Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...
- bobigenchev
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.8T AWT
- Ventci_abf
- Автомобил:
- Двигател:
- bobigenchev
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
bobigenchev написа:Смених си сондата / NGK / но ефект нулев, същите симптоми - свещите черни и замислянето при студен мотор при рязко подаване на газ си остана.
Провери си подгряването на таралежа.Червения датчик/термоключа/ при РП,при вас с ABS май беше сдвоено с този за компютъра.При мене термоключа не бачкаше и нямаше подгряване.
Резултат сутрин като натисна рязко газ все едно се спъва,като загрееше беше ок.Ламбдата ти не бачка докато е студена колата,ефекта от смяната и очаквай в занижен разход...за успокоение че не си се набутал.
Провери си палеца и дистрибуторната капачка,ако са нагорели вън ,30лв и спиш доволен.Една добавка за почистване на инжекционната система/ползвам на голд ийгъл/на 1 резервоар,ресетвай компа,остави го да загрее на празен ход да се окопити.Датчика дто дава инфо на компа колко ти е студено в охладителната система?Може да го смениш и него.
Моя проблем се реши по този начин,а той беше като твоя.
- bobigenchev
- bobigenchev
Re: Ламбда сонда NGK или Bosch
И такаааа. Смених сондата за втори път отново NTK, и тя не работи. Едвам, едвам гърчи на монитора, направо не знам какво да правя вече. Може ли да съм такъв карък, от две сонди и двете не работят.Та въпроса ми е може ли нещо от компа да е или нещо да не се подава достатъчно ток към нея или не знам вече кво. Ако някой знае нещо по въпроса нека пише.
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Spectre™ написа:Да де.. ама за хубава оригинална.. трябва да се изръсиш 300 лв.., защото по магазините се намират само универсални..., което си е същия ШИТ както и без сонда.. на мен ми обявиха.. 350 лв доставка от Германия..и монтаж имаш.. и стана дебела работа.., но определено колата харчи повече от преди.. поне с 1-2.., най се усеща извън градско...
Каквато ти е била сондата такава трябва да си вземеш.., но от проверени хора които ще ти я доставят от Германия... един приятел я смени с универсална и ефекта беше нулев + това, че компютъра му започна да трупа
грешки и стана по зле...
- bobigenchev
А, ако сложа универсална на Бош, дали няма да стане? Моторът ми е 1.8 ABS.
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobigenchev написа:А, ако сложа универсална на Бош, дали няма да стане? Моторът ми е 1.8 ABS.
Ами най вероятно ще както при NTK, но все пак нека някой по вещ да каже.. Истината е, че почнеш ли да слагаш не оригинални части по колата.. всичко започва да се троши доста бързо в един момент..., поне това е мое наблюдение...

- bobigenchev
Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...
Не знам как стават тези работи но: ...... днес отивам в магазина откъдето беше купена втората сонда за да се уверя наистина работи ли, или не работи / към магазина има и сервиз за диагностика /и о-о-о-о чудо... работи!!! Показанията и бяха, ту бедна... ту богата смес. Записаха ми час за диагностика на 6 февруари та давидим ще открият ли кое бърка смесообразуването. Ако някой знае какво може да бъде нека пише. След поредната диагностика ще пиша какви са резултатите. Ако и след този път поредните идиоти наречени майстори не успеят да ми разнищят проблема си записвам час при
Ваското 1.
П.С. Чудя си се на акъла, що аджеба още се занимавам с псевдо - майстори.

П.С. Чудя си се на акъла, що аджеба още се занимавам с псевдо - майстори.

- bobigenchev
Re: Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...
Закачи я " майстора " на компа и се произнесе: няма грешки в компа, всичко си работи, газовете били наред и т.н. Взема ли заплата и съм при Васко. Писна ми вече .....
P.S. Тези дни като паднаха температурите започна и да гасне като пусна педала на газта, когато е студена. Загрее ли всичко се оправя. Дали не е клеясало нещо пък стъпковото моторче?
P.S. Тези дни като паднаха температурите започна и да гасне като пусна педала на газта, когато е студена. Загрее ли всичко се оправя. Дали не е клеясало нещо пък стъпковото моторче?

Re: Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...
bobigenchev написа:Закачи я " майстора " на компа и се произнесе: няма грешки в компа, всичко си работи, газовете били наред и т.н. Взема ли заплата и съм при Васко. Писна ми вече .....
смени ли датчика за темп. към компа .... моят проблем беше от там, отчиташе че двигателя е постоянно студен
а пък отиди и при Васко

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”