Бендикса нещо хьрка.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Бендикса нещо хьрка.

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 27 дек 2008 20:42

Та вьпроса ми е някои мож ми отговори колко франка струва да се подготвя физически, има вьзможност и стартре да е,,,,, абе като запали в пьрвия момент и двь-три секунди след това се чува едно жжшшшшшш...... Голфа е 1.8 75 коня, тука в студовете взе да го прави и се усилва не се чува от ремьците от страната а от другата шофиорската(като седиш вьтре)говоря.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 27 дек 2008 20:43

Този въпрос и мен ме интересува че и при мен е абсолютно същото, но на Г4 :))

Потребителски аватар
di4evv
Автомобил: ауди а 4
Двигател:

Мнениеот di4evv » Съб 27 дек 2008 21:32

наскоро го сменях на моя Г2 взех го от КОСЕР за 24 лв.най добре си виж номера на стартера и по него купувай новия(няколко модела са)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 27 дек 2008 21:55

di4evv написа:наскоро го сменях на моя Г2 взех го от КОСЕР за 24 лв.най добре си виж номера на стартера и по него купувай новия(няколко модела са)

самия бендикс или?

нямам ниакаква идея колко струва бендикс и колко стартер ама очаквах 3-цифрена сума!??

Но може и за Г4 да е наистина доста по-скъп?!

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Съб 27 дек 2008 22:10

и аз го имах съшия проблем с хъркането и се оказа една пластмаса на стартера се беше натрошила.смених я и проблема с хъркането се реши

Потребителски аватар
di4evv
Двигател:

Мнениеот di4evv » Съб 27 дек 2008 22:19

по добре да се разглоби стартера първо,не купувай нищо прдварително

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Бендикса нещо хьрка.

Мнениеот mariovasi » Съб 27 дек 2008 22:54

И при мен така колеги стържеше след като запали,и е пуснат ключът.
Ходих на добър стартерджия,втулки някакви задни всичко 60лв.
И човека като си уговарях час каза да не купувам бендикс,че не се знае какво е...то така и стана.

Потребителски аватар
di4evv
Двигател:

Re: Бендикса нещо хьрка.

Мнениеот di4evv » Съб 27 дек 2008 23:05

mariovasi написа:И при мен така колеги стържеше след като запали,и е пуснат ключът.
Ходих на добър стартерджия,втулки някакви задни всичко 60лв.
И човека като си уговарях час каза да не купувам бендикс,че не се знае какво е...то така и стана.

не са ли множко 60 лева,при положение ,че втулките струват 2,40 лв ,а да не говорим ,че един стартер върви 40-50 лв тук във форума

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Бендикса нещо хьрка.

Мнениеот mariovasi » Съб 27 дек 2008 23:35

:) Не знам колега много ли са...
Исках да ми я направи(точно въпросният майстор)почти спешно...а при него това е трудно.
И докато я извади тази задна втулка в чудо се видя.
Стартера ми е зад мотора,въпросната бронзова втулка я навиваше с медчик от към скоростната кутия.
И я вадеше на парченца (буквално),и след като замонтира новата каза...че и там където ляга въпросната е разбито,че там други въртели...че и мамата споменаваше.
После разглоби и стартера,почиства смазва,и монтаж.
Да,на въпроса дали да купя стартер втора употреба от близката морга?
Майстора каза "Ами ти втора употреба си имаш един".
Та така...
ПП извинявам се на автора на темата за подробностите.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 27 дек 2008 23:54

Аз съм с Пасат ама все пак - при мен като почистих целия стартер основно и киснах бендикса в разтопена грес за да се напълни лагера и почистих всичко работи идеално.
ето я и технологията - сваля се стартера,разглобява се основно из онсови до последното болтче,всичко се излъсква добре вътре по ротора и статора,отзад втулката се почиства основно от мизерията и се смазва наново с грес хубаво.След това се почиства бендикса - аз лично го пръсках със спрей Wd-40 и с парцалче за да махна от него остатъците от феродо от съединителя.....после се слаа едно джезве на котлона и се топи грес (жена ви да не гледа по-добре и въобще да не е вкъщи ;) ) и като се разтопи се топва вътре целия бендикс...той е един по-особен лагер и реално уж е капсоловант ама....само на теория....практически при такъв тип манипулация греста става течна и влиза в лагера и след като го извадите оттам и изсъхне остава вътре и го смазва....което не е така ако сипете масло или го смазвате с некви спрейчета....после събирате всичко обратно,намажете и оста на стартера отпред с грес заради предната втулка преди да го забиете на място.....също така си вижте ако трябва да се почистят клемите на шалтера отгоре от окиси и мизерии.....стартера става като нов - върти много по-енергично,издава много по-малко странични нехарактерни шумове и най-вече изчезва това задържане,което е болка на много стартери понеже бендикса е смазан и работи добре.....е,при мен се получава на 100 паления веднъж ама.....мисля,че е допустимо в предвид,че не съм дал една стотинка за ремонт а стартера работи значително по-добре и съм удължил живота му бая време с малко профилактика.
А,да вижте си и четките като ровите там - ако са за смяна тогава му е момента ;)
Успех!

Потребителски аватар
bobi_robi
Автомобил: Passat Б8
Двигател: DFHA 2021
Контакти:

Мнениеот bobi_robi » Съб 27 дек 2008 23:56

Преди седмица сменях бендикса при Никси и Мишо.
Бош нов, заедно с работната рака за 70лева.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 28 дек 2008 1:23

zfa159 написа:...намажете и оста на стартера отпред с грес заради предната втулка преди да го забиете на място.....

Цъ! Това не!
Оста не се смазва с грес, най-много с тънко масълце, защото феродовия прах от съединителя полепва по греста и става голяма манджа! :(
А втулките комплект струват около 10-15 лева. Смяната им гарантира доста дълго спокойствие ;)

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Нед 28 дек 2008 1:27

Колега, ако позволиш и аз бих искал да питам нещо. И аз отвреме-навреме чувам некъв пристъргващ звук откъм мотора(най-добре се чува ако колата не успее да запали от първия път). Възможно ли е да си заминава стартера ( и изобщо там ли е проблема)?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 28 дек 2008 1:40

Точно от там е!
Разбити втулки, включително и тази на бендикса.
И при мен се чуваше, докато накрая почна да се чува как стартера върти, но двигателя не се развърташе и... последва отваряне и смяна на всички втулки, бендикс и споменатото пластмасово колелце (всъщност- това е редуктор), защото шматкашия се по оста бендикс го беше разбило.
Цена на всички части- около 25-30 лева и 2 часа занимавка.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Нед 28 дек 2008 1:49

Значи вече си имам занимавка за следващите 1-2 дена. Имах съмнения, че е от него, ама си викам първо да попитам тук преди да направя нещо. Благодаря, че ми помогна, колега! Весели празници ти желая! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”