За много години колеги.
Открих в един руски сайт как да си направим диагностика на 2Е Digifan с контролна лампа и реших най-щедро да го споделя с вас.Едвали съм открил топлата вода ама някой като мен може да не знае този метод.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=321529&pid=9691579
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=321529&pid=9691583
Моля пишете ако някой го пробва щото на мен ми свети непрекъснато.
Но аз си имам проблеми с тест-буксата (не винаги се свързва) и може да е от това.

Полезно-диагностика с контролна лампа за 2Е
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти пак,колега.И аз по тая схема реших да пробвам със светодиода,обаче не иска. Лошото е,че по цветове на проводниците не съвпада кафявата букса с двата проводника....при мен са жълт и жълт/бял на Пасат 92ра/В3...а на схемата са нещо пак с кафяво/червено мисля беше .Черната букса с + и - двата кабела най-вляво си съвпада по място....там няма проблем.Най-дясната пък,сива букса с един кабел,дублира лампа/АБС и си мига с нея (спрямо плюса пак).Почвам пак да ровя тука по схеми и сайтове...има друго свързване сигурно...и дано да не съм опушил с даването накъсо за 5 сек. на долния диагн.кабел на кафявата с долния минусов от черната,както навсякъде посочват.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Заглавието на темата, ми напомни за моята първа тема във форума...
Букса за компютърна диагностика на B3
... но ударих греда.
Причината да я пусна, беше че и аз бях чел от руските сайтове за такава диагностика на 2Е,
но в последствие разбрах, че темата ми е била излишна.
Отначало не разбирах, но вече знам, що дири това чудо...
... сред емотиконките.
Букса за компютърна диагностика на B3
... но ударих греда.
Причината да я пусна, беше че и аз бях чел от руските сайтове за такава диагностика на 2Е,
но в последствие разбрах, че темата ми е била излишна.

Отначало не разбирах, но вече знам, що дири това чудо...

... сред емотиконките.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еба ти и моя 92ра/ABS!Комп ли ще му ръгам за Мотроника,а за АБСа е лампа и си мига и показва къде.Поне имам напредък за АБСа днес-спря да свети и заработи на снега...мамата си трака и електроника вътре,обаче усилно презапоих всичко,де що се съмнявам...голяма борба...3 дена огледи....и стана.Ама кода на грешката си стои...ще видим след месец как е...още да не се хваля.
-
- Автомобил:
- Двигател:
suba написа:Ебати тъпото.Ако съм разбрал правилно моя комп не може да се диагностицира щото е от 90-та.Е що му е тая букса за диагностика и как да му праскам диагностика като има проблем?
Да сменя компа с по-млад ли?
Е трябва да може по тая най-горе схема бе колега...не мога да я разчета...дребно е....но е пак със светодиод изглежда....я да погледнем пак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Полезно-диагностика с контролна лампа за 2Е
Колега,докъде стигнахте?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,докъде?Съжалявам че сега нямам време да помогна,дано в събота и неделя да разровя...но ще го решим тоя 2Е как да е.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
nistelroy написа:...но ще го решим тоя 2Е как да е.
2Е-то е лесен и ясен!

Сменяш го с един такъв след '93, псуваш 2-3 месеца, докато го вкараш в час (за репертуара - справки към В1

Ако някой си мисли да прескочи момента с псуването- да се насочи към смяна на цялата кола с такава, но след '93

Друг начин за диагностика на Digifant (2Е, PB, PF) преди споменатата година просто няма!
От диагностичните букси човек може да дръпне кодове за грешка само за ABS-системата. (ако я има)
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Ясна работата.Диагностика само с мултицета.
От техническата литература от форума има данни как да диагностицираш всеки елемент по отделно,ама е голяма разправия,едно по едно.
Как са го измислили тия немци,все едно нашите дъртаци преди 93 не се развалят.
Ебаси колко е тъпо
Ама само едно не мога да разбера.Един приятел си взе наскоро В3 2Е 91г. ,фабрично без АБС и до скоростния лост има само една букса-черна.И той ходи надиагностика и познатото-нищо не стана.За какво е питам тая букса като не може да се диагностицира.
От техническата литература от форума има данни как да диагностицираш всеки елемент по отделно,ама е голяма разправия,едно по едно.
Как са го измислили тия немци,все едно нашите дъртаци преди 93 не се развалят.
Ебаси колко е тъпо

Ама само едно не мога да разбера.Един приятел си взе наскоро В3 2Е 91г. ,фабрично без АБС и до скоростния лост има само една букса-черна.И той ходи надиагностика и познатото-нищо не стана.За какво е питам тая букса като не може да се диагностицира.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Отговора е елементарен отново 
Унифицирана инсталация, слагана на всички автомобили.
После само ръгат екстрите по нея
п.п. Навил съм се да си правя контролен блок, включващ Ламбда-контрол, време на отваряне на дюзите, налягане и температура на маслото, както и още някоя и друга глезотийка, ама като се знам колко съм мързелив...

Унифицирана инсталация, слагана на всички автомобили.
После само ръгат екстрите по нея

п.п. Навил съм се да си правя контролен блок, включващ Ламбда-контрол, време на отваряне на дюзите, налягане и температура на маслото, както и още някоя и друга глезотийка, ама като се знам колко съм мързелив...

- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Това нещо като борд комп ли е?