Тампон моно???-Пасат В3/ABS/1992год.-РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Passat
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тампон моно???-Пасат В3/ABS/1992год.

Мнениеот rudoni » Пон 19 яну 2009 20:30

nistelroy ,

какво е това нещо ? преливаш от тема в тема!? дадох ти от къде да си купиш диагн. техника , как да диагностираш без пари и т.н. сега търсиш тапи и тръби !? ами махни го този катализатор и провери .и кажи какво стана .

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Пон 19 яну 2009 23:27

Да,rudoni...от тема на тема....важното е че предната е решена...но се появява нова,сякаш точно тогава когато оправиш предната,тая идва....не ти ли се е случвало?Както пералнята,и след това веднага бойлера...и после компа....и после микровълновата...магнетрона?Има такива моменти поне за нас.Вчера пък гумите спаднали на Пасата...ами като почне нещо,нали знаете....Обаче сега спирам дотук с Пасата....тъкмо всичко е закрепено.....е гърнето ще го гледам напролет.

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Пон 19 яну 2009 23:37

rudoni написа:nistelroy ,

какво е това нещо ? преливаш от тема в тема!? дадох ти от къде да си купиш диагн. техника , как да диагностираш без пари и т.н. сега търсиш тапи и тръби !? ами махни го този катализатор и провери .и кажи какво стана .

И,rudoni,диагн.техника нямам спомени да се купува....без пари също не става при тия разнородни схеми(цветовете на кабелите не са същите при диагностичните букси...а това е първи признак на несъвпадение по изложените тук схеми)....тапата на моното точно цъфна при диагностиката и така се уплаших!!!....а катализатора и гърнето ще изчакат при констатацията вчера,че 120 при лек наклон нагоре на пета не е проблем при леко натисната газ.

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Пон 19 яну 2009 23:41

А тука за да влезна сигурно 20 пъти натисках и пробвах различни варианти,но и това стана.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 20 яну 2009 10:25

nistelroy написа:А тука за да влезна сигурно 20 пъти натисках и пробвах различни варианти,но и това стана.

Ахам! :Mr Green Fun И на мен ми се случи за първи път тази сутрин ...
Щастливец съм!
Колегите се оплакват от това от години ;)
Решението е елементарно!
В Mozilla- Edit->Preferences->Privasy&Security->Cookies->CookieManager и затриваш куукитата ;)
При Опера - Инструменти->Настройки->Подробни->Бисквитки->Организиране и си избираш vwclub.bg и затриваш бисквитката ;)

На IE не знам, защото такваз гадост на мой компютър нЕма!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 20 яну 2009 10:29

radotom написа:Ахам! :Mr Green Fun И на мен ми се случи за първи път тази сутрин ...
Щастливец съм!
Колегите се оплакват от това от години ;)
Решението е елементарно!
На IE не знам, защото такваз гадост на мой компютър нЕма!

Същата работа и при мен :)
На ИЕ
tools->internet options->browsing history->delete->delete cookies

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Вто 20 яну 2009 23:57

Ей...пак едвам влязох...всеки път пробвам разни нови номера...кукитата,да,там ги изтривах завчера,ама и това до един-два пъти помогна.Май ще трябва Форум за компове да бистрим ми се види...то не остава време за колите нещо да напишем,колеги...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 21 яну 2009 10:23

modiliani написа:
nistelroy написа:Ееее..почнах вече разни номера да пробвам за влизане...дето все ме изхвърля....взех че прочитам пак условията на сайта (вляво там нали знаете като влизате)...викам сигурно малко нещо сме сбъркали и малко ум да ни налеят...един вид малко опреснително....и става...става,ама до време....после пък отивам на другото вдясно за поверителност...пак става...пак до време....абе дали ще го оправят,колеги...как смятате...или аз нещо бъркам пак?

ами това не е ли датчика за изгорелите газове

Това е т.н. ламбда сонда.

:) Колега би ли могъл по снимката да посочиш, това което се опитваш да обясниш. Това е двигател на Ми 1.8/90 к.с. модел АБС
Изображение

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Съб 24 яну 2009 14:14

Да,колега...на снимката ви...както е отгоре на инжекцията пластмасовия кръгъл похлупак с надпис VW....под него дебелия маркуч надясно....и поглеждате назад от тоя маркуч,тоест отзад на двигателя....там виждате една къса тръбичка 4-5 см под 45 градуса надясно как излиза от двигателя и как е затапена с черен маншон.

nistelroy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nistelroy » Съб 24 яну 2009 20:36

Да ви питам колега....Пасата ви е същия като моя.Въпрос-колата си върви добре при леки ускорения...набира си 100-120-140 на пета при средно натиснат педал...не се мъчи,няма шум.Обаче при бързо ускорение,изпреварване,или голям наклон нагоре започва да чука аванса и се чува ако отворя прозореца.Минавам на по-ниска предавка и се оправя,но мисля че не трябва да чука никога...а мотора да глъхне само,нали?Диагностиката на двигателя-всичко в ред.Остава май катализарора и гърнето...може ли от него?Възд.филтър е само леко замърсен...няма да е оттам.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 24 яну 2009 20:40

nistelroy написа:Да ви питам колега....Пасата ви е същия като моя.Въпрос-колата си върви добре при леки ускорения...набира си 100-120-140 на пета при средно натиснат педал...не се мъчи,няма шум.Обаче при бързо ускорение,изпреварване,или голям наклон нагоре започва да чука аванса и се чува ако отворя прозореца.Минавам на по-ниска предавка и се оправя,но мисля че не трябва да чука никога...а мотора да глъхне само,нали?Диагностиката на двигателя-всичко в ред.Остава май катализарора и гърнето...може ли от него?Възд.филтър е само леко замърсен...няма да е оттам.

Голямо предварение на запалването/центровката/или кофти гориво :idea:

Потребителски аватар
    Winner25
    Автомобил: VW Passat B4 B6
    Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 24 яну 2009 20:41

Аванса може да чука ако е зададено по голямо предварение.

nistelroy
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот nistelroy » Съб 24 яну 2009 20:59

Благодаря,колеги...но как да процедирам?Поставих темата като нова.

nistelroy
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот nistelroy » Съб 24 яну 2009 21:00

не е от горивото....откъдето и да налея си е така.

nistelroy
    Автомобил:
    Двигател:

Re: Тампон моно???-Пасат В3/ABS/1992год.-РЕШЕН

Мнениеот nistelroy » Пон 02 фев 2009 0:51

Решенията-1.тръбичката отгоре вдясно отзад на двигателя затапена с тампон моно самоделка(и се успокои празния ход).2.Аванса с новия възд.филтър почти се загуби-дори и на пета ако искаш да ускоряваш(по-рано не от трета,но от четвърта при ускоряване се усещаше осезаемо на ухо).Това е.

Върни се в “Passat”