Аз незнам за друго ама вече обиколих почти всички сержизи за ауспуси за да ми свалят катализатора така че ако е здрав и се наложи пак да го сложа. И се ми викат не го махай работи си всичко е наред, ама имам чуството че като загрее колата вместо да е по-пъргава, тя става като бабичка. Както каза madmen "1. Колата стана постепенно доста тромава."
деиствително и аз го удрям не дрънка нищо вътре, ама знае ли човек. Сега последно време взех да чувам един звук като съскане, само когато е загряла колата.
Определено съм решил да го махам тоз катализатор но всичко е въпрос на време.
Въпрос :дали ми е запушен катализатора?
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Определено съм решил да го махам тоз катализатор но всичко е въпрос на време.[/quote]
Ако не ти е избила меката връзка си за около 40 лв гърне.Колата ще се отпуше на вървене / абе помисли си реално катализаторите ги дават 130 150 хил.км Пряко сили 200 хил км.Това е за истински бензини а не за алхимически смеси като нашите " бензини".
Ако не ти е избила меката връзка си за около 40 лв гърне.Колата ще се отпуше на вървене / абе помисли си реално катализаторите ги дават 130 150 хил.км Пряко сили 200 хил км.Това е за истински бензини а не за алхимически смеси като нашите " бензини".

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Какво толкова има да се чуди и мае човек с тоя катализатор като е станал на километри отиваш при някой грамотен на ауспуси човек и казваш както направих аз днес "Дай да резнем тоя катализатор и да сложим една тръбичка.." човека слиза в канала поглежда и казва"Ще струва 30лв,ок?" и след 20мин си тръгнах с катализатора в багажника и тръба на негово място! Няма разлика в звука или нещо подобно за вървенето също не съм усетил разлика,но поне вече съм спокоен и не мисля запушен ли е или не е ,и дали няма да ми създава проблеми
За сведение вече трета кола карам при тоя човек да и резна катализатора и досега не съм имал никакви проблеми ако някой го интересува става въпрос за Ботевградско шосе посока морето малко след като се мине сфетофара на канала отдясно се вижда!

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А иначе и аз моя го резнах вчера. Катализатора е в много добро състояние. Изцяло здрав. И аз сложих тръбичка, и сега съм спокоен че няма какво да се запушва.Катализатора си го прибрах и ако някой ден се наложи ще го сложа. За звука има много малка промяна но не ме дразни. За вървежа не съм усетил голяма промяна. Колата в момента е на 127 000 и според мене е на реалните си километри.
- Kentavar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вернооооооооооооо 2000 лв.Маааааааалиииииииииии тия са..........
Направо ми падна стрелката.
Баси.Ма нали е по добре за околната среда.Това трябва да е евтино да ни стимулира да го сменяме.Аааааааааа ма то там в белите държави е задължително и щеш не щеш кихаш и преди да платиш и след това от простудата след дългото псуване.
Но трябва да се резне тръбата за да се провери дали е в ред ли?Или има друг начин за това?Моята (е поне така пише на километража) е на 176 000 приблизително,а вие пишете,че катализатора е за около 120-150 мах 180 хиляди,вече е за смяна явно,аз даже и не знам имам ли нямам ли.Ма аз не знам и ключове дали имам в колата.Баси аз съм си за оплакване.Еееееееее ето сетих се дали има тема за окомплектовка с нужните ключове за автомобила.Верно на запад седиш и чекаш малко и идва пътната помош с бясна скорост и после ти карат машината у вас ,ама тук ако нещо се случи ще трябва да разчиташ само на себе си.
Много неща не знам още,явно много ще трябва да чета.