Голф 4-Не свири при забравяне на фаровете?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 18 мар 2008 17:13

Vask0 написа:ходих при ауто плус нямат.къде ли не търсих без успех!Дано някой се намери да каже откъде си е купил :)

Вече ти казаха - електо компоненти! Има такъв магазин от 100 години на Мария Луиза и Поп Богомил. там ако няма - не знам.

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Нед 20 апр 2008 9:49

А ако свети лампичката на вратата, а пак не свири? Най-вероятно зумера е изгорял, защотото не писка и при резервата като се включва.
Някой има ли идея къде се намира зумера? (и има ли смисал да се сваля тъбло за 1 зумер)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 20 апр 2008 10:32

зумера е запоен на таблото с уредите

Потребителски аватар
laldo
Автомобил: Опел Зафира В
Двигател: 2006 г

Мнениеот laldo » Нед 20 апр 2008 11:45

:roll:

Потребителски аватар
RaVeN_
Автомобил: VW Golf Plus
Двигател: 2000 TDI

Re: Голф 4-Не свири при забравяне на фаровете?

Мнениеот RaVeN_ » Чет 24 юли 2008 23:02

VAAL написа:За всички колеги с подобни проблеми.Не сигнализира като си на габарит и е отворена шофьорската врата,не свети диода на същата врата,не се включва плафона като отвориш вратата и не свети габарита на самата врата,не светкат мигачите когато заключваш,когато отключиш забавиш се и не подадеш контакт и е отворена вратата се включи сирената на фабричната аларма а когато вече си в колата и си затворил се заключва сама.И всякакви други аномалии които аз лично все още не съм открил.Проблема е в микро ключовете на машинката която е във вратата.VAG програмата открива проблема като замърсени контактори.Чисто нова такава машинка е 273лв в Юнитреид.Но не се плашете има такива микро ключета и са по 0.40ст и се подменят тоес не е нужно да се сменя цялата машинка.Проблема е характерен за GOLF,BORA и PASAT.На моята кола мисля да ги сменя още утре и обещавам да заснема всичко и да пусна снимките в темата.

Колега какво стана? Оправи ли проблема?
Можеш ли да дадеш снимки?

Потребителски аватар
Golf_Bora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Bora » Пет 26 сеп 2008 18:41

Колеги дайте информация за тези микро ключета, параметри как да ги поискаме в магазина ?
П.П. Миналата година смнях цяла брава втора употреба и сега мисля да пробвам с въпросното ключе.
а ето тук руснаците обясняват как да си помогнем http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=69381

Потребителски аватар
krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krauser » Пет 26 сеп 2008 20:03

мога да предложа снимки за смяна на ключето на бравата на багажника
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=

ина4е със зумера и аз имам проблем и съм писал тема ,ако някой се сеща защо не работи да казва
плафона на вратата свети , като свърши тунджата пищи но като отвориш вратата , извадиш ключа и фаровете светат нищо не писка
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=84987&highlight=

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 26 сеп 2008 20:15

Колеги и аз имах същия проблем и си го реших като смених три бушона!Не обърнах внимание кой за каво беше но бяха изгоряли!Единият беше със сигурност за запалката ама другите два незнам!Иначе имах същите проблеми като вашите!Прегледайте всички бушони за някой изгорял и ако има сменяйте и може да се оправи и при вас проблема!УСПЕХ!!! :yeaha:

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Пет 26 сеп 2008 20:15

krauser написа:мога да предложа снимки за смяна на ключето на бравата на багажника
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=

ина4е със зумера и аз имам проблем и съм писал тема ,ако някой се сеща защо не работи да казва
плафона на вратата свети , като свърши тунджата пищи но като отвориш вратата , извадиш ключа и фаровете светат нищо не писка
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=84987&highlight=
и при мен колега е така самоче преди време ми изгоря бушон и като го махнах всичко си тръгна както трябва сложих новия и пак стана така :shock :shock

Потребителски аватар
krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krauser » Пет 26 сеп 2008 21:07

първото нещо бяха бушоните не са те кво е НЕЗНАМ

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Голф 4-Не свири при забравяне на фаровете?

Мнениеот Petkovski » Съб 27 сеп 2008 15:17

khbhy написа:Преди издаваше звук когаго извадя ключа и отворя вратата но нещо му стана и вече неще.Някои знае ли какъв може да е проблема и каде се намира тая джаджа :?:

Благодаря. :oops:

Днес имах малко свободно време и реших да видя защо не ми свири зумера, при отвоерени врати и при светнати габарити не свиреше, при светване на резервата също. Разглобих таблото---->
Изображение
Полека се маха капачето на волана към тъблото при мен е с чупеш волан, естествено бута се волана надолу за да има повече място. Долу се виждат две болчета развартат се и таблото излиза, има две букси полека се откачват и таблото излиза при мен излезна много лесно.
След сваляне на капака на таблото който е на четери болчета се открива следната гледка----->
Изображение
Изображение
Как си го оправих ми просто смених говорителчето със подобно такова като го изнесох извън таблото, тъй като моито беше малко по голямо. Залепих го със сек. лепило. И сега зумера ми работи :P :twisted: :roll:
Извода е че ако ви светят плафоните при отворена шофьорска врата и зумера не работи при пуснат габарит, не работи и при светване на резервата проблема е самият зумер. Извинявам се за лошото качество на снимките.....Дано да сам бил полезен..Поздрави

dpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpetrov » Чет 08 яну 2009 12:27

Колега, а разглобяването на таблото не е ли тегава работа? И при мене е зумера...

Потребителски аватар
Shefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shefito » Чет 08 яну 2009 14:28

При мен също е изгоряло зумерчето. Ако може препоръчайте някой майстор в София , който може да се справи с проблема ?

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Чет 08 яну 2009 17:10

dpetrov написа:Колега, а разглобяването на таблото не е ли тегава работа? И при мене е зумера...

Лесно се разглобява таблото, на два болта е които са долу, маха се кората на волана на първата снимка се вижда коя кора, отвиваш двата болта и лекичко го изкарваш след което махаш двете букси и си готов. Естествено за предпочитане е да си откачиш клемата на акумулатора. Успех! Забравих да кажа че двете букси се свалят по специфичен начин не се дърпа както ти доиде, виж помисли и тогава разглобяваи.

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Чет 08 яну 2009 19:53

Shefito написа:При мен също е изгоряло зумерчето. Ако може препоръчайте някой майстор в София , който може да се справи с проблема ?
колега сигурен съм че ще се справиш и сам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”