Затрих сектрета...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Затрих сектрета...

Мнениеот Junior » Нед 28 дек 2008 16:40

Затрих си секрета и не мога да си махна гумите да сменя със зимни ... та споделете ако можете.. някой който му се е случвало някъде без намесата на сервиз... как си ги е махнал ... отворен за всякакви идеи !

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 28 дек 2008 17:05

Без сервиз или инструменти трудно ще се справиш.
Или наваряш болт с подходящ размер към секретния,като човека който го прави трябва много да внимава да не прегрява джантата.
Или при стругар да ти направи по главите на секретните преходник за ключа за развиване,аз съм използвал втория начин.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Нед 28 дек 2008 17:50

добре... дайте малко креативност... ако сте на път ... и няма стругари ... заварчици... какво ще направите... ? пътна помощ ?!

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Нед 28 дек 2008 17:58

Чук и секач,аз така се справих предния месец,но зависи от джантите и това как и колко е показан болта навън!

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Нед 28 дек 2008 18:25

Е с чук и секач няма ли само главата на болта да се отсече?сподели как точно си се справил колега.
А друг вариант е да се разпробие с дрелка на 12V болта по дължина като се внимава да не се засегне главината или джантата.Да се начупи останалата част и така да се раздроби и изкара малко по малко.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Нед 28 дек 2008 18:30

целта не е да се отсече главата на болта,а секача да се сложи отстрани на главата и да се удря с чука по посока на отвъртане на болта,така ме светна един гумар и успях да го махна за 2мин

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Нед 28 дек 2008 18:34

абе тва със секача става когато е железна джанта иначе ако е алуминиева и главата на болта влиза вътре каще стане? Имах такъв случай. И аз си затрих секрета. Премерих диаметъра на болта отидох до най близката железария и си купих торкс с един размер по-голям от диаметъра на болта. Нбих го с чука вътре в главата на болта и оттам с гедорето. Но пак си зависи от самия секретен болт

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!!!

Мнениеот Junior » Нед 28 дек 2008 19:20

лети джанти са !!!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 28 дек 2008 19:31

А какъв е секрета точно, ако е от тези стандартните е по-лесно.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Нед 28 дек 2008 21:05

И един вариант от мен: Измерваш колко е дебел болта, купуваш си един качествен "шпилковадач" или както там му е името, разпробиваш болта с подходящия диаметър, навиваш шпилковадача, използваш заклинанието "е са ти е..х м...та" :D и си ти. За разпробиването си трябва истинска дрелка, а не както някой беше писал по-нагоре - на 12V. Ако не ти е ясно кое-как при първия стругар си решил проблема.
На пътя няма как да стане, а и ми е интересно - като пътуваш носиш ли си втория комплект джанти с гуми, та се налага да ги сменяш едва ли не извън населено място....Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”