Passat B5 - датчик за външна температура ?
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Passat B5 - датчик за външна температура ?
Колеги, проблемът е следния: сутринта като отивах за работа ми изчезна снежинката, на дисплея на бордовия компютър при показание на външната температура -8 и остана с такова показание. Палих, гасих нямаше разлика. Някой да има идея? Аз си мисля за тачик за външната температура, но все пак да попитам.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик за външна температура на Б5?
Аз не разбрах какъв е проблема? Показва ти -8 външна и не мърда. Ами то си е толкова в момента.
- ValioIliev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Датчик за външна температура на Б5?
Извинявам се, че вдигам толкова стара тема, но при мен също спря да ми показва снежинката когато падне под 4 градуса, само като индикира със звук и почва да мига, после изчезва снежинката, а не беше така преди, някой ако е имал такъв случай или знае на какво се дължи, ще съм му благодарен да сподели опит!
- HILL
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AHH
Re: Б5 датчик за външна температура ?
за какви снежинки говорите . аз нямам такова нещо. 99г б5 1.9 тди 90кс
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б5 датчик за външна температура ?
По мои лични наблюдения, снежинката, съпътствана със звуков сигнал, се появява само и единствено тогава, когато , по време на движение, преминем от участък с по висока температура към такъв с по-ниска или равна на +4 градуса. Това е един вид предупреждение за обстоятелства на пътя(става по-хлъзгаво и мокрото може да се е заледило), които няма как да си знаел при качването си в колата.
- steni
- Автомобил: Passat_b5
- Двигател: ADR 98
Re: Passat B5 - датчик за външна температура ?
Здравейте колеги.
Извинявам се, че повторно повдигам темата. Автомобилът е Пасат 1.8, АДР, 98г. При мен се показва т.н."снежинка", когато околната температура падне под 4 градуса, но не се индикира звуков сигнал от зумера. При намаляне на нивото на течността за чистачки и горивото се чува звуков сигнал.
Някой имал ли е подобен проблем и как би могъл да бъде решен?
Извинявам се, че повторно повдигам темата. Автомобилът е Пасат 1.8, АДР, 98г. При мен се показва т.н."снежинка", когато околната температура падне под 4 градуса, но не се индикира звуков сигнал от зумера. При намаляне на нивото на течността за чистачки и горивото се чува звуков сигнал.
Някой имал ли е подобен проблем и как би могъл да бъде решен?