Остава да почерпиш
Б4 връзка между ABS система и нивото на сп. течност - решено
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Връзка между ABS система и нивото на сп. течност - решено
А при мен колеги лампата не светва с подаването на контакт а след секунди светва като се чува чукването на реле и не изгасва докъто не вдигна 20км/h и нямам ABS?Моля някой ако може да ми помогне!GVG: При нормални условия, при даване на контакт лампата светваше и изгасваше след малко, като изгасването беше придружено с чукване на реле.
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
Привет , да споделя и моят проблем с абс пък дано да помогне .
Преди около месец започна да свети лампата за авс-а (не всеки път)изгасвах мотора палех пак и в някои от случаите лампата гаснеше в други не ,докато една вечер не изгасна след няколко проби с гасене и палене на мотора но когато натиснах педала на спирачката беше много твърд и спирачките не работеха.След диагностика се оказа,че датчика които включва помпата се е повредил,след подмяната му проблемите изчезнаха !
Дано да съм бил полезен с мнението !
Поздрави!
Преди около месец започна да свети лампата за авс-а (не всеки път)изгасвах мотора палех пак и в някои от случаите лампата гаснеше в други не ,докато една вечер не изгасна след няколко проби с гасене и палене на мотора но когато натиснах педала на спирачката беше много твърд и спирачките не работеха.След диагностика се оказа,че датчика които включва помпата се е повредил,след подмяната му проблемите изчезнаха !
Дано да съм бил полезен с мнението !
Поздрави!

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз доколкото разбирам има едно реле,което пуска и гаси помпата - звучи логично - сигурно харчи доста ток за да се управлява направо.Също така я пали и гаси датчик - този за високото налягане.Дотук добре.Ама не ми стана ясно друго - за какво е другото реле?
- mltz
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,аз останових, че при мен реле 78 липсва може ли от там да неми работи АБС?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Като чета постовете на колегите е твърде възможно да е заради това.
едното реле вече е ясно за какво е...остава да споделят за какво е другото реле
Успех!
едното реле вече е ясно за какво е...остава да споделят за какво е другото реле
Успех!
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Здравейте!И моя АБС си светна и след диагностика се оказа всмукателен клапан на хидроблока!!!Обаче не винаги светва лампата.Примерно сутрин при първо палене свети,минавам 20-50 км и след това се чекира и нема ядове.Обаче напоследък взе да го прави всеки ден.Мишо от Герман ме посъветва да напръскам буксата на хидроблока със спрей от сорта на ВД 40 и да сменя релета 178 и 179.Понеже е по-лесно
Напръсках буксата и имаше ефект,но за 10 дена.И пак старата история.Вчера се зарових да търся,кои,и къде са тея релета,но не открих такива.По метода на напивването открих,че реле 79 и реле 18 играят неква роля.Реле 79 си беше О.К.Но реле 18 имаше доста нагар по контактите и мърдаше много котвата.Зачистих ги с фина шкурка и притегнах котвата.Засега е добре.
Въпреки,че доста изчетох,но никъде не видях нещо да има написано за това реле 18 на позиция номер 8 на бушонното табло.
Въпреки,че доста изчетох,но никъде не видях нещо да има написано за това реле 18 на позиция номер 8 на бушонното табло.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Zdravko Zankov написа: Въпреки,че доста изчетох,но никъде не видях нещо да има написано за това реле 18 на позиция номер 8 на бушонното табло.
Главно реле след контакт,ако се скапе няма да имаш нищо.

-
Zdravko Zankov
- VW експерт

Проблема си остана и след почистването на контактите на реле 18.Лампата свети,след изминаване на 20-ина километра АБС се чекира и работи.Приемам съвети по този мой проблем.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

Re: Връзка между ABS система и нивото на сп. течност Б4 - решено
След много четене,проведени разговори с хора,разбиращи от автомобили и т.н. се отказах да сменям АБС на колата с по-новия модел.След като четох и тази тема открих същите симптоми като на колегата GVG,свалях и слагах релета с номера №79 и №179.Никва промяна,работи когато си иска и няма никаква закономерност при светването на лампата.2 дни работи,2 не,светва в движение,и т.н.
Днес ми пристигна релето с номер на капачката №79,или 191 927 841.Поръчано от Порше,излезе 32лв и малко.
При слагането на новото и даване на контакт системата се чекира и няколко км градско никакви ядове.Няколко часа престои и същата песен на нов глас.
Жълтата лампа грее на таблото.
При диагностика отчита грешка на всмукателен клапан на хидроблока,силно се съмнявам в това нещо!?
Идеи как да проработи този АБС?
Тази екстра я ценя доста,особено в тези пързалки.
Днес ми пристигна релето с номер на капачката №79,или 191 927 841.Поръчано от Порше,излезе 32лв и малко.
При слагането на новото и даване на контакт системата се чекира и няколко км градско никакви ядове.Няколко часа престои и същата песен на нов глас.
Жълтата лампа грее на таблото.
При диагностика отчита грешка на всмукателен клапан на хидроблока,силно се съмнявам в това нещо!?
Идеи как да проработи този АБС?
Тази екстра я ценя доста,особено в тези пързалки.
-
mravka_s_passat
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б4 връзка между ABS система и нивото на сп. течност - ре
Стара тема но някой може да се зарадва на това:
- ABS Relay (79)
- ABS Hydraulic Pump Relay (179)
- Electronic Differential Lock Shut-Off Relay (179)
Реле на гнездо 8 е: Windscreen wash/wipe intermitent relay - нещо за пръскане на предното стъкло и време за чистачките...
Интересно ми е как се тълкува това реле 179, Не знам по колата ми да има такава екстра...
- ABS Relay (79)
- ABS Hydraulic Pump Relay (179)
- Electronic Differential Lock Shut-Off Relay (179)
Реле на гнездо 8 е: Windscreen wash/wipe intermitent relay - нещо за пръскане на предното стъкло и време за чистачките...
Интересно ми е как се тълкува това реле 179, Не знам по колата ми да има такава екстра...