Колеги четах че имало такава тема някъде из форума.Моля ви намерете я че ми е интересно искам да я прочета ,че замислям лятото да премина от 60 към 75 к.с и ме интересува всичко по темата
Извинявам се предварително че правя нова тема
Аз направих точно това-преминах от 1.4АБД на 1.8АБС и то със разликата от 600лв. при покупко-продажбата.И съм много щастлив,че го направих!!!АБД-то нямаше никакви екстри, а на АБС-а си имам всичко!И аз си мисля,че за тези пари не си заслужава цялата хамалогия около смяната на двигатели.А да не забравяме,че един климатик е поне 500лв.,а аз дето се вика,си избих парите само от него!FreeSoul написа:Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотораМного по-здрав,надежден и по-пъргав.
balamata написа:Аз направих точно това-преминах от 1.4АБД на 1.8АБС и то със разликата от 600лв. при покупко-продажбата.И съм много щастлив,че го направих!!!АБД-то нямаше никакви екстри, а на АБС-а си имам всичко!И аз си мисля,че за тези пари не си заслужава цялата хамалогия около смяната на двигатели.А да не забравяме,че един климатик е поне 500лв.,а аз дето се вика,си избих парите само от него!FreeSoul написа:Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотораМного по-здрав,надежден и по-пъргав.
Явно не си ме разбрал.Просто си продадох предишната тройка с АБД двигател и си купих друга тройка с 1.8АБС двигател.Разликата е,че за АБД-то взех 2700лв.,а за АБС-а дадох 3300лв.Но както обясних тези 600лв.разлика ги избивам само от това,че сегашния ми Голф е с климатик,който ако решиш да си слагаш допълнително няма да ти излезе по-евтин от поне 500лв. да речем!Затова по-добре си продайте сегашните Голфове и си купете с такъв двигател и екстри каквито искате да има.Просто си спестявате излишни нерви,труд и не на последно място-пари!dj_nako написа:balamata написа:Аз направих точно това-преминах от 1.4АБД на 1.8АБС и то със разликата от 600лв. при покупко-продажбата.И съм много щастлив,че го направих!!!АБД-то нямаше никакви екстри, а на АБС-а си имам всичко!И аз си мисля,че за тези пари не си заслужава цялата хамалогия около смяната на двигатели.А да не забравяме,че един климатик е поне 500лв.,а аз дето се вика,си избих парите само от него!FreeSoul написа:Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотораМного по-здрав,надежден и по-пъргав.
е хубаво де,кажи как си направил цялата трансплантация.
balamata написа:Явно не си ме разбрал.Просто си продадох предишната тройка с АБД двигател и си купих друга тройка с 1.8АБС двигател.Разликата е,че за АБД-то взех 2700лв.,а за АБС-а дадох 3300лв.Но както обясних тези 600лв.разлика ги избивам само от това,че сегашния ми Голф е с климатик,който ако решиш да си слагаш допълнително няма да ти излезе по-евтин от поне 500лв. да речем!Затова по-добре си продайте сегашните Голфове и си купете с такъв двигател и екстри каквито искате да има.Просто си спестявате излишни нерви,труд и не на последно място-пари!dj_nako написа:balamata написа:Аз направих точно това-преминах от 1.4АБД на 1.8АБС и то със разликата от 600лв. при покупко-продажбата.И съм много щастлив,че го направих!!!АБД-то нямаше никакви екстри, а на АБС-а си имам всичко!И аз си мисля,че за тези пари не си заслужава цялата хамалогия около смяната на двигатели.А да не забравяме,че един климатик е поне 500лв.,а аз дето се вика,си избих парите само от него!FreeSoul написа:Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотораМного по-здрав,надежден и по-пъргав.
е хубаво де,кажи как си направил цялата трансплантация.

Виж тази тема:SaRaLiQ написа:добре донякъде съм съгласен. Да речем ако реша да слагам 1.8mi АБС мотор какво трябва да направя,колко ще излезе всичко.Какво трябва да сменя ,освен двигателя и скоростната кутия?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 64 госта