Замръзнали врати

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ALFONS_SS
Автомобил:
Двигател:

Замръзнали врати

Мнениеот ALFONS_SS » Съб 10 яну 2009 18:38

здравеите колеги
от няколко дни звяра нещо ми образува нерви сутринта.дърпам дръшката на вратата ама нещо неще да се отваря.мисля си че вътре нещо е замразнало под кората на вратата и си мислех да я разглобя и да посмажа малко, ама като незнам как се разглобява кората?та ако някой знае го моля да каже че много кофти така рано сутринта като закаснея за работа.моля за помощ или пък ако не е това да ми кажете от какво е

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 10 яну 2009 18:57

Алфонсо,знае се,ясно е и много е говорено.Колегите са описали какви спрейове ползват-търсачката.Най-евтино и елементарно е да си мажеш уплътненията на вратите с течен парафин/0,60 лв.във всяка аптека/.

lenard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lenard » Съб 10 яну 2009 19:30

колега на вратите отстрани има тапи които откриват достъп до бравата.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Съб 10 яну 2009 20:56

:търсачкаа :don't worry та и на теб да обясня(писах по тоя въпрос в 1000000000 теми) взимаш си технически е спирт че по-евтин наливаш в спринцовка и във бравата оплътненията се мажат с глицерин и няма замръзване,кората е на щипки и няколко болта(в дръжката) отвори я и виж данеби има нещо друго

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 10 яну 2009 21:09

Много,много рядко да замръзне механизмът,случва се със самата ключалка,ама кво ти пука като отключваш с дистанционното.Почти винаги замръзват уплътненията.Мажа с парафин,когато е по-влажно и нямам грижи.Казах вече.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 10 яну 2009 21:49

:!: Момчета,никога,ама никога не размразявайта стъкла или уплътнения с топла вода,че ще сменяте джам :!:

Потребителски аватар
ALFONS_SS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ALFONS_SS » Съб 10 яну 2009 23:17

Благодаря ви колеги утре ще пробвам с парафина и спирта и дано не се налага да махам корите на вратите щото и преди сам се опитвал ама тая дръшка за стъклото не знам как да я махна Мерси все пак

п.с. ОБЕЩАВАМ ДА ПОЛЗВАМ ТАРСАЧКАТА ВЕЧЕ

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Нед 11 яну 2009 0:27

ALFONS_SS написа:Благодаря ви колеги утре ще пробвам с парафина и спирта и дано не се налага да махам корите на вратите щото и преди сам се опитвал ама тая дръшка за стъклото не знам как да я махна Мерси все пак

Ти си изключително неграмотен! Срам и позор - самоизтрий се от форума, моля те! :shock

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Нед 11 яну 2009 0:29

ALFONS_SS и аз съм със същият проблем и според мен намерих решение на проблема. Преди няколко дена имаше една тема същата като твойта но я заключиха...и там пишеше да си купиш WD-40 и да напръскаш под капачките (механизма за отваряне) и...всичко ще е 6+. Аз така направих и тази сутрин нямах проблеми (макар и да беше по топличко от обикновенното). Утре ще видя дали ще се отвори...
Струва 7.49лв. ако не се лъжа 200ml. от Praktiker. Вечер като слезеш от количката (или когато за последно ще я ползваш за през деня) напръскай обилно с това и сутринта няма да имаш грижи.

Успех! :>

smash_ написа:
ALFONS_SS написа:Благодаря ви колеги утре ще пробвам с парафина и спирта и дано не се налага да махам корите на вратите щото и преди сам се опитвал ама тая дръшка за стъклото не знам как да я махна Мерси все пак

Ти си изключително неграмотен! Срам и позор - самоизтрий се от форума, моля те! :shock

death :smackbum :)

Потребителски аватар
ALFONS_SS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ALFONS_SS » Нед 11 яну 2009 1:01

благодаря клега eras3r сигорно ще пробвам и така ако не стане с другите начини а за smash_ няма смисал да говоря щото тука не сме за да се нареждаме а да помагаме с каквото можем
П.С то някой или го има или не да е х*й да му го набиеш ама акъл малко трудно става

Потребителски аватар
smash_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash_ » Нед 11 яну 2009 10:03

ALFONS_SS написа:Благодаря, клега eras3r, сигУрно ще пробвам и така, ако не стане с другите начини, а за smash_ няма смисЪл да говоря, защото тука не сме, за да се нареждаме, а да помагаме с каквото можем.
П.С. То някой или го има, или не. Да е х*й - да му го набиеш, ама акъл - малко трудно става.

:bowdown Поклон пред гениалността на простотата! Не мога да се въздържа - как е възможно на човек, който не може да си напише името, ако не някакъв nickname, да получава правото да управлява автомобил!?! И после..."война по пътищата"...

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Re: Замръзнали врати

Мнениеот winstrol » Чет 22 яну 2009 18:13

Хахахаха можели такава простотия в тая тема направо се разцепвам от смях само като чета гениалните изказвания в нея :lol:

Потребителски аватар
ALFONS_SS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ALFONS_SS » Чет 22 яну 2009 19:33

най после се опрвиха скапаните врати ама след като се стопли вече,прабвах всичко,пръсках и мазах с кво ли не даже разглобих вратите и пръсках със WD40 ама нищо.ся най после се отварят :banghead:

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Пет 23 яну 2009 11:13

Явно не си пръскал където трябва с WD-40 :)Аз напръсках един път и всичко тръгна по мед и масло :)

Потребителски аватар
winstrol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winstrol » Пет 23 яну 2009 18:56

Аз също сам ги пръскал само веднъж за цяла зима и сичко е 6 , никви ядове :lol: Явно наистина не пръскаш на правилното място :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”