Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobigenchev
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 1.8T AWT

Мнениеот bobigenchev » Пон 08 дек 2008 12:58

А от къде се купува този ТПС за 20-30лв., нов ли е или втора ръка?

Потребителски аватар
simbion
Автомобил: VW Golf 1.8 ABS
Двигател:

Мнениеот simbion » Вто 09 дек 2008 0:35

мерси че ме информира joker, мн несхта научавам от вас колеги благодаря :lol:

Потребителски аватар
simbion
Автомобил: VW Golf 1.8 ABS
Двигател:

Мнениеот simbion » Вто 09 дек 2008 2:42

някой има ли представа колко струва тоя ТПС ?

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Вто 09 дек 2008 20:30

имаш и температурен датчик който може да дава по богата смес,защото черните свещи са на богата смес или лош бензин

Потребителски аватар
bobigenchev

Мнениеот bobigenchev » Съб 20 дек 2008 17:23

Днес ходих на диагностика при Димчо / сервиза му е преди моста за Надежда/ и се оказа, че новата сонда NGK НЕ работи. Купих си я от Ауто хелп и мисля да ходя да се разправям щото 62 лв. са си 62 лв. :smackbum Ще пиша какво се случва по нататък. :wink:

P.S. Сагата продължава !!!

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Вто 06 яну 2009 17:50

Някъде и нета ми попадна информация, че може успешно да се замени ламбда сонда БОШ с 4 кабела с такава от Лада 2110. Със сигурност руската ще е по-евтиния вариант и волтажа който дава е 0,1-0,9.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 06 яну 2009 19:40

bobigenchev написа:Смених си сондата / NGK / но ефект нулев, същите симптоми - свещите черни и замислянето при студен мотор при рязко подаване на газ си остана.

Провери си подгряването на таралежа.Червения датчик/термоключа/ при РП,при вас с ABS май беше сдвоено с този за компютъра.При мене термоключа не бачкаше и нямаше подгряване.
Резултат сутрин като натисна рязко газ все едно се спъва,като загрееше беше ок.Ламбдата ти не бачка докато е студена колата,ефекта от смяната и очаквай в занижен разход...за успокоение че не си се набутал.
Провери си палеца и дистрибуторната капачка,ако са нагорели вън ,30лв и спиш доволен.Една добавка за почистване на инжекционната система/ползвам на голд ийгъл/на 1 резервоар,ресетвай компа,остави го да загрее на празен ход да се окопити.Датчика дто дава инфо на компа колко ти е студено в охладителната система?Може да го смениш и него.
Моя проблем се реши по този начин,а той беше като твоя.

Потребителски аватар
bobigenchev

Мнениеот bobigenchev » Чет 08 яну 2009 12:04

За много години колеги. Днес се чух с Димчо от сервиза и утре ще ходя да я закачиме на компа да я прегледаме основно и се надявам да открием проблема окончателно. Ще пиша какво се случва в последствие. Весела, щастлива и без аварийна Нова година. :D

Потребителски аватар
bobigenchev

Re: Ламбда сонда NGK или Bosch

Мнениеот bobigenchev » Нед 25 яну 2009 14:50

И такаааа. Смених сондата за втори път отново NTK, и тя не работи. Едвам, едвам гърчи на монитора, направо не знам какво да правя вече. Може ли да съм такъв карък, от две сонди и двете не работят.Та въпроса ми е може ли нещо от компа да е или нещо да не се подава достатъчно ток към нея или не знам вече кво. Ако някой знае нещо по въпроса нека пише.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 25 яну 2009 15:06

Spectre™ написа:Да де.. ама за хубава оригинална.. трябва да се изръсиш 300 лв.., защото по магазините се намират само универсални..., което си е същия ШИТ както и без сонда.. на мен ми обявиха.. 350 лв доставка от Германия..и монтаж имаш.. и стана дебела работа.., но определено колата харчи повече от преди.. поне с 1-2.., най се усеща извън градско...

Каквато ти е била сондата такава трябва да си вземеш.., но от проверени хора които ще ти я доставят от Германия... един приятел я смени с универсална и ефекта беше нулев + това, че компютъра му започна да трупа
грешки и стана по зле...

Потребителски аватар
bobigenchev

Мнениеот bobigenchev » Нед 25 яну 2009 17:34

А, ако сложа универсална на Бош, дали няма да стане? Моторът ми е 1.8 ABS.

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Нед 25 яну 2009 19:44

bobigenchev написа:А, ако сложа универсална на Бош, дали няма да стане? Моторът ми е 1.8 ABS.

Ами най вероятно ще както при NTK, но все пак нека някой по вещ да каже.. Истината е, че почнеш ли да слагаш не оригинални части по колата.. всичко започва да се троши доста бързо в един момент..., поне това е мое наблюдение... :?

Потребителски аватар
bobigenchev

Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...

Мнениеот bobigenchev » Сря 28 яну 2009 18:37

Не знам как стават тези работи но: ...... днес отивам в магазина откъдето беше купена втората сонда за да се уверя наистина работи ли, или не работи / към магазина има и сервиз за диагностика /и о-о-о-о чудо... работи!!! Показанията и бяха, ту бедна... ту богата смес. Записаха ми час за диагностика на 6 февруари та давидим ще открият ли кое бърка смесообразуването. Ако някой знае какво може да бъде нека пише. След поредната диагностика ще пиша какви са резултатите. Ако и след този път поредните идиоти наречени майстори не успеят да ми разнищят проблема си записвам час при :bishop Ваското 1.

П.С. Чудя си се на акъла, що аджеба още се занимавам с псевдо - майстори. :screwy

Потребителски аватар
bobigenchev

Re: Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...

Мнениеот bobigenchev » Съб 21 фев 2009 17:55

Закачи я " майстора " на компа и се произнесе: няма грешки в компа, всичко си работи, газовете били наред и т.н. Взема ли заплата и съм при Васко. Писна ми вече .....

P.S. Тези дни като паднаха температурите започна и да гасне като пусна педала на газта, когато е студена. Загрее ли всичко се оправя. Дали не е клеясало нещо пък стъпковото моторче? :(

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Re: Ламбда сонда NGK или Bosch - следва продължение...

Мнениеот koew » Нед 05 апр 2009 9:31

bobigenchev написа:Закачи я " майстора " на компа и се произнесе: няма грешки в компа, всичко си работи, газовете били наред и т.н. Взема ли заплата и съм при Васко. Писна ми вече .....

P.S. Тези дни като паднаха температурите започна и да гасне като пусна педала на газта, когато е студена. Загрее ли всичко се оправя. Дали не е клеясало нещо пък стъпковото моторче? :(

смени ли датчика за темп. към компа .... моят проблем беше от там, отчиташе че двигателя е постоянно студен
а пък отиди и при Васко :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”