колко ли гори едно поло на час/AAU/на място като ТЕЦ в студа
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колко ли гори едно поло на час/AAU/на място като ТЕЦ в студа
някой от колегите дали е засичал колко "смуче" полото на празен ход/на място/ като топлофикация примерно за 60мин или 100мин като отвън е хладничко /-10 -15 град./ 
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Загряло ,около 1.0 - 1.2 литра на час
На студено нещата са други обаче. Правих една проба на времето колко харчи през първите 2 киломера от пробега си този мотор. Просто маршрута ми беше един и същ и точно на едно и също място (след 2 км пробег след като е запалена колата) прехвърлях на газ. Разхода през първите 2 км на полото (общо сумирано през лятото и зимата) е 14.7 литра/100 км . Ако го засичах само през зимата ,вероятно разхода би надхвърлил 20л/100 км
ето я и темата : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27713
Темата е озаглавена :"Колко най-много може да харчи на бензин 1043 ? : Резултати"
п.п. Става въпрос за моето старо поло AAU 1043 куб ,което ми даваше среден разход на бензин през лятото 5.00л/100 км
На студено нещата са други обаче. Правих една проба на времето колко харчи през първите 2 киломера от пробега си този мотор. Просто маршрута ми беше един и същ и точно на едно и също място (след 2 км пробег след като е запалена колата) прехвърлях на газ. Разхода през първите 2 км на полото (общо сумирано през лятото и зимата) е 14.7 литра/100 км . Ако го засичах само през зимата ,вероятно разхода би надхвърлил 20л/100 км
ето я и темата : http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=27713
Темата е озаглавена :"Колко най-много може да харчи на бензин 1043 ? : Резултати"
п.п. Става въпрос за моето старо поло AAU 1043 куб ,което ми даваше среден разход на бензин през лятото 5.00л/100 км
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Малко offtopic, но да ви дам сравнение, да кажете дали съм в нормите...
След вчерашния преход София - Бачково - София с 80 км. градско (в София) - сумарен пробег 450 км., при постоянна скорост на "Тракия" 100-120 км./ч. ми даде разход 6.38 л./100 км. ...
Забелязах, че стрелката на температурата не подмина 80 градуса, може би като цяло беше на 75 градуса (най-вече на магистралата). През целият път нито веднъж не се включи перката, ма то си беше и студенко, де
Та не знам, добре ли е?
След вчерашния преход София - Бачково - София с 80 км. градско (в София) - сумарен пробег 450 км., при постоянна скорост на "Тракия" 100-120 км./ч. ми даде разход 6.38 л./100 км. ...
Забелязах, че стрелката на температурата не подмина 80 градуса, може би като цяло беше на 75 градуса (най-вече на магистралата). През целият път нито веднъж не се включи перката, ма то си беше и студенко, де
Та не знам, добре ли е?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
doc_j написа:Не, не е висок разхода!!! Това е малък двигател, за да поддържа такава скорост му е нужна повече газ, ако пък е и с 4-степенната кутия (не ги знам тия AAU-та има ли ги с 5-степенни кутии). А за температурата мисля, че 75-80 е напълно нормално.
С 5-степенна кутия съм колега, ама май оригинално е било с 4-степенна - поне на топката толкова са отбелязани (просто го купих със счупени скорости и ми сложиха "нова" втора злоупотреба с 5 скорости в сервиза).
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
lrlmodo написа:Нормално е при тези ниски температури да държи 80 градуса извънградско.
Бачка си термостата![]()
Ако ти е отворен постоянно термостата ще паднеш под 60 градуса - вервай ми
А разхода е нещо много относително и място за сравнение м/у лято/зима, 1.4/1.0 мотори и подобни неща са неуместни.
хмм , и все пак двигателя и охладителната система , се смятат да поддържат двигателя в работна температура при скорост и при ниски температури ....
неискам да подвеждам никой , просто си мисля че трябва като си залепи стрелката на 90 да не мърда пък коще и минус 30 да е ... , е какво , ако идеш в москва значи колата ти няма да се отлепи от 60 градуса така ли ?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”