Да не е зацепена помпата неправилно...иди при маистора дето я е правил,би трябвало да поеме отговорност и да я погледне дали не е объркал нещо....замери компресията ли.... де да знам тия сегменти ... то това е подаване на гориво от помпата в определения момент,достатъчно компресия и подгряване на горивото...щом ти пали на бутане...даи с един кабел ток директно от плюса на подг. свещи... ако не си пробал вече....
Да не е зацепена помпата неправилно...иди при маистора дето я е правил,би трябвало да поеме отговорност и да я погледне дали не е объркал нещо....замери компресията ли.... де да знам тия сегменти ... то това е подаване на гориво от помпата в определения момент,достатъчно компресия и подгряване на горивото...щом ти пали на бутане...даи с един кабел ток директно от плюса на подг. свещи... ако не си пробал вече....
може би компресията е слаба с тия нови сегменти. чел съм че цилиндрите не се износват идеалната окръжност а елипса разбира се това е в микрони незабелижимо...според мен по правилно е било нови бутала комплект със сегментите шлайфане блока по новите бутала ....естествено по голем диаметър
за дизела требва компресия.....провери с компресйор компресията
също така ако сегментите са били по големи и не са влизали в цилиндъра и майстора ти ги е запилил краищата за да влезнат нарушава идеалната окръжност или пък обратното по малки са и не се допират и пропускат...пак се повтаряям - компресията?
и друго щом с теглена пали при което оборотите са по големи .....да не би ел. мотора бавно да върти...прробвай с нов акомулатор , як
Злосторник,
клапаните ти са по-дълги и не затварят към главата и оттам нямаш компресия. Когато е студена не пали, а когато е загрята главата се разширява и уплътнява към клапана и затова се покачва компресията.
Проблема е решен. Всичко стана ясно когато окончателно спря да пали и на топло. Причината беше в стартера. По него нямаше нито една здрава част . За момента колата си е като часовник, остава да я видя как ще се държи на минусови температури.