губи мощност

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

губи мощност

Мнениеот bmwfena » Чет 08 яну 2009 11:53

стаа дума за Галакси ТДИ 1.9 90кс 97г-като го взех на моменти при по голямо подаване на газ рязко пада мощноста-все едно че изчезва турбината.Гася го дори и в движение паля и всичко си е наред.Колата си тръгва нормално пак.Иначе нема пушене -мотора си е добър отвсякъде-по принцип го прави само на извънградско когато си карам на 5 та например с 100-подавам рязко газ да изпреварвам и хоп-все едно изчезва турбото-и докато не я загася и запаля на ново-нема оправия.Значи на стенд ми показа некъв датчик в помпата който мери температурата на горивото-аз така си я взех и така си върви.Забелязах че откакто свалих катализатора почна да го прави по често :!: :!: моля за съдействие щото ме е страх да изпреварвам-доста неприятно се получава в момент на изпреварване да ти падне мощноста :?

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Re: губи мощност

Мнениеот bmwfena » Пет 16 яну 2009 14:57

никой ли нема идея :talk: дали да си сложа катализатора наново

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 16 яну 2009 15:37

Датчика за налягане в турбото? Mass Airflow Pressure? И на теб препоръчвам, намери някой с VAG-COM, който може да чете показанията, недейте да си правите експерименти с тези коли, пълни са с електроника, първата стъпка преди ремонт е да се дизгностицира правилно проблема!

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 16 яну 2009 23:12

http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ight=17958
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... ight=17958
Просто си трябва леко търсене на правилното място :)
Евтин и лесен ремонт :)

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Нед 18 яну 2009 0:22

измъчи ме днес докато пътувах по магистралата .. до110 немам проблем оттам нагоре леко да я настъпя и чаооо -нема сила.за 60 км 20 пътия изгасих и запалих-накрая намалих скороста на 100км-ч и пей сърце-нема дерт.В понеделник ще я ровя-мерси за съветите колеги-ще пиша в темата кво е станало :talk:

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Нед 18 яну 2009 1:38

bmwfena написа:измъчи ме днес докато пътувах по магистралата .. до110 немам проблем оттам нагоре леко да я настъпя и чаооо -нема сила.за 60 км 20 пътия изгасих и запалих-накрая намалих скороста на 100км-ч и пей сърце-нема дерт.В понеделник ще я ровя-мерси за съветите колеги-ще пиша в темата кво е станало :talk:

този признак също се получява при мръсна турбина ,получява се след 2600-2800 оборота колата забива ти даваш газ тя ти вика дръж ми к**а влиза в сервизен режим .. Успех с сервиза :wink:

Потребителски аватар
bmwfena
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwfena » Пон 19 яну 2009 10:48

produxan написа:
bmwfena написа:измъчи ме днес докато пътувах по магистралата .. до110 немам проблем оттам нагоре леко да я настъпя и чаооо -нема сила.за 60 км 20 пътия изгасих и запалих-накрая намалих скороста на 100км-ч и пей сърце-нема дерт.В понеделник ще я ровя-мерси за съветите колеги-ще пиша в темата кво е станало :talk:

този признак също се получява при мръсна турбина ,получява се след 2600-2800 оборота колата забива ти даваш газ тя ти вика дръж ми к**а влиза в сервизен режим .. Успех с сервиза :wink:
трее да чистя кулер-тъй ли да разбирам.Може ли махането на катализатора да влияе на проблема.Аз кулера ще го изчистя ама да не си правя гимнастика само :banghead:

Върни се в “Дизелови агрегати”