ИНИЦИАТИВА: Защо да не сигнализираме за пътните джигити?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пет 02 яну 2009 22:59

Интересно ми е как пишат актове на показания пуснати по факса :roll:
Днес кучето на съседа ми припика задната гума на голфа, мисля да го накажа с 5-6 точки щот' мисля, че отне предимство, мина на червено и блъсна бабичка :twisted: Кой ще го опровергае?
Мои приятели са сигнализирали за опасно каране, но с вероятност за употреба на алкохол и най-близкия патрул да направи една проверка за такъв, ама ако оплакването на 166 е, че някой те е засекъм не мисля, че ще има по-голям ефект от дислокация на репродуктивен орган :roll:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 03 яну 2009 19:57

че идиоти на пътя има .... това го знае всяко хлапе!

Но 95% от случайте, за който съм чел са си най-обикновенни престроявания от лента в лента ...
Аз съм благодарен на заспите сутрин, че оспявам да спестя 2-3 червени сфетофара по път за работа! Вечерно време ми е все тая....

Ако става въпрос за снимане... ако ми дадете 4000лв за снимачно оборудване всеки работен ден, ще имате заснете поне 4-5 "Ватмана" и отвереме на време по някое друго минаване на червено или движение в забранена улица....

На кратко:
Кой ще решава кои са джигитите по пътя?

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 03 яну 2009 21:15

тоя ,който са го изгърбили и са накърнили достойнство му mhihi

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Нед 04 яну 2009 15:01

Jogo_1 написа:Аман от глупости.
Ще се сетиш и ти за тая тема като бай Спас с личния си Камаз те навести анодолски отзад, иначе инициятивата е прекалено предателска защото всички сме такива, кой повече, кой по малко...

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Нед 04 яну 2009 16:20

супер тъпа инициатива до са ако имаше каемри на светофара в практикера в люлин да имам 4000 лв актове а ти като си шматка при положение че практиекра е празен и е затворил в 10 вечерта седи и чакаи некои да излезе от там тоя светофара специално аз не го признава вечерно време ;)
че спирам аз и ще права некви задрааствания

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

!!!

Мнениеот valkilmera » Пон 05 яну 2009 12:43

Ами то!!!
Ще почнат едни оплаквания-по 10 000 на ден и поне 70%от тях ще са фалшиви :shock
Ще има Отмъщения,Вендети и мисля ,че ще има обратен Ефект!!!

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Пон 05 яну 2009 13:37

snickers_ написа:супер тъпа инициатива до са ако имаше каемри на светофара в практикера в люлин да имам 4000 лв актове а ти като си шматка при положение че практиекра е празен и е затворил в 10 вечерта седи и чакаи некои да излезе от там тоя светофара специално аз не го признава вечерно време ;)
че спирам аз и ще права некви задрааствания
Браво, колега, браво. Шапка ти свалям, голям си шАфьор.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Пон 05 яну 2009 14:12

Аз сигнализирам постоянно..., също така и за катили-аборигени-неандерталци дето не знаят как се спира.. и взимат за по две коли място... :roll:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 05 яну 2009 14:25

Стига смешни инициативи :lol: По добре идете протестирайте пред КАТ най-накрая да сложат камери с радари и пред кметството за пътни везли на 2 нива на натоварените кръстовища.
P.S. И пред Лукойл да направи 5-10 лева бензина да няма много трафик :wink:
Аааа забравих да кажа всеки ден се престроявам грешно на светофара на семинарията в дясната лента.Странното обаче е че кръстовище видно широко за 4 ленти е разграфено само на 3 и от там нататък всички "слепи овци" си спазват 3те ленти и теглят опашки до следващото кръстовище.Странно е и ,че 94 ,102 та и 88/който завива на ляво/ минава от там.Странна работа са тия правилници.Още по ми е странно "заспи" и "кифли" като почнат да бибиткат и псуват.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пон 05 яну 2009 14:29, променено общо 1 път.

чакала
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чакала » Пон 05 яну 2009 14:27

Пф 90 % от джигитите са с форумен стикер и акне по лицето :evil: . Аман от тъпанари

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 05 яну 2009 22:42

Като писах по-горе, че не съм ентусиазиран за реализирането на тази принципно добра инициатива имах предвид точно съзнанието за съжаление на немалко колеги сред нас.
Но нещата трябва все отнякъде да тръгнат. Инак все ще си казваме "да не натопя някого", "ами то и аз си карам така, защо да се правя на светец", "я погледни онзи как кара, ние да не сме с лагерна количка, я да му разкажем играта", "да не съм балък, че да спазвам правилата, те са за ония заспалите, тъпанарите и пенсиите". Докато гледаме, четем и слушаме подобни неща, е вервайте ми наистина нема да се оправим, ама никога. Не се определям като идеалния пример за подражание, опазил ме Господ да си го помисля. Поне се опитвам постоянно да мисля и за другите и какво ще спечеля, ако направя нещо на пътя, което да уплаши, ядоса или застраши другите участници.
Нали вече мнозина можаха да поизлязат от България по страни от белия свят и да видят какво е ред и как никой не се прави на изстребител, тежкар, тарикат, гъзар, ефе, отворко или голямата работа там където не му е мястото и времето. Редно е повече да уважаваме себе си и оттам да уважаваме и другите около нас.
Да не продължавам, че на какво ли не съм се начел из форуми, ако реша да го пренеса само тук ще ми трябват няколко страници.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Пон 05 яну 2009 22:51

в САЩ си има табели по главните пътища report agressive driving тел:....., това извън града, в града е немислимо да се кара както си искаш,тука е обратното ;)

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Вто 06 яну 2009 10:32

В инициативата няма нищо лошо. Крайно време е да станем малко по-културни на пътя. Друг е въпроса дали това е начина. Онзи ден, моя шеф (аз бях с него) мина на червен светофар с думите: тия камери не са свързани с полицията, знам аз. Викам, откъде знаеш и камерите ли биха те спряли да минеш по този начин, а не знака STOP? Добре, че не го засече някоя кола. Ся, да се обадя ли в полицията? Аз лично много мразя някой да ме изпреварва с присветкване на фаровете, а не с мигач. Че някои и без нищо даже. На 3 януари, един с Passat, добре че погледнах в огледалото, тръгна човека, ни светна, ни нищо, ко ли си вика, я да го изрежа тоя с това BMW. Бях с един приятел, идеше ми да го подгоня и да му покажа кой кого, ама се спрях, безмислено е. Как тия шофьори да станат наистина шофьори, а не потенциални убийци на пътя с неразумното си каране? Аз съм звънял в полицията два пъти, пред мен на червен светофар минаха и то много нагло и да кажеш, някакви тузари, пък тя едната Рено 19 беше, съвсем скоро. Ма не видях номера, а полицаите ми го поискаха и работа май не свърших. Определено едно нешо мног липсва на нашето общество и то е непримиримост и нетърпимост към безобразията които са около нас. В Германия, като ми се прииска да източа "бойлера", викам на шофьора на буса, спри тука да пусна една вода, хем отбивка, пък оня ми вика, да бе да, ако те види някой, веднага идва полиция, глоба нам си колко евро и т.н. Ми незнам, обаче все отнякъде се почва и то е от обикновенните хора.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”