Гумички на клапаните
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Гумички на клапаните
Здравеите колеги искам да попитам дали някои може по прост начин или сас снимков материал да ми каже(покаже) как се сменят гумички на клапаните.Не са за смяна а просто искам еи така профилактично да ги сменя.Двигателя е 1.8 мех.инжекция бензин.Багодаря предварително. 

- Пайо01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гумички на клапаните
Сложно е:Треа да сеоткачи ангренажа,капака на клапаните,разпределителния вал и тои се сваля,вадиш пуловете, откопчаваш пружините на клапаните със скоба, бъркаш с сициални кещи да извадиш гумичките слагаш новите и си готов
Зглобяването по обратен ред. Ако мислиш че можеш да се справиш успех(ще си спестиш около 100тина кинта)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Забрави да споменеш,че клапаните се държат да не паднат при буталото.През отворите за свещите се държат май...не съм виждал как точно.Най-добре да се свали главата.
- iv4o9999
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега така нестава. Ако не си го правил до сега както и не си не се пробвай за да не ти излезе много солено правенето на разбирач.
не бива да се отваря главата и да се свалят ремъците ей така, "профилактично", особено от лаик! когато започне да гори масло и не тече отвънка, тогава започвай такива процедури!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Правило 1 ли гласеше едно нещо като работи не го пипаи.Защото за гумички 8-10-12 лва гарнитури около 50-60 лава ииии .На мен 3 години ми течеше масло от гарнитурата на главата на 10000 хиляди наливах 350-400 грама масло и на 15000 го сменях не можех да понасям да ми цапа двигателя и реших да направя ремонт 2 гарнитури хубави 50-60 лева на шапламента 10 лева гумички както казах 8-12 лева така и така отварям един вятър на главата 20 лева някои друг водач на клапаните 3-4 лева на браиката напасване на клапани 3 лева на броиката и ако случаино сминяш консомативи масло ремаци и антифриз и го прави приятел 350 лева ако емаистор 500 колега не ти мърдат .
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
aito написа:какво сваляне на главата
това е наи лесния начин за смяна на гумичките!
лесен за кой от двамата?
с цената на нова гарнитура на главата(евентуален шлайф) и притеснението дали "майстора" ше ти натегне нещата както трябва?
а и като време нещо не ми се връзва.

с цената на нова гарнитура на главата(евентуален шлайф) и притеснението дали "майстора" ше ти натегне нещата както трябва?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
aito написа:лесен за кой от двамата?![]()
не разсъждаваш правилно!И аз мислих като теб преди 1 година....ама нъц!Много често освен гумичките се налага смяна и на водачите...особено ако това въобще не е правено преди теб и колата е над 200 000 км(много често е точно така!)...С разбити водачи на клапаните и сто пъти да смениш гумички ще си гори масло здравата...Изпитах го на собствен гръб.Един пълен сервиз на главата просто си е задължителен ....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги умните се учат от грешките на другите а другите от себеси .
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви за саватети колеги.Време е за ключ мисля аз.
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ключа си е ключ той сам няма да ти смени гумичките пари и умения трябват.Успех. 

- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
alex929 написа:Ключа си е ключ той сам няма да ти смени гумичките пари и умения трябват.Успех.
Имах предвид да се заклучи темата колега.Мерси все пак

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”