Венто или Голф?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Венто или Голф?

Мнениеот qNkOo » Чет 15 яну 2009 16:10

Колеги, извинявам се , ако има вече такава тема, но не можах да открия нищо... :oops: Въпроса ми е следния: Кой вариант е по-добър - Венто с ABU мотор или Голф с АЕК?? То е ясно, че АЕК има по-добри характеристики, но се колебая в избора и моля за помощ. В момента съм си с Вентото и съм супер доволен - малък разход + добър вървеж + комфорт + лесна поддръжка, но има оферта за един Голф АЕК и се чудя... :? Благодаря предварително на отзовалите се! :) :drunk

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: Венто или Голф?

Мнениеот nikolai_an » Чет 15 яну 2009 16:40

сам си си отговорил но всичко зависи от състоянието на индевидуалният автомобил според мен!по-добре стегнато и лъскаво ABU отколкото сдухан и разхлопан AEK.......HO...........

Потребителски аватар
ihristov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihristov » Чет 15 яну 2009 16:58

според мен вентото е по добро а пък и си знаеш състоянието на твоята кола знаеш как си я поддържал и какво и има и какво и няма а и возията на вентото е по добро от на голф така си мисля аз поне все пак ти си решеваш избора е твой

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Чет 15 яну 2009 17:07

Направихме един експеримент преди малко. Тука в Добрич се гонят по една отсечка до "Вторични суровини" и отидохме там с тоя познат с АЕК-то. Аз му предложих да се сгоним , а той ми се изсмя и вика "Де утиаш ти уе?! Ща смъкна бе!". Ама аз нали съм карал едно такова голфче(ама много разхлопано) и съм чел за тях - зная , че достигат макс. въртящ момент чааааак на 4400 об./мин и му викам: Караме по мои правила - само до 4000 оборота , на 4к сменяш, ясно? " и той отново се изсмя... Аз му предложих да сложим по 10 точки залог и така... Тръгнахме - ест. той тръгна по- бързо, но малко след като превключих на 3та - изненада! Започнах да "дръпвам" лека-полека и накрая на отсечката бях с около 1 кола напред... Всичко това поради факта, че нютоните са почти еднакви, но мойта ги стига на 2600 оборота , а АЕК-то на 4400... Познайте - оня беше смаян като слезе :shock и като ми вика: "ти да нямаш азот, бе дайба?!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Чет 15 яну 2009 17:08

ihristov написа:според мен вентото е по добро а пък и си знаеш състоянието на твоята кола знаеш как си я поддържал и какво и има и какво и няма а и возията на вентото е по добро от на голф така си мисля аз поне все пак ти си решеваш избора е твой

Съгласен съм :idea:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Чет 15 яну 2009 17:10

Еми значи всичко е решено.И аз не бих си дал колата за друга подобна такава.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Чет 15 яну 2009 17:22

-

Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 9:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Чет 15 яну 2009 17:37

Нали обясних защо беше до 4к гонката :twisted: За да си направя кефа да го пукна! 8) Иначе ако настъпваме яката и 2мата - има да ме гледа на огледалото си , докато стана на точка и изчезна... :x Ами още ще си мисля... за сега Венцито ми е перфектно - не го възхвалявам, че е няй-хубавата кола, но нали знаете "всеки според чергата си". Най-важното е , че е love.vw , а аз съм заклет фен - обичам Фауве до болка и не искам друга марка посмъртно! Даже понякога се заглеждам по минаващите коли под терасата като пуша и за всички, които нямат ЛОГОТО си казвам на ум "Леле, колко сте жалки..." - съжалявам ги хорицата, че не карат истински коли, а именно ФОЛКСВАГЕН!! :twisted:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 15 яну 2009 18:06

Вентото си е венто :Mr Green Fun Щом не държиш толкова на мах скорост това е колата :twisted: (пристрастен съм разбира се :lol: )

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 15 яну 2009 18:12

Венто VR6...ако има такова....

Вентото вози по-готино.
Вентото е с по-голям багажник - за прасета,буркани,туршия.
Вентото е за по-улегнали хора.
Има само 1 недостатък - инжинерите като са правили Вентото,директно и без промени са му сложили задното окачване от Голф.В резултат на това задните пружини омекват по-бързо и амортсьорите се скапват по-бързо,особено ако се товари повечко.Това важи и Голф2/Джета.

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Чет 15 яну 2009 18:32

Е па, знаем си болежките на колицата, бе баце :P Шегата на страна, колега, но наистина това е може би единствения недостатък на Вентото... В завоите влиза малко като "Чавдар" пълен с дъртаци :Mr Green Fun , но иначе си е пушчица. Между другото наскоро го научих това за сходството между окачванията Голф/Венто и обмислях смяна на пружини отзад и евентуално амортисьори, но ще видим по-нататък.. :roll: Благодаря ви, колеги , че така бързо се отзовахте! :) Почти съм убеден вече, че трябва да си остана с Венко :drunk
п.с: Какво означава "Вентото е за по-улегнали хора" ?! Е па я нема да излизам в пенсия, бе баце - още има моми за "тепане" mhihi

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Мнениеот balamata » Чет 15 яну 2009 21:16

Аз само ще добавя за един голям плюс на Голфа.А той е,че като си гътна задните седалки и мога да си натоваря един голям хладилник с фризер или пък едно средно по големина канапе,докато във Вентото това не може да се случи.И поради тази причина предпочитам хечбека пред седана! :wink: А комбито ми идва малко големичко.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пет 16 яну 2009 10:21

balamata написа:Аз само ще добавя за един голям плюс на Голфа.А той е,че като си гътна задните седалки и мога да си натоваря един голям хладилник с фризер или пък едно средно по големина канапе,докато във Вентото това не може да се случи.И поради тази причина предпочитам хечбека пред седана! :wink: А комбито ми идва малко големичко.

подкрепям колегата...голфа си е голф

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пет 16 яну 2009 10:21

balamata написа:Аз само ще добавя за един голям плюс на Голфа.А той е,че като си гътна задните седалки и мога да си натоваря един голям хладилник с фризер или пък едно средно по големина канапе,докато във Вентото това не може да се случи.И поради тази причина предпочитам хечбека пред седана! :wink: А комбито ми идва малко големичко.

подкрепям колегата...голфа си е голф

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Пет 16 яну 2009 13:32

Колеги, кой ви е излъгал, че седалките на Вентото не се "гътват"? Багажника ми е 550 литра и като пусна и седалките - дирекшън прибирам Голфа отзад mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”