Няма нищо по хубаво от ВАРТА сух без подръжка. повечко пари е но си заслужава.
П.с. ДОЛУ МЕНТЕТАТА ДОЛУ БОШ
Акумулатор за дизел
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акумулатор за дизел
imedarov написа: и върти до 4 сек преди да запали (само когато е топла колата). След като подадоха на колата принудително повче ток си пали съвсем нормално и казаха че проблема е в акумулатора (СуперДизел).
.
Малко извън темата за избор на акумулатор,но ми направи впечатление това с повечето въртене при топъл двигател! Забелязвам че и при мен е така,като е добре загрял двигателя и постой изгасен 5мин и после върти доста 3-4сек /все едно обезвъздушаваш след сваляне на маркучетата/ а при -15 пали без да се замисля. Възможно ли е да е от акумулатора както са му казали на него понеже нещо не виждам връзката?
Последна промяна от Stivi на Сря 15 фев 2006 20:39, променено общо 1 път.
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
И аз не я виждах, но след 1000 теста че всичко е наред отидох в Супер Дизел. Там приемчика Бисер .... каза като чу как пали че проблема е в стартера. Механика ми разглоби стратера почисти, смени втулки, но проблема остана. Пак тестове, пак диагностики и отово отивам в Супер Дизел. И Бисер пак вика не е от горивната система. Проблема е в стартера. След като не се съгласих с него вкара колата в халето и закачиха устройство за подаване на ток. Врътвам пали перфектно. Разкачват върта 3-4 сек, задъхва се нещо, мъчи се и тогава пали. Погледна ми акумулатора и вика тоя е за бензинова кола момче, смени го и всичко ще ти е ок. Сега като го сменя ще кажа прав ли е бил.
Според него, стартера черпи много по-малко ток, когато автомобила е студен. Незнам вярно ли е.

Според него, стартера черпи много по-малко ток, когато автомобила е студен. Незнам вярно ли е.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ами тогава остава да изчакам да си избереш акумулатор и да не забравиш да споделиш има ли резултат! Макар че това дето го казваш за задъхването и други екстри преди да запали при мен не присъства просто върти по-дълго и си пали? Един майстор каза че най-вероятно връща нафтата или нещо такова но защо тогава ако поистине до към 50 градуса пали нормално 

- didodi
- Автомобил: Amarok DOUBLE cab
- Двигател: CSHA 2014
- Контакти:
Вероятно е прав защото моя Монбат неразбира кога е зима / кога е лято , винаги пали от раз. От година и 2 месеца никакви дертове , само ония ден дето го бутнахме докато връзвахме едно копче за халогените , но ако ми направи още веднъж тоя номер и ще го сменя за новimedarov написа:...Според него, стартера черпи много по-малко ток, когато автомобила е студен. Незнам вярно ли е.

и на мен не искаше да пали както трябва тия дни. въртеше доста докато запали. и онзи ден почна да гасне и видях че тоя прозрачния маркуч е влажен и как го пипнах почна да си тече нафта. смених го и сега пали страшно бързо. незнаех че и дизел може така да пали
иначе и аз съм с EXIDE 100Ah си върти здраво.

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Много стара тема ,но е точно по моя въпрос:Тая зима няма вече да ми се размине купуване на нов акумулатор.Колата е 1.9 ТДИ ASV .Колеги,моля за компетентен съвет относно марката Stormbatt.В момента е на промо цена в Кауфланд- 50 лв.надолу.
80Ah. стартов ток 720 ЕN.цена промо-149,90лв.
72Ah старт.ток-680ЕN.-промо цена -124.90лв.
80Ah. стартов ток 720 ЕN.цена промо-149,90лв.
72Ah старт.ток-680ЕN.-промо цена -124.90лв.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
В Кауфланд и акумулатори ли продават
Сега сериозно: нямам мнение за марката, но има един плюс. Ако нещо се "издъни" аку-то го връщаш без проблем ( както и всичко докато е в гаранция ) . За разлика ако си го купиш от магазин за акумулатори .

Върни се в “Дизелови агрегати”