Полото не иска да пали

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
magy
Автомобил:
Двигател:

Полото не иска да пали

Мнениеот magy » Нед 04 яну 2009 16:28

Здравейте, Честита Нова Година на всички във форума. Имам проблем с Поло 1.4 AEX 1996г. , от няколко дни не иска да пали сутрин ( или по-точно по всяко време- щом му е първо палене за деня). Щом запали ведниж,вече няма проблем,но лошото е ,че няколко пъти пали само на бутане. Акумолатора си върти като откачен,смених свещите, филтрите също. И забравих нещо, след като запали за известно време прекъсва и пуши черен пушек от ауспуха (няколко секунди).
Надявам се някой от вас, да може да даде поне идея,защото ние се изчерпахме. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 04 яну 2009 18:40

Свещи,кабели,делко+палец,бобина,комутатор.....

danko_f4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danko_f4 » Пон 05 яну 2009 20:00

провери си датчикаа за температура да не ти обогатява сместа и да дави мотора когато е студена

magy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magy » Вто 06 яну 2009 15:30

Колеги,благодаря за отговорите. Свещите са сменени,кабелите са проверени,акумолатора е замерен, т.е. тези неща са в час,сега сме в дилема дали в действителност не е от някой датчик,по компютъра. Т.е. да отида на компютърна диагностика,нали? Моля, кажете къде са читави (диагностиката) и колко парички да си приготвя ориентировъчно.

Имам още ново инфо по проблема,ако оставя колата за по-малко от 12 часа,без да я паля,няма проблем с паленето,но ако седи примерно от днес на обяд до утре сутринта,няма шанс да запали.Това дали може да е от компютъра?

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Вто 06 яну 2009 21:39

Нали не натискаш педала на газта като палиш ?

Потребителски аватар
stanimir_st
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanimir_st » Вто 06 яну 2009 23:02

аз имах почти същия проблем , оказа се че компютъра ми е пълен с вода , като го отворихме , цялата платка беше мокра, в дъното на кутията имаше и лед ...вода към 10-15гр. изкарах от кутията. Взимаш една четка за зъби и чист сприт, и минаваш цялата платка от всякъде. Спирта се смесва с водата и се изпарява по бързо. За сега колата е добре, пали винаги безотказно успех !!!

magy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magy » Сря 07 яну 2009 15:08

Относно педала на газта,да си призная пробвах без да го натискам,след това да го задържам на половина и на края естествно натиснат до дупка. :) Единствено по този начин 1-2 успя да запали. Нямам идея защо.
Stanimir_st можеш ли да ме упътиш от къде точно се отваря компютъра и къде се намира тази платка,та да проверим дали идва от там проблема. (извинявам се ако смятате,че въпросът ми е глупав)

renini
Автомобил: Polo
Двигател: 1.9 D AEF 1996

Мнениеот renini » Сря 07 яну 2009 18:41

вода във резервоара. сипи му някаква добавка, спирт или по-високо октанов бензин от друга бензиностанция.

Потребителски аватар
peyu
Автомобил: Passat B7
Двигател:
Контакти:

Мнениеот peyu » Сря 07 яну 2009 18:52

pas1.8mi написа:Свещи,кабели,делко+палец,бобина,комутатор.....

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Re: Полото не иска да пали

Мнениеот Citoject » Пет 16 яну 2009 15:50

Имах същият проблем....постепенно зимата започна да пали все по-трудно първия път...Накрая съвсем отказа...Стартера върти,а запалване няма...Сменихме температурен датчик и се оправи.В кварталния гараж я водих...Момчето замери нещо и каза,че е или бобина или датчик...и няма как да разберем,без да ги сменим.Добре,че имаше познати в един магазин и взе бобина и делко та ги сменя последователно,докато се изясни,че е от температурния датчик на делкото.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 16 яну 2009 16:48

Citoject написа:..............докато се изясни,че е от температурния датчик на делкото.
:bowdown

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Пет 16 яну 2009 17:44

Всеки казва че е патил от едно или друго и аз съм съгласен но... не подценяваите че изпушва черно а то ще рече едно... БЕНЗИН утиди при някои маистор които почиства диузи(може и да не я пиша правилно но се сещаи)и даи да я почисти не е много скапо кам 20-сетина лева почти сам сигорен че диузата ти пикаи или пак като си на газ е 80% понеже се замарсява и спира да затваря.И ако си наясно инжексиона няма бензинов клапан а само газон и когато почне да изтарва така става или пикаи.Лекиа вариант е да си земиш една добавка за бензин и да я сложиш НО... ако пише примерно за 40литра и я сложи за 20 или я раздели на половина аз мисля че е от диузата че пикаи и прави тежак старт.Аааа има и още един вариант МАП сензор но.. там вече не знам.
П.С Надявам се да сам бил полезен. :bowdown

magy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magy » Съб 17 яну 2009 10:43

Здравейте,имам ново инфо по въпроса. Ходих на диагностика и според майстора имало проблем с фланеца ( бил леко пукнат) и иска да го смени целия,а термостата и датчика са на по 1 месец. Другото, което имало проблем било дроселовата клапа - също за смяна. Интересното е че,от фланеца капе съвсем малко,т.е. за около 4-5 месеца съм доляла под половин литър вода. Лошото е, че ми заявиха цени от 170 лв. за фланец и 500лв. за дроселовата клапа (в цените не е вкючена работата) ,за да са сигурни че проблема щял да се оправи. Смятате ли че това са реални цени и , че найстина може проблема да идва от тези елементи. помогнете,хванала съм се за главата. :bowdown

magy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот magy » Съб 17 яну 2009 10:46

Забравих да кажа,свалихме компютъра ,проверихме платката,беше напълно суха, само там където седи компютъра беше леко влажо,но мисля че просто такова си е мястото. Т.е. този вариант отпадна според мен.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 17 яну 2009 11:28

Къде си ходила на диагностика?Записа ли си кодовете на грешките след диагностиката?В Сервиза пробваха ли да "Обучат" Дроселната клапа?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”