Въпрос :дали ми е запушен катализатора?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 16 фев 2006 22:01

Аз незнам за друго ама вече обиколих почти всички сержизи за ауспуси за да ми свалят катализатора така че ако е здрав и се наложи пак да го сложа. И се ми викат не го махай работи си всичко е наред, ама имам чуството че като загрее колата вместо да е по-пъргава, тя става като бабичка. Както каза madmen "1. Колата стана постепенно доста тромава."
деиствително и аз го удрям не дрънка нищо вътре, ама знае ли човек. Сега последно време взех да чувам един звук като съскане, само когато е загряла колата.
Определено съм решил да го махам тоз катализатор но всичко е въпрос на време.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 17 фев 2006 19:29

Определено съм решил да го махам тоз катализатор но всичко е въпрос на време.[/quote]
Ако не ти е избила меката връзка си за около 40 лв гърне.Колата ще се отпуше на вървене / абе помисли си реално катализаторите ги дават 130 150 хил.км Пряко сили 200 хил км.Това е за истински бензини а не за алхимически смеси като нашите " бензини". :(

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 17 фев 2006 19:54

Какво толкова има да се чуди и мае човек с тоя катализатор като е станал на километри отиваш при някой грамотен на ауспуси човек и казваш както направих аз днес "Дай да резнем тоя катализатор и да сложим една тръбичка.." човека слиза в канала поглежда и казва"Ще струва 30лв,ок?" и след 20мин си тръгнах с катализатора в багажника и тръба на негово място! Няма разлика в звука или нещо подобно за вървенето също не съм усетил разлика,но поне вече съм спокоен и не мисля запушен ли е или не е ,и дали няма да ми създава проблеми :wink: За сведение вече трета кола карам при тоя човек да и резна катализатора и досега не съм имал никакви проблеми ако някой го интересува става въпрос за Ботевградско шосе посока морето малко след като се мине сфетофара на канала отдясно се вижда!

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Вто 21 фев 2006 16:04

Многу мъ йе срам колеги,нямал съм катализатор :oops: !

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Вто 21 фев 2006 20:41

А иначе и аз моя го резнах вчера. Катализатора е в много добро състояние. Изцяло здрав. И аз сложих тръбичка, и сега съм спокоен че няма какво да се запушва.Катализатора си го прибрах и ако някой ден се наложи ще го сложа. За звука има много малка промяна но не ме дразни. За вървежа не съм усетил голяма промяна. Колата в момента е на 127 000 и според мене е на реалните си километри.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Сря 22 фев 2006 15:32

И мен много ма е срам ама не се ли сменява това животно катализатора.Не се смеите колеги не е смешно да задаваш такива въпроси като не знаеш и не разбираш.Има теми има да говоря с дни ама тука-нъц ,ни вопъл ни стон.Екскюз ми предварително. :roll:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 22 фев 2006 15:37

Kentavar написа:....

Сменя се. Ама в белите държави. Знаеш ли каква му е цената? За моя ми казаха, че бил към 2К лева. Е АЗ няма да го сменям :lol:

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Сря 22 фев 2006 15:50

Вернооооооооооооо 2000 лв.Маааааааалиииииииииии тия са.......... :shock Направо ми падна стрелката. :cry: Баси.Ма нали е по добре за околната среда.Това трябва да е евтино да ни стимулира да го сменяме.Аааааааааа ма то там в белите държави е задължително и щеш не щеш кихаш и преди да платиш и след това от простудата след дългото псуване. :lol: Но трябва да се резне тръбата за да се провери дали е в ред ли?Или има друг начин за това?Моята (е поне така пише на километража) е на 176 000 приблизително,а вие пишете,че катализатора е за около 120-150 мах 180 хиляди,вече е за смяна явно,аз даже и не знам имам ли нямам ли.Ма аз не знам и ключове дали имам в колата.Баси аз съм си за оплакване.Еееееееее ето сетих се дали има тема за окомплектовка с нужните ключове за автомобила.Верно на запад седиш и чекаш малко и идва пътната помош с бясна скорост и после ти карат машината у вас ,ама тук ако нещо се случи ще трябва да разчиташ само на себе си. :roll: Много неща не знам още,явно много ще трябва да чета. :?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 22 фев 2006 15:58

Kentavar написа:..ето сетих се дали има тема за окомплектовка с нужните ключове за автомобила..?

:lol: ИМА! Няколко даже

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Сря 22 фев 2006 16:43

Oки ще ровна да видя от какво имам нужда,че оня ден се поизложих.Човека искаше ключ за свещи ама нъц нямам. :oops:

Върни се в “Passat”