Проблеми с дизела :)
Проблеми с дизела :)
Относно повечето инфо за предната тема.Имам предвид(по повод придърпването) че колата докато я карам все едно че изведнъж свършва горивото но за секунди и то няколко пъти .Някои каза да отпусна газта и после пак да я натисна .Не става!!Колата е минала преглед на компютър но не дава резултат.Сменяна е горивна помпа и филтър.Няма резултат.Единственото което помага е обогатител за дизел,но ми е скъпо да го купувам тоя обогатител постоянно.Ако някои има друга идея моля споделете.Благодаря предварително!!!
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не, не мисля.
Симптомите на преебана помпа са други - когато загрее колата няма празни обороти, понякога дори загасва, а ако опиташ да запалиш загряла кола паленето е трудно, понякога почти невъзможно при по-тежките случаи.
А при теб има някакво прекъсване, и то докато караш, прави го случайно,а не постоянно - следователно е някой датчик, или нещо по кабелите, или нещо по компютъра - абе нещо по електрониката на колата, жичкаджийска история най-вероятно. Просто трябва да си провериш всички връзки, датчици, и едно по едно да изключваш нещата, можеш да пробваш и с друг компютър.
Симптомите на преебана помпа са други - когато загрее колата няма празни обороти, понякога дори загасва, а ако опиташ да запалиш загряла кола паленето е трудно, понякога почти невъзможно при по-тежките случаи.
А при теб има някакво прекъсване, и то докато караш, прави го случайно,а не постоянно - следователно е някой датчик, или нещо по кабелите, или нещо по компютъра - абе нещо по електрониката на колата, жичкаджийска история най-вероятно. Просто трябва да си провериш всички връзки, датчици, и едно по едно да изключваш нещата, можеш да пробваш и с друг компютър.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vesko, аз за това ти казах да почнеш първо от дребните неща - да си направиш сам една диагностика, на кабелчета, другите датчици и т.н., за да си сигурен 100% преди да купиш нещо, защото не са евтини. Ако не можеш сам, отиди на майстор който да ти направи проверка на датчиците, но не действай по схемата: "ще сменим тва, па ше видим дали ше се оправи". Така може и 1000лв да дадеш, и да смениш сума ненужни неща, преди да откриеш къде е проблема. По-добре дай 30лв на майстор да ти изолира проблемния датчик, но проверката по кабелите можеш и сам да я направиш.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ACCELERATOR как да изолирам и проверявям си4ки дат4ици и от къде да разбера дали изоб6о работят както трябва.аз даже незнам дебитомера ми дали то4но работи.зака4ах я на комп и няма6е гре6ки никакви,само дето мом4етата от bosh сервиза бяха толкова пекани,4е 4ак ми кастрираха един марку4 около турбото без даже да ми кажат.единственият проблем бе 4е клапата на турбото се бе скапала.нова от варна-60лв,след 3 месеца е пак за кофата маи.тея дни пак 6е ходя до ТУ-Варна на сервис 4е маи те в на6ия раион са наи в 4ас.писна ми от многоразбира6и маистори!!!! rocketwhore
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи не бих казал че е обогатител а просто дава малко предварение на помпата имам същия проблем когато е много студено и върна ;обогатителя;по рано и си мисля че недостига гориво в нужното количество според мен си провери центровката и специалист да провери дали нее намалено горивото с цел икономииVesko написа:Мерси за отговора. Но защо с обогатител за горивото няма проблем?!?![]()
И като свърши пак същото:) не знам вече какво да я правя
Върни се в “Дизелови агрегати”