Kолега прочети си внимателно догоеора. По принцип след изтичане на договора и 5 работнио дни договора става постоянен , освен , ако няма указано нешо друго.
Обаче : "Като се има в предвид,че съм и 80% освидетелстван ТЕЛК" това всеки от писалите досега го пропуска !!
Дали ще можеш да си намериш отново работа ???? Трбява и това да се има в предвид.

Искам да напусна сегашната си работа - ПРОБЛЕМ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
От 03.12.2008 имаш ли подписан някакъв друг договор ?
По закон ако работиш 7 дена и работодателя няма нищо против (не те е освободил) преминаваш на безсрочен.
Ако си на бесрочен трябва да подадеш 30-дена предизвестие, че напускаш.
Ако не изчакаш 30-те ден, а си хванеш шапката на следващият ден дължиш обезщетение на работодателя си за срока на неспазеното предизвестие.
Ако си подписал някакъв срочен договор независимост с какъв срок става много сложно.
Ако не си подписал нищо от 03.12.2008 до днес работиш за слава или както си го написал за %. т.е. те не ти дължът заплата за положеният труд.
Както по-горе го написаха много е важно какво ще пише в трудовата книжка, защото никак не хубаво да ти се мъдри Чл. 190. (1) от КОДЕКС НА ТРУДА (дисциплинарано уволнение)
http://www.odit.info/?s=6&i=2830&f=3 (ако опитат дисциплинарно уволнение)
Виж тук http://stak.lex.bg/forum/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
http://www.econ.bg/forum/viewtopic.php? ... 9d7a67ba16
Съветвай се с адвокат по трудово правните въпроси ще ти вземе 10лв, но ще си спестиш много разправий.Всичко останало е бля-бля.
Успех
По закон ако работиш 7 дена и работодателя няма нищо против (не те е освободил) преминаваш на безсрочен.
Ако си на бесрочен трябва да подадеш 30-дена предизвестие, че напускаш.
Ако не изчакаш 30-те ден, а си хванеш шапката на следващият ден дължиш обезщетение на работодателя си за срока на неспазеното предизвестие.
Ако си подписал някакъв срочен договор независимост с какъв срок става много сложно.
Ако не си подписал нищо от 03.12.2008 до днес работиш за слава или както си го написал за %. т.е. те не ти дължът заплата за положеният труд.
Както по-горе го написаха много е важно какво ще пише в трудовата книжка, защото никак не хубаво да ти се мъдри Чл. 190. (1) от КОДЕКС НА ТРУДА (дисциплинарано уволнение)
http://www.odit.info/?s=6&i=2830&f=3 (ако опитат дисциплинарно уволнение)
Виж тук http://stak.lex.bg/forum/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a
http://www.econ.bg/forum/viewtopic.php? ... 9d7a67ba16
Съветвай се с адвокат по трудово правните въпроси ще ти вземе 10лв, но ще си спестиш много разправий.Всичко останало е бля-бля.
Успех
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
stavrev написа:аз ли греша или това е тема на някой друг форум...
Дано на никой не се случва подобен казус , ама май не е това мястото ми се струва
то не е мястото и за плъхове, печки, фаянс, кисело мляко, котки, кучета, риба щука, махай се от тука, ама както виждаш сме го преживяли и обсъждаме всичко...
- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Ето го и самия виновникПо Кодекс на Труда в момента трябва да съм със БЕЗсрочен договор,но това Допълнително споразумение е от 03.12.08 тоест в деня в които ми изтича изпитателния. Все си мисля и дано да е така,ако подпиша това споразумение дали ще мога да си тръгна веднага,в него е опоменато с една дума,че договора става пак срочен

Последна промяна от kok12 на Вто 06 яну 2009 22:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бре зарезвай ги там и това е. Как хем ще ходиш, хем няма да ти плащат. Аз сега зарезах едни такива дето се мотаха по 20 и повече дни със заплащането. Даже имаш право да си го прекратиш договора едностранно, без предизвестие, със заявление по чл. 327 т. 2 от КТ, ако седят точно така нещата и не ти платят на 20 примерно, а на 21...
По принцип заплащането става до края на месеца в който си работил, освен ако не е както беше при мене изрично записано в договора, до края на следващия месец за да си вържат гащите или както е в тоя на 20... Тъй че и 1 ден забавяне от датата става.
А 1 ден може лесно да стане без да се усетят. Просто излизаш неплатен. Накрая искат не искат хем ще ти платят до 20. Хем ще се опитат да се измъкнат с някакви молби по взаимно съгласие и си готов. 

По принцип заплащането става до края на месеца в който си работил, освен ако не е както беше при мене изрично записано в договора, до края на следващия месец за да си вържат гащите или както е в тоя на 20... Тъй че и 1 ден забавяне от датата става.

Последна промяна от black` на Вто 06 яну 2009 21:21, променено общо 4 пъти.
Аз нещо не разбирам защо се притесняваш, че работиш само за % без заплата? Пише си сума месечно - посочи къде пише (след като е недопустимо), че работиш само на %? Както ти дължиш пари за напускане без предизвестие, точно по същия начин може да си получиш заплатата за срока на предизвестието без съмнения. Договорът ти става автоматично безсрочен доколкото знам - виж разни кодекси какво казват.
- kok12
- Контакти:
Dr.Watson написа:Аз нещо не разбирам защо се притесняваш, че работиш само за % без заплата? Пише си сума месечно - посочи къде пише (след като е недопустимо), че работиш само на %? Както ти дължиш пари за напускане без предизвестие, точно по същия начин може да си получиш заплатата за срока на предизвестието без съмнения. Договорът ти става автоматично безсрочен доколкото знам - виж разни кодекси какво казват.
Това заплащане БЕШЕ то изтече,сега е друго и то само устно,между нас си,без какъвто и документ да било. 6-те месеца минаха и заминаха
Не се притеснявам за %,просто ми е гадно да бачкам за тоз
Добре де, след 6 месеца или договорът продължава автоматично от което следва, че заплатата си важи или ако не продължава - тогава и предизвестието няма смисъл. Не може срокът ти да е изтекъл, а да трябва предизвестие - за какво? Отиди в Инспекция по труда - там ще ти дадат консултация как са точно нещата.
- kok12
- Контакти:
Много е объркана работата,аз затова Ви споделям, че ми е проблем. Заплащането ми се промени от това което бе в 6-тях месеца,сега е различно,но само устно. За отпуската мислех като вариант
За да не пиша друго мнение прикачвам Допълнителното споразумение

За да не пиша друго мнение прикачвам Допълнителното споразумение

Последна промяна от kok12 на Сря 07 яну 2009 9:56, променено общо 2 пъти.
- wishmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според този договор, ти си още на работа и ти дължат заплата. Ако не си се разписвал на фишове за заплати, значи не са ти платили и можеш да си набиеш шута...
КТ казва:
Чл. 327. (Доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;
В крайна сметка никой не може да те накара там да седиш на сила... Най-лесно е да напуснеш по взаимно съгласие. Говорил ли си с началника? Не иска да те пуска ли?
Едит: скрий си данните!
КТ казва:
Чл. 327. (Доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
2. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване;
В крайна сметка никой не може да те накара там да седиш на сила... Най-лесно е да напуснеш по взаимно съгласие. Говорил ли си с началника? Не иска да те пуска ли?
Едит: скрий си данните!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”