към колегите с ААМ мотори

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Съб 27 дек 2008 21:22

за тези,които са решили да сменят това ще им е от полза http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Съб 27 дек 2008 21:23

Aко към мен е въпроса, да ти кажа не съм проверявал, че е доста студено и не ми се виси навън. Просто ми направи впечатление че наскоро като патувах извън града и колата държеше 70-80 градуса в зависимост от юркането. После като спрях , дигна си 90, пак като тръгнах и пак паднаха м/у 70-80. Погледнах само че перките не се бяха включили, а другото което забелязох е че антифриза ми е малко над максимума в казанчето (не знам дали има връзка просто казвам).

За разхода също не съм засичал скоро.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Съб 27 дек 2008 21:34

aitapeapea написа:....

Моя съвет е да не бързаш да сменяш термостат. На тоя студ е нормално при по-висока скорост температурата да пада. При мен е същата работа при положение че термостат и темп. датчик са на 2 месеца .

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Съб 27 дек 2008 22:12

Ами то от доста време ми държи под 70 градуса ама до сега не ми правеше впечетление

Потребителски аватар
pitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitbul » Съб 27 дек 2008 22:33

След като цяло лято голфа ми не вдига температурата повече от 75 градуса каране на дълък път реших да го сменя преди 3 дена.

снощи при минус 5 на магистралата температурата ми беше около 87 - 88 градуса.

В моя случай си струваше да го смена.

Като го купуваш гледай да има 2 гумени уплътнения в кутията.

Успех

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Съб 27 дек 2008 22:35

караш колата и като спреш не я гасиш и гледаш дали ще стигне 90 градуса до 3-4 мин трябва да стигне.ако не стигне значи датчика за температура ти е прецакан.16 лв съм купил моя и над година не мръднал.дръгия вариант ако ти стигне 90-92 градуса и ти се включи перката на 1-ва степен значи термостата ти е за смяна..препоръчвам ти 87 градусов термостата едно че го дават по книга и оргоналното е такова другото 92 градуса са много защото перката ти включва на 92 градуса (ако е оргиналния датчик) и ще има едно включване изкючванр и т.н. а 82 градуса според мен са ниска температура за нашите двигатели(поне за мен са малко)

Потребителски аватар
D@nchoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D@nchoni » Нед 28 дек 2008 11:25

колега и аз бях с сащия проблем миналата зима повече от 70 градуса не дигаше но след като смених термостатат тази зима не пада под 90 градуса според мене смени термостата и 6те се оправи

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Нед 28 дек 2008 12:36

След смяна на термостат Behr от 90 не мърда както, където и колкото да карам. Преди на дълъг път падаше до 65-70 градуса.

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Нед 28 дек 2008 18:31

Дано не ми се смеете, но възможно ли е част от проблема да се дължи на факта , че един маркуч който влиза отззад на двигателя и който по всичко личи е за топъл въздух, при мен е изваден. Мисля че газаджията последно барника там, но аз от дълго време насам си карам само на бензин.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 28 дек 2008 18:41

aitapeapea написа:Дано не ми се смеете, но възможно ли е част от проблема да се дължи на факта , че един маркуч който влиза отззад на двигателя и който по всичко личи е за топъл въздух, при мен е изваден. Мисля че газаджията последно барника там, но аз от дълго време насам си карам само на бензин.
Много е възможно този "газаджия" да ти е застопорил клапата да дърпа само топъл въздух.
Свали си въздушния филтър и погледни от къде дърпа въздух...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 28 дек 2008 18:46

vasstop написа:
aitapeapea написа:Дано не ми се смеете, но възможно ли е част от проблема да се дължи на факта , че един маркуч който влиза отззад на двигателя и който по всичко личи е за топъл въздух, при мен е изваден. Мисля че газаджията последно барника там, но аз от дълго време насам си карам само на бензин.
Много е възможно този "газаджия" да ти е застопорил клапата да дърпа само топъл въздух.

E като свали въздушния филтър няма как да разбере....просто се нарушава вакуума и клапата ще е все затворена....
По-добре да порвери цялостта на магистралата за вакуума на клапата.....

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 28 дек 2008 18:48

joker написа:
vasstop написа:
E като свали въздушния филтър няма как да разбере....просто се нарушава вакуума и клапата ще е все затворена....
По-добре да порвери цялостта на магистралата за вакуума на клапата.....
Бъркаш, те я застопоряват в положение за отворен топъл въздух (към купето навътре), а по подразбиране клапата седи отворена и дърпа въздух отпред, освен когато е студена и ако не са му разкачени вакуумите.

Потребителски аватар
aitapeapea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aitapeapea » Нед 28 дек 2008 19:13

Утре ще проверя, но и топъл и студен да дърпа, този въздух не стига до двигателя. Въпроса беше този маркуч да го вкарам ли в двигателя или да го оставя отвън, и дали вобще това може да има нещо общо с проблема че колата не иска да загрее когато е в движение.

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Нед 28 дек 2008 19:38

Колеги
Що е то - двата маркуча (доло и горе) са топли а не е стигнала 70:
а) термодатчик;
б) термостат;
в) и двата отговора.

Моля помогнете!!!

Потребителски аватар