видя табелката), прав път, вижда се всичко, а една се тутка пред мен с рено клио или нещо от сорта. Ама зверско туткане, нещо от рода на 30 км/ч при ограничение 90. Изпреварвам я, виждам табелка 60, но и аз се движих горе-долу с тая скорост, та намалих малко до 50-55. Там обаче дето съм я изпреварил, маркировката не разрешава изпреварване. Пътя прав, нямаше НИКОЙ сигурно в близкия 1 км. След ограничението 60 на 30-40 метра ограничение 40
точно пред една спирка, където гадовете си бяха наврели патрулката вътре!

В самата спирка я бяха скрили гадовете! Спират ме съответно и почват:
- ти знаеш ли че караш с превишена скорост
- с колко?
- 50 (и няколко, не помня точно колко) (сочи ми радара)
- Е ограничението е 60?
- Не, 40 е (сочи ми знака пред него)
- Добре де, аз как да намаля веднага?
- А другото, там изпревари, където не е разрешено.
И се почнаха едни спорове, как съм си виждал идеално пътя, как не съм направил предпоставка за ПТП, ама оня само седи и свива рамене. Ясно стана обаче че пробата му за скоростта няма да стане, та се карахме само за изпреварването (което си беше почти заобикаляне при тая скорост).
Последва редовното "кво праим", "ти работиш ли", "кво работиш" и т.н. Седи и ми гледа книжката и вика "оооооооооо ма ти си имал рожден ден оня ден" викам "ъхъ" (ама нямам грам пари в джоба) "ми да беше почерпил" или нещо от сорта изцепи. Викам "Празници, подаръци, всичко отиде" - (верно бях влезнал в преразход) - "Пиши"
По едно време им се обадиха за птп и последва "айде бягай, и да почерпиш другия път".
Втория път беше по-пресен, описал съм го в темата за актове и давности. Там писаха..
И в двата случая ако ми бяха светнали щях да избегна разправиите после и нямаше да създам предпоставки за птп.