mr_bush написа: Там застраховката се прави на човека

Ако искаш да караш друга кола освн твоята няма да можеш!
Разликата между тях и нас е огромна и като начин на живот и като каквото се сетиш. Тук все още не всеки има собствен автомобил, а там има хора с по 2-3 и нагоре ...
Тва ако го направят ще е върха на глупостта! Представи си как отивате на купонче или диско в друг град с твоята кола (както примерно аз правя често) и удряш 2-3 водки ... но пък от цялата компания никой друг не пие, всичките си имат книжки и карат добре ... кво ще се качиш пил ли?
Друг случай - тоята кола се поврежда и няма с какво да идеш на работа (приеми, че бачкаш на 10-на км поне и няма удобен транспорт). И докато колата ти е в сервиза ще си в отпуск или просто няма да ходиш защото колата ти е повредена?
Трети случай ... пътувате семейно на някъде, на теб ти става зле ... но за да не те глобят не оставяш женаси да шофира, а продължаваш да рискуваш живота на околните защото месността е такава, че няма удобно място за спиране (магистрала, проход).
А я си представи, че имате 1 кола в семейството и я карате всички!?
Мисля, че единственото решение е за единна система на застрахователите и застрахователната полица да струва в зависимост от нарушенията и ПТП-тата на собственика. Все пак сме в България ...
Ако питат мен трябва да се вземат под внимание и конските сили, а не кубатурата както е при нас. Не мисля, че едно Голф 1.8, който е 75 коня е рисков колкото едно ТТ, което е 220 коня ... В Австрия са на този принцип .. или поне бяха 2004-та година докато бях там.