Задна скорост Поло 97

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
femina
Автомобил:
Двигател:

Задна скорост Поло 97

Мнениеот femina » Пет 02 яну 2009 0:21

Много трудно се включва. От 10 пъти 1 път успявам да я включа. Голямо ръчкане пада. Обикновено влиза за първа. Нормално ли е? Като се качи някой мъж да ми помогне и казва, че нямало проблем, но на мен ми е много трудно. Останалите скорости влизат лесно и без проблем. Споменаха ми нещо за масло на скоростната кутия. Може ли е да е това?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 02 яну 2009 0:27

Може и маслото да е, но според мен се е износило пластмасовото зъбче, което фиксира задната при натискането на лоста :wink:

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Re: Задна скорост Поло 97

Мнениеот dkalfov » Пет 02 яну 2009 0:52

femina написа:Много трудно се включва. От 10 пъти 1 път успявам да я включа. Голямо ръчкане пада. Обикновено влиза за първа. Нормално ли е? Като се качи някой мъж да ми помогне и казва, че нямало проблем, но на мен ми е много трудно. Останалите скорости влизат лесно и без проблем. Споменаха ми нещо за масло на скоростната кутия. Може ли е да е това?
ако натискаш колкото трябва и нестава(че нали задна се натиска надолу после към теб и напред) и ако не е маслото както каза колегата би следвало жилото на съединителя,имах подобен проблем,но доста време преди да спре да вкарва когато натискам съединителя щракаше нещо после спря :lol: но и неискаше да влиза.

Другата опция дето се сещам е една конзолка дето държи бронята на жилото вътре в купето,ханс я е направил пластмасова и се чупи(слабо място),след като потдаде вече не се издърпва жилото достатъчно и неможеш да вкараш задна-катоо се замисля май май това е,но без да се види няма как да е(конзолката я замених с една голяма шайба там дето влиза жилото в купето,малко се вдигна педала но вече година нямам ядове)

Потребителски аватар
femina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот femina » Пет 02 яну 2009 13:39

Много ви благодаря за отговорите! Значи има надежда и за мен :wink: В най-скоро време ще я види някой майстор. Бях се отчаяла, защото мъжете покрай мен казват, че проблема е в мен, а аз не мисля така.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 02 яну 2009 20:51

Тя и майка ми така веднъж от 10 цели 5-та :) просто се увери че извършваш тая сложна операция правилно та чак тогава ходи по майстори :roll:

pas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pas » Съб 03 яну 2009 11:30

значи действието никак не е сложно натискаш , придърпваш към теб и блъскаш напред, просто , само че докато не се счупат фиксиращите щипки на жилото тогава ти отнема доста време да уцелиш задна. затова мисля че 99% е от това жило то неможе да задържи "платфомата" по която се движи лоста за скоростите тя прото мърда и неможеш да уцелиш процепа в който трябва да влезе виксатора който е на скоростния лост.поне при мен ситуацията бе такава преди 5-6 месеца, но след като оправих жилото ( фиксирах го стабилно) задна фключва изключително леко и лесно.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”