Смяна на двигател - от ABD към ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Смяна на двигател - от ABD към ABU

Мнениеот SaRaLiQ » Нед 04 яну 2009 12:14

Честита Нова Година! :)

Колеги четах че имало такава тема някъде из форума.Моля ви намерете я че ми е интересно искам да я прочета ,че замислям лятото да премина от 60 към 75 к.с и ме интересува всичко по темата :)

Извинявам се предварително че правя нова тема :oops:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 04 яну 2009 12:32

Точната тема не можах да я изровя, но колегата Stefan4o е правил подобна галимация :wink: Поразпитай него :arrow:
http://vwclub.bg/forum/profile.php?mode ... e&u=113942

Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaRaLiQ » Вто 06 яну 2009 21:38

Някой може ли да я намери или евентуално да каже това което знае :)

Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaRaLiQ » Пет 09 яну 2009 13:05

:arrow:

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 09 яну 2009 13:40

и аз се интересувам от същия въпрос.Може ли някой да каже по-точно сменя ли се ел. инсталацията на автомобила датчиците по двигателите еднакви ли са или трябва да се прави нова инсталация за тях.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 09 яну 2009 13:54

Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотора :wink: Много по-здрав,надежден и по-пъргав.

Потребителски аватар
SaRaLiQ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SaRaLiQ » Пет 09 яну 2009 14:04

добре донякъде съм съгласен. Да речем ако реша да слагам 1.8mi АБС мотор какво трябва да направя,колко ще излезе всичко.Какво трябва да сменя ,освен двигателя и скоростната кутия?

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пет 09 яну 2009 14:10

FreeSoul написа:Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотора :wink: Много по-здрав,надежден и по-пъргав.
Аз направих точно това-преминах от 1.4АБД на 1.8АБС и то със разликата от 600лв. при покупко-продажбата.И съм много щастлив,че го направих!!!АБД-то нямаше никакви екстри, а на АБС-а си имам всичко!И аз си мисля,че за тези пари не си заслужава цялата хамалогия около смяната на двигатели.А да не забравяме,че един климатик е поне 500лв.,а аз дето се вика,си избих парите само от него!

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Пет 09 яну 2009 18:29

balamata написа:
FreeSoul написа:Самия преход е напълмо безсмислен свързан с доста пари най-вече от неща,които изкачат по самата смяна. Крайния резулата 15 к.с - струва ли си ? Нали не си мислиш,че ще ги усетиш, чак толкова,че да налееш една кофа пари. Тоав си е мое мнение де, всеки си харчи парите за каквото иска. По-правилно е минеш на 1.8 АБС мотора :wink: Много по-здрав,надежден и по-пъргав.
Аз направих точно това-преминах от 1.4АБД на 1.8АБС и то със разликата от 600лв. при покупко-продажбата.И съм много щастлив,че го направих!!!АБД-то нямаше никакви екстри, а на АБС-а си имам всичко!И аз си мисля,че за тези пари не си заслужава цялата хамалогия около смяната на двигатели.А да не забравяме,че един климатик е поне 500лв.,а аз дето се вика,си избих парите само от него!

е хубаво де,кажи как си направил цялата трансплантация.

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Пет 09 яну 2009 18:39

dj_nako написа:
balamata написа:

Явно не си ме разбрал.Просто си продадох предишната тройка с АБД двигател и си купих друга тройка с 1.8АБС двигател.Разликата е,че за АБД-то взех 2700лв.,а за АБС-а дадох 3300лв.Но както обясних тези 600лв.разлика ги избивам само от това,че сегашния ми Голф е с климатик,който ако решиш да си слагаш допълнително няма да ти излезе по-евтин от поне 500лв. да речем!Затова по-добре си продайте сегашните Голфове и си купете с такъв двигател и екстри каквито искате да има.Просто си спестявате излишни нерви,труд и не на последно място-пари!

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Съб 10 яну 2009 12:45

balamata написа:
dj_nako написа:
balamata написа:

Явно не си ме разбрал.Просто си продадох предишната тройка с АБД двигател и си купих друга тройка с 1.8АБС двигател.Разликата е,че за АБД-то взех 2700лв.,а за АБС-а дадох 3300лв.Но както обясних тези 600лв.разлика ги избивам само от това,че сегашния ми Голф е с климатик,който ако решиш да си слагаш допълнително няма да ти излезе по-евтин от поне 500лв. да речем!Затова по-добре си продайте сегашните Голфове и си купете с такъв двигател и екстри каквито искате да има.Просто си спестявате излишни нерви,труд и не на последно място-пари!

Напълно подкрепям колегата!Така направете!А АБС,се сменя само с АБФ love.vwclub

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 10 яну 2009 14:09

SaRaLiQ написа:добре донякъде съм съгласен. Да речем ако реша да слагам 1.8mi АБС мотор какво трябва да направя,колко ще излезе всичко.Какво трябва да сменя ,освен двигателя и скоростната кутия?
Виж тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=10964

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”