въпрос за имобилайзер Г3
въпрос за имобилайзер Г3
Колеги интересува ме,дали има някаква възможност да се запали колата с ключ без чип при положение,че колата има фабричен имобилайзер?колата е Г3 95г.(от гаража)
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за имобилайзер Г3
katcko написа:Колеги интересува ме,дали има някаква възможност да се запали колата с ключ без чип при положение,че колата има фабричен имобилайзер?колата е Г3 95г.(от гаража)
Пали за секунда,след това гасне.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос за имобилайзер Г3
katcko написа:...,дали има някаква възможност да се запали колата с ключ без чип при положение,че колата има фабричен имобилайзер?...
Има.Зависи от какво точно имаш нужда
Ясно че тва е смисъла,целта е да не даваш 100кинта за ключ,а да се измисли некъв варянт.На колегата ми на Реното примерно,може да се запали и да работи с ключ без чип,като се въведе 6 цифрен код чрез даване на контакт и откл. и закл. на вратите.Или да речем губиш ключа,някъде си на майната си и нема ключар,алармаджия и т.н,кво може да се направи в такъв случай,за да я подкараш?
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Vladko написа:Без допълнителен модул или допълнителна техническа намеса НЕ-нали това е смисъла на имобилайзера-да обездвижи колата.
Абе Владко човека пита как да спести 70 лева...
Човек,направи си втори ключ до като е време.После си го прибери у вас и си спи спокойно.Кво има толко да го мислиш.Ако изгубиш ключа и нямаш резервен,ти сам няма как да запалиш колата.Тогава вече цената за направата на ключ ще е коренно различна!!!
"Или да речем губиш ключа,някъде си на майната си и нема ключар,алармаджия и т.н,кво може да се направи в такъв случай,за да я подкараш? С две думи - "Ядеш дървото"
п.с.За да не я мислиш,не си купуваш кола.Така няма да даваш пари за ключове и каквото и да било.Айде бе,писна ми от такива като тебе.Имате пари за коли а после некви смешни 60-70 лева не ви се дават....
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има и при ФВ такъв вариант само че както при Реното твоя приятел не е знаел кода,така и при Голфа,ти не знаеш този код.А и при твоя Голф въвеждането става с лаптоп.
П.С. по повод какво става ако си на майната си и няма ключар и т.н.
в неделя ми се спука радиатора в апартамента,нямаше нито парнаджия нито водопроводчик наблизо и на никой не му пукаше за мен-с колите и с много други неща е същото.
П.С. по повод какво става ако си на майната си и няма ключар и т.н.
в неделя ми се спука радиатора в апартамента,нямаше нито парнаджия нито водопроводчик наблизо и на никой не му пукаше за мен-с колите и с много други неща е същото.
Доколкото знам при ФВ преди 97г трябва да се свали имобилайзера и да се разчете eeprom-a и тогава да се пресметне с програматор този код,а след 97г става през диагностичната букса с лаптопа.Тук не става въпрос само за парите,а дали можем да си помогнем сами по някакъв начин!
п.с.Колегата gsimania,ходи си избивай комплексите некъде другаде,ако можеш помогни,дай съвет,ако не просто си трай !
п.с.Колегата gsimania,ходи си избивай комплексите некъде другаде,ако можеш помогни,дай съвет,ако не просто си трай !
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи горе долу правилно си ги разбрал нещата с изчитането на ПИН кода
(Е много ако и дали ама...)Кажи точно какво искаш да ти се помогне и ще ти кажа дали може да стане или не може.Естествено е всеки човек да иска да му се помогне дистанционно и за без пари(нали за това сме тук) обаче също така понякога това е доста трудно или невъзможно.Кажи за колата никакъв ключ ли нямаш?Кутийката знаеш ли къде стои?Можеш ли да прочетеш процесора на имобилайзера(има със защита и без защита)?Ако свършиш това(ще се справиш да разпознаеш къде стои ПИН кода и да си го приведеш в нормален вид)но ако не можеш и ми пратиш файла ще ти кажа ПИН кода.
Това е безплатното.Ако не можеш мога да ти пратя една кутийка с която можеш да запалиш колата без ключ(тук идва момента че с нея можеш да запалиш всеки Голф и сие
)затова за да ти се даде такъв инструмент(който не е безплатен) е редно поне някой да каже че си ОК да не стане после някой да плаче за колата си
П.С. Това достатъчно ли е като инфо засега?
Това е безплатното.Ако не можеш мога да ти пратя една кутийка с която можеш да запалиш колата без ключ(тук идва момента че с нея можеш да запалиш всеки Голф и сие
П.С. Това достатъчно ли е като инфо засега?
Значи ква е раотата,отивам да си направя резервен ключ(освен този който имам)ключаря обаче реши че е обикновен.Вчера обаче се опитвам да запаля с него и се сещаш кво се получава.Досега несъм се сблъсквал с имобилайзери,незнам точно как изглежда,несъм разглабял из колата и несъм го виждал с очите си!На работа имаме програматор с който разчитаме и препрограмираме чиповете на копирни машини които са от типа eprom,но незнам дали ще може да се разчете.Стана ми интересно какви са варянтите да се изолира,дали има някаква възможност колата ти да работи без истински ключ.Ако с това се занимаваш и си изкарваш прехраната разбирам ако неискаш да споделиш неква информация,несъм измикярин,нито ще тръгна да крада нечия кола,искам да имам няква лична представа.
ааааа и от време на време явно не се изкл.имобилайзера и тряа да вадя ключа пак да въртя докато стане
ааааа и от време на време явно не се изкл.имобилайзера и тряа да вадя ключа пак да въртя докато стане
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да занимавам се с това,но въпреки това всичко съм ти обяснил подробно
Значи щом имаш ключ работещ -ПИН кода може да се изчете през ОБД.Ходи при някой да ти го изчете и после ако си загубиш ключовете ще е много по лесно направата на резервен(не че иначе няма да стане,но е по трудно)
П.С. С епром програматора няма да можеш да прочетеш процесора в иммото.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Vladko написа:Да занимавам се с това,но въпреки това всичко съм ти обяснил подробноЗначи щом имаш ключ работещ -ПИН кода може да се изчете през ОБД.Ходи при някой да ти го изчете и после ако си загубиш ключовете ще е много по лесно направата на резервен(не че иначе няма да стане,но е по трудно)
Спомняш ли си какъв вариант обсъждахме преди време, за изолиране на имото- Работи
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
katcko написа:Доколкото знам при ФВ преди 97г трябва да се свали имобилайзера и да се разчете eeprom-a и тогава да се пресметне с програматор този код,а след 97г става през диагностичната букса с лаптопа.Тук не става въпрос само за парите,а дали можем да си помогнем сами по някакъв начин!
Първо не си ти човека който ще ми каже да си трая!!!
Реагирам така защото аз съм ключар и всеки ден слушам думи от сорта на"ти луд ли си ,70 лева за ключ"Това не съм го измислил аз.Мисля че е по-удачно да си извадиш дубликат на твоя ключ и да се приключи.А за другото Владко ти го обясни.
Ще ти дам цена за ключ при мен на л.с.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”