Преди може би месец писах тук за един проблем, който пооправих, ако може така да се каже, но тогава беше топло----
Та предистория - имах дерт с гаснения за щяло и не щяло, проблеми на светофари и прочее, отидох направиха ми диагностика, врътнаха нещо по карбуратора и ми казаха да си сменя свещите, капачката и палеца. Речено сторено, колата тръгна перфектно----- след като загрее. Проблема идва при загряването. Отнема мнооого време, много е мъчително и колата не може да се кара направо. Глъхне, дави се, звучи все едно работи на 3 цилиндъра, пали трудно и имам чувствтото(поне по стрелкичката на бензина), че гори бензин в литри на минута, а не в литри на 100 км. Иначе я засякох на извънградски път със 80-100 км ми харчи около 6.5-7л., което ми се струва пак доста за това каране на този мотор. Термостата е сменен преди примерно 2 месеца, но не съм сигурен, дали работи като хората. Представена ми беше версията, че когато я закарах колата е била без термостат и датчика на таблото не работи като хората, сиреч максимума, който показва е от 0 до 70 градуса.
Колата е 91ва карбуратор. И имам още едно питане. След много четене, явно полотата имат трибуквени абривиатури, дали ще може да ми кажете каква е абривиатурата за моето.
Благодаря Ви
EDIT:
Явно нещата не са били решени! И в момента имам голям дерт пак. Оказа се че жигльорите(не съм сигурен за правописа)са били пренатегнати и сега на ниски обороти колата гасне, колкото и когато си поиска! Ужасно е и днеска просто не е истина колко много псувни съм изял, докато мина през моргите. Та дали някой може да ми даде съвет къде да потърся жигльори за моят половер - карбуратора ми е Пие...бърг, не знам точно как се пише, или ако не дали някой няма някаква гениална идея за тяхния ремонт. Майстора (Бранко) каза да си купя ако искам цял нов карбуратор, но сега да дам 100 лева за нещо, което де факто не ми трябва ми се вижда доста. Може и на някой ако му трябва друг чарк от карбуратора и е от Пловдив да направим нещо колективно.
P.S. Не съм сигурен, че тук трябва да постна това, но се надявам модераторите да ме извинят!