Странен проблем с трети стоп - Голф4?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Странен проблем с трети стоп - Голф4?

Мнениеот chinadracon » Пон 19 яну 2009 13:22

Колеги, имам питане относно третия стоп на задното стъкло. Проблема е такъв, че преди известно време си взех диодни стопове, монтирах ги всичко ОК, но от известно време насам забелязах, че при включени габарити, без да е натиснат педала на спирачката, светят и два сектора в двата края на третия стоп на стъклото и това е постоянно и винаги когато са включени габаритите на колата. Иначе при натискане на спирачката третия стоп си реагира нормално и си свети. Сигурно е някакъв електрически проблем, но понеже по електрическата част съм малко зле :oops: , моля ви да ми обясните като на пълен лаик от какво би могло да се получи така... Мерси предварително!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Странен проблем с трети стоп - Голф4?

Мнениеот gomez » Пон 19 яну 2009 18:34

Според мен може да е от влага по буксите.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 20 яну 2009 10:07

gomez, мерси! :) трябва може би да ги изсуша с нещо и явно допълнителна изолацийка да направя нещо...

Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambetu » Вто 20 яну 2009 10:15

колега провери дали не ти влиза вода от диодните стопове и оттам да окъсява нещо по буксите
и аз съм със диодни стопове и имах този проблем с влизането на вода,заради недобро пасване,но отстраних проблема :wink:

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 22 яну 2009 9:54

Мерси за отговорите!

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Пон 26 яну 2009 18:26

Здравейте,

на задното стъкло аз разбирам поставен в купето трети стоп, който не е подложен на влиянието на околната среда. Интересното е какъв е интензитета на светене. Силно ли светят или с 50% от силата си. Възможните варианти ми се струва засега са два - утечка или изгорели диоди. Необходимо е да се провери, дали всички диоди светят при натиснат педал на спирачката или има и несветещи. При наличието на изгорели диоди те пропускат тока и в двете посоки, откъдето е възможно ако вертикалните секции са малко да си просветват диодите. Другия вариант с утечката е отнякъде диодите да си вземат маса и да светват. Важното е каква е интензивността им на светене и как са свързани тези стопове.

Поздрави

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Пон 26 яну 2009 18:34

Колега я виж кабелите който минават в маншона на вратата. Ако там има някой оголен кабел от там може да е проблема.

Потребителски аватар
chinadracon
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Вто 27 яну 2009 18:13

eng.Kostadinov написа:Здравейте,

на задното стъкло аз разбирам поставен в купето трети стоп, който не е подложен на влиянието на околната среда. Интересното е какъв е интензитета на светене. Силно ли светят или с 50% от силата си. Възможните варианти ми се струва засега са два - утечка или изгорели диоди. Необходимо е да се провери, дали всички диоди светят при натиснат педал на спирачката или има и несветещи. При наличието на изгорели диоди те пропускат тока и в двете посоки, откъдето е възможно ако вертикалните секции са малко да си просветват диодите. Другия вариант с утечката е отнякъде диодите да си вземат маса и да светват. Важното е каква е интензивността им на светене и как са свързани тези стопове.

Поздрави

Колега, мерси за изчерпателния отговор и че си си направил труда да пишеш, но за съжаление не е от това, няма изгорели диоди... Пробвах и със сушене на буксите, няма резултат...
egoist_ok написа:Колега я виж кабелите който минават в маншона на вратата. Ако там има някой оголен кабел от там може да е проблема.

Колега, имаш предвид под кората кабелите ли? Това виж не съм проверявал до момента... Ще хвърля едно око при първа възможност, мерси! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”