Венто или Голф?
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Венто или Голф?
Колеги, извинявам се , ако има вече такава тема, но не можах да открия нищо...
Въпроса ми е следния: Кой вариант е по-добър - Венто с ABU мотор или Голф с АЕК?? То е ясно, че АЕК има по-добри характеристики, но се колебая в избора и моля за помощ. В момента съм си с Вентото и съм супер доволен - малък разход + добър вървеж + комфорт + лесна поддръжка, но има оферта за един Голф АЕК и се чудя...
Благодаря предварително на отзовалите се!

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Венто или Голф?
сам си си отговорил но всичко зависи от състоянието на индевидуалният автомобил според мен!по-добре стегнато и лъскаво ABU отколкото сдухан и разхлопан AEK.......HO...........
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
според мен вентото е по добро а пък и си знаеш състоянието на твоята кола знаеш как си я поддържал и какво и има и какво и няма а и возията на вентото е по добро от на голф така си мисля аз поне все пак ти си решеваш избора е твой
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Направихме един експеримент преди малко. Тука в Добрич се гонят по една отсечка до "Вторични суровини" и отидохме там с тоя познат с АЕК-то. Аз му предложих да се сгоним , а той ми се изсмя и вика "Де утиаш ти уе?! Ща смъкна бе!". Ама аз нали съм карал едно такова голфче(ама много разхлопано) и съм чел за тях - зная , че достигат макс. въртящ момент чааааак на 4400 об./мин и му викам: Караме по мои правила - само до 4000 оборота , на 4к сменяш, ясно? " и той отново се изсмя... Аз му предложих да сложим по 10 точки залог и така... Тръгнахме - ест. той тръгна по- бързо, но малко след като превключих на 3та - изненада! Започнах да "дръпвам" лека-полека и накрая на отсечката бях с около 1 кола напред... Всичко това поради факта, че нютоните са почти еднакви, но мойта ги стига на 2600 оборота , а АЕК-то на 4400... Познайте - оня беше смаян като слезе
и като ми вика: "ти да нямаш азот, бе дайба?!"

- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
ihristov написа:според мен вентото е по добро а пък и си знаеш състоянието на твоята кола знаеш как си я поддържал и какво и има и какво и няма а и возията на вентото е по добро от на голф така си мисля аз поне все пак ти си решеваш избора е твой
Съгласен съм
-
los_tigros
Еми значи всичко е решено.И аз не бих си дал колата за друга подобна такава.
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Нали обясних защо беше до 4к гонката
За да си направя кефа да го пукна!
Иначе ако настъпваме яката и 2мата - има да ме гледа на огледалото си , докато стана на точка и изчезна...
Ами още ще си мисля... за сега Венцито ми е перфектно - не го възхвалявам, че е няй-хубавата кола, но нали знаете "всеки според чергата си". Най-важното е , че е
, а аз съм заклет фен - обичам Фауве до болка и не искам друга марка посмъртно! Даже понякога се заглеждам по минаващите коли под терасата като пуша и за всички, които нямат ЛОГОТО си казвам на ум "Леле, колко сте жалки..." - съжалявам ги хорицата, че не карат истински коли, а именно ФОЛКСВАГЕН!! 
, а аз съм заклет фен - обичам Фауве до болка и не искам друга марка посмъртно! Даже понякога се заглеждам по минаващите коли под терасата като пуша и за всички, които нямат ЛОГОТО си казвам на ум "Леле, колко сте жалки..." - съжалявам ги хорицата, че не карат истински коли, а именно ФОЛКСВАГЕН!! - snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Вентото си е венто
Щом не държиш толкова на мах скорост това е колата
(пристрастен съм разбира се
)
Щом не държиш толкова на мах скорост това е колата -
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Венто VR6...ако има такова....
Вентото вози по-готино.
Вентото е с по-голям багажник - за прасета,буркани,туршия.
Вентото е за по-улегнали хора.
Има само 1 недостатък - инжинерите като са правили Вентото,директно и без промени са му сложили задното окачване от Голф.В резултат на това задните пружини омекват по-бързо и амортсьорите се скапват по-бързо,особено ако се товари повечко.Това важи и Голф2/Джета.
Вентото вози по-готино.
Вентото е с по-голям багажник - за прасета,буркани,туршия.
Вентото е за по-улегнали хора.
Има само 1 недостатък - инжинерите като са правили Вентото,директно и без промени са му сложили задното окачване от Голф.В резултат на това задните пружини омекват по-бързо и амортсьорите се скапват по-бързо,особено ако се товари повечко.Това важи и Голф2/Джета.
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Е па, знаем си болежките на колицата, бе баце
Шегата на страна, колега, но наистина това е може би единствения недостатък на Вентото... В завоите влиза малко като "Чавдар" пълен с дъртаци
, но иначе си е пушчица. Между другото наскоро го научих това за сходството между окачванията Голф/Венто и обмислях смяна на пружини отзад и евентуално амортисьори, но ще видим по-нататък..
Благодаря ви, колеги , че така бързо се отзовахте!
Почти съм убеден вече, че трябва да си остана с Венко
п.с: Какво означава "Вентото е за по-улегнали хора" ?! Е па я нема да излизам в пенсия, бе баце - още има моми за "тепане"
, но иначе си е пушчица. Между другото наскоро го научих това за сходството между окачванията Голф/Венто и обмислях смяна на пружини отзад и евентуално амортисьори, но ще видим по-нататък..
п.с: Какво означава "Вентото е за по-улегнали хора" ?! Е па я нема да излизам в пенсия, бе баце - още има моми за "тепане"

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Аз само ще добавя за един голям плюс на Голфа.А той е,че като си гътна задните седалки и мога да си натоваря един голям хладилник с фризер или пък едно средно по големина канапе,докато във Вентото това не може да се случи.И поради тази причина предпочитам хечбека пред седана!
А комбито ми идва малко големичко.
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
balamata написа:Аз само ще добавя за един голям плюс на Голфа.А той е,че като си гътна задните седалки и мога да си натоваря един голям хладилник с фризер или пък едно средно по големина канапе,докато във Вентото това не може да се случи.И поради тази причина предпочитам хечбека пред седана!А комбито ми идва малко големичко.
подкрепям колегата...голфа си е голф
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
balamata написа:Аз само ще добавя за един голям плюс на Голфа.А той е,че като си гътна задните седалки и мога да си натоваря един голям хладилник с фризер или пък едно средно по големина канапе,докато във Вентото това не може да се случи.И поради тази причина предпочитам хечбека пред седана!А комбито ми идва малко големичко.
подкрепям колегата...голфа си е голф
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, кой ви е излъгал, че седалките на Вентото не се "гътват"? Багажника ми е 550 литра и като пусна и седалките - дирекшън прибирам Голфа отзад 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”