по-шумен е мотора, отколкото преди, причини?
здравейте, колеги отново. Малко се бях изгубил, просто не ми остана време за форума. Колата още не съм я карал никъде, така че като има нещо ново ще пиша. Относно г.филтър, да сменял съм го, и се съмнявам, че не е много в ред, щото ми хлопа в скобата, явно не е за моята кола и ще го сменям отново пак, този път ще зема нещо по-добро. Центровката, няма къде да я погледна просто, но кой знае може и да е от нея. Появи се някакъв теч от масло, и то като го гледам е откъм м.филтър. Не знам дали има нещо общо, но тези дни ще ходя и това да видят майсторите.
Rabbit_TDI написа:TDI-RS написа:ДАНЧО написа:pivv написа:а кое масло е по-добре за 12 годишна кола - 5в40 или 10в40?
Много зависи от хилядите километри който е минала , то не че може да си сигурен но все пак , горе доли докато стигне 250 000 10W40 , след тва с минерално.
ами това са доста стари разбирания от времето на жигулите...
ще ти дам жокертука има турбокомпресор
P.S. Като минах от 5В40 на 10В40 колата мотора стана с една идея по-шумен ,ама колкото да се каже ,че е по-шумен.
добре, де при мен същото се получи, дали наистина е маслото виновно, т.е. неговия вискозитет.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
didodi написа:Просто го смени при други "майстори"pivv написа:... Относно г.филтър, да сменял съм го, и се съмнявам, че не е много в ред, щото ми хлопа в скобата, явно не е за моята кола и ще го сменям отново пак, този път ще зема нещо по-добро...
това и ще направя. А относно масления филтър, колега Rabbit_TDI си прав, но при мен теча е много повече от омасляване, и като че ли идва откъм охладителя на маслото. Щото да капи чак по земята, означава, че наистина от някъде има макар и малък теч.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Ако е така бързо го сменяй да не останеш без масло когато не трябва.На чен обаче ми се е случвало майсторите като сменят маслото да поолеят кората и от нея да капе.
кое да сменям обаче? Днес ходих при един майстор, който ми каза, че щом има теч откъм филтъра ще трябва да се сменя някакъв подгряващ елемент. Съветва ми да взема втора употреба и тогава да отивам да ми оправи теча. Досега във форумите не съм чел за подобна смяна, единствено, което съм чел, че някакъв о-пръстен трябва да се смени и това е. Кажете, ако сте имали подобен проблем. Това е май за друга тема, но...
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Re: по-шумен е мотора, отколкото преди, причини? - РЕШЕНО!
здравейте, отново. Бях забравил за тази тема, но сега се сетих и реших да пиша. Преди няколко седмици си смених маслото с Кастрол 10х40, това, което е разработка за дизели, поне така ми го обясниха. И двигателя чувствително утихна. Тексакото може да е и добро масло, но за други коли! 

Re: по-шумен е мотора, отколкото преди, причини?
Мда, логично е, че като няма проблеми мотора а шума се е появил веднага след смяната на маслото точно в него да е причината(без значение каква му е цената).
Аз също забелязах чувствителна разлика в звука на двигателя след като минах от Лики Моли на Мобил Супер С - ми стана доста по-тиха, и в ниските обороти, и във високите, а ми се струва че и набира по-леко.
Аз също забелязах чувствителна разлика в звука на двигателя след като минах от Лики Моли на Мобил Супер С - ми стана доста по-тиха, и в ниските обороти, и във високите, а ми се струва че и набира по-леко.
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Напълно е възможно...предния "майстор" ми слагаше някво масло от бидона "дето отговаряло на спецификациите на двигателя" смених го с кастрол от представителството и съвсем друга стана колата...

stenly_m написа:Напълно е възможно...предния "майстор" ми слагаше някво масло от бидона "дето отговаряло на спецификациите на двигателя" смених го с кастрол от представителството и съвсем друга стана колата...
да, кастрола си е кастрол!

Върни се в “Дизелови агрегати”