Мнение за този модел на Мазда ВЕЧЕ КУПЕНА :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Сря 07 яну 2009 16:46

varnahack написа:
lrlmodo написа:Добри колички са, само изп.колектор се пуква много - явно им е детска болест ма маздите :wink:
Това беше една мнооого голяма глупост. Имах такава. Ударих я два пъти за едно лято и два пъти оправих предницата. Става дума за истински удар а не за драскотина. Части има, цените са нормални. моята беше на 205 000 км и не бараше масло, а при нормална скорост 120 km/h разход 5.5 как ти звучи? Много стабилна кола. Ако не я удряш, няма да смениш нищо друго освен консумативи. Такава кола можеш да намериш в ценови )диапазон от 3000 до 6000 лева. Зависи от екстрите и годината :

Това мисля че е моята кола, не ми трябва V6 мотора, не ми трябва кола дето да гори по 14/100 и да плащам по 250-300 лева данък на година. Не ми трябва кола за рали, а здрава надежна кола с климатик, 4 врати. Така че 1.5 16V мотора ще ми върши перфектна работа. Конските сили са колкото на моя Голф така че ...ми е достатъчно, а и дизайна ми харесва на маздата.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 07 яну 2009 16:56

varnahack написа:
lrlmodo написа:Добри колички са, само изп.колектор се пуква много - явно им е детска болест ма маздите :wink:
Това беше една мнооого голяма глупост. [quote]

Не е глупост - много мазди съм виждал с пукнат такъв колектор.
Не е голям проблем - за 100-на лева се прави.
На BJ купето ми направи впечатление, че ламарините са много тънки.
Добри коли са, взимай смело :wink:

Потребителски аватар
varnahack
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот varnahack » Сря 07 яну 2009 17:56

lrlmodo написа:
varnahack написа:
Това беше една мнооого голяма глупост.

Не е глупост - много мазди съм виждал с пукнат такъв колектор.
Не е голям проблем - за 100-на лева се прави.
На BJ купето ми направи впечатление, че ламарините са много тънки.
Добри коли са, взимай смело :wink:

Ако става дума за гумената гофра, да, ама не е фатално. Кви сто лева? Как го реши че е 100 лева? Аз имам такаваи я продавам за 40 лева. Друг е въпроса, че може да се нагласи от др. модел кола.

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Сря 07 яну 2009 18:44

Не се карайте сега, не превръщайте темата ми в спор. Питах за този автомобил а не да се карате. Голфовете и те не са перфектни ама ги карате. Нормално е някой автомобил да дава все накъде дефект било то по-малък или по-голям. Като цяло питам за автомобила :roll:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Сря 07 яну 2009 18:57

xP_NiRee написа:Не се карайте сега, не превръщайте темата ми в спор. Питах за този автомобил а не да се карате. Голфовете и те не са перфектни ама ги карате. Нормално е някой автомобил да дава все накъде дефект било то по-малък или по-голям. Като цяло питам за автомобила :roll:

Ама ти още ли не си купил маздичката,колега???К'во чакаш? :beat_butt2 mhihi

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Сря 07 яну 2009 23:51

Да махна Голфа ;)

koremcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koremcho » Чет 08 яну 2009 1:15

Да не си кривя душата,обаче при японците няма компромис . Във всяко едно отношение . Не само за колите важи това . Един приятел си купи Нисан Примера eGT . Е това как върви,просто не мога да повярвам . Икономична,лети на самолет,здрава и комфортна кола.Отникъде никакъв теч на каквито и да било течности . Не пипа грам масло от смяна на смяна на 15.000км (колата е на 230.000км )Просто сме се вманиачили и си вярваме прекалено много,но има и други достойни коли,които заслужават уважение,това е самата истина .

resistor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот resistor » Чет 08 яну 2009 10:16

Здравейте регистрирах се специално да напиша и аз мнението си. Имам такава мазда 1.8 (1840сс) малко повече от половин година (16000км).
Тъй като търсех модела с всички екстри и държах да е 1998ма ми отне година докато го намеря но имаше защо и изобщо не съжалявам!
Нямам лични впечатления от 2.0 мотора но това което се говори из форума е, че рядко се намира такава с читав мотор. Впечатленията ми от моя двигател са повече от добри. Колата има адска пъргавина но е една идея по високо-оборотна от Голф. След достигане на максималния въртящ момент на 4000об направо залепя. Наскоро имах възможност да карам 1.5 88 коня мотора мога да споделя че разликата във ускорението е значителна. За сравнение имам познат с Голф 2 1.8 90 коня и според мен голфа дърпа повече от мазда 1.5 88 коня. Като слаби места това което съм забелязал са предните спирачки - сравнително бързо износва накладки (освен ако аз не съм купил някви ментаци). Друго което трябва да се наблюдава е теч от о-пръстен на делко. Относно цените на частите ще ви напиша какво съм купувал а вие си правете сравнение:

Накладки предни 38лв, задни 40лв
Кабели за свещи (БОШ 80лв, Японски Нипартс 100лв)
Филтри за сходни цени.
Като я купих за смяна на ангренаж и масло + работа платих всичко 160лв. (ремък Гейтс, Масло Кастрол 10-40)

Преди това карах Опел Астра и се бях наплашил, че с маздата ще увисна със "скъпи" части но не е така. Просто за масови коли като Опели и Волксвагени се намират какви ли не части правени неясно в кой гараж а оригиналните са си скъпи. Просто за японски коли няма толкова странни турски и т.н. изпълнения затова са по скъпи частите.
За разхода на гориво - колата я оборудвах с Газов инжекцион Фобос още първата седмица и на газ гори 8,5-9 извънградско (100-120 скорост). На бензин гори около 7.5 със същата скорост. Веднъж я пържих по магистралата Сф - Пловдив като не е падала под 160 и даде 10 и малко газ. Максимална скорост на газ пак на равно по магистралата ~203 km/h. Колата върви медено и е пъргава до към 180. На пръв поглед изглежда ниска но изобщо не е така. Със астрата съм стъргал на места където маздата си минава без проблем. Ниска е на усет защото таква е седалката и вътре почи лежиш. Иска се малко свикване защото така виждаш по различен начин пътя. Недостатък е ограничената видимост назад и да ви кажа още ми е на тръни като паркирам назад. Возията не е толкова твърда колкото се говори. Със 185 65 14 си вози доста добре (определено мн по добре от Голф 2ката за който ви говорих). Другия заводски размер е 195 55 15 като купя лети джанти ще видя колко повече ще друса.
Ако има нещо което съм пропуснал - питайте :)

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Чет 08 яну 2009 13:31

Не познавам никой с такава мазда да я взема да я покарам да видя как върви, как ускорява но са ми казвали е 1.5 си върви страшно добре. Аз газ не искам да слагам, при тези цени на бензина ... газ няма да помирише ;) а и 1.8 115 коня е големия данък ... който даже не искам и да си помислям за него !!!

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 08 яну 2009 13:36

xP_NiRee, ако колата искаш да я полжваш по предназначение,а не да се правиш на рейсър по улиците, 1.5 88 коня е твоя мотор,доста е пъргав за кубиците и размерите.Сега остава да намериш читав мотор :?

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Съб 10 яну 2009 16:56

stoqn_g60 написа:xP_NiRee, ако колата искаш да я полжваш по предназначение,а не да се правиш на рейсър по улиците, 1.5 88 коня е твоя мотор,доста е пъргав за кубиците и размерите.Сега остава да намериш читав мотор :?

Точно за това ми трябва, а и тази мазда ще върви по моите изчисления дори повече от Голфа ми !!!

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за този модел на Мазда

Мнениеот xP_NiRee » Съб 07 фев 2009 1:46

Така ... след като продадох вече Голфа търся маздичка но немога да намеря подходящата и ми се иска по скоро да я взема че без крака останах да вървя пеша :oops: :(

Потребителски аватар
addrak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот addrak » Съб 07 фев 2009 1:54

братле стъпваш накриво.Дръж за немското няма да сбъркаш.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Съб 07 фев 2009 10:55

:lol: такива съм виждал 3-4 и всичките ги гонеше яко ръждата... по задните калници...

Потребителски аватар
xP_NiRee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xP_NiRee » Съб 07 фев 2009 19:31

addrak написа:братле стъпваш накриво.Дръж за немското няма да сбъркаш.

По-добро от японското няма !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”