Странен проблем с трети стоп - Голф4?
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
Странен проблем с трети стоп - Голф4?
Колеги, имам питане относно третия стоп на задното стъкло. Проблема е такъв, че преди известно време си взех диодни стопове, монтирах ги всичко ОК, но от известно време насам забелязах, че при включени габарити, без да е натиснат педала на спирачката, светят и два сектора в двата края на третия стоп на стъклото и това е постоянно и винаги когато са включени габаритите на колата. Иначе при натискане на спирачката третия стоп си реагира нормално и си свети. Сигурно е някакъв електрически проблем, но понеже по електрическата част съм малко зле
, моля ви да ми обясните като на пълен лаик от какво би могло да се получи така... Мерси предварително!

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен проблем с трети стоп - Голф4?
Според мен може да е от влага по буксите.
- chinadracon
- Контакти:
gomez, мерси!
трябва може би да ги изсуша с нещо и явно допълнителна изолацийка да направя нещо...

- Stambetu
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери дали не ти влиза вода от диодните стопове и оттам да окъсява нещо по буксите
и аз съм със диодни стопове и имах този проблем с влизането на вода,заради недобро пасване,но отстраних проблема
и аз съм със диодни стопове и имах този проблем с влизането на вода,заради недобро пасване,но отстраних проблема

- chinadracon
- Контакти:
Мерси за отговорите!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте,
на задното стъкло аз разбирам поставен в купето трети стоп, който не е подложен на влиянието на околната среда. Интересното е какъв е интензитета на светене. Силно ли светят или с 50% от силата си. Възможните варианти ми се струва засега са два - утечка или изгорели диоди. Необходимо е да се провери, дали всички диоди светят при натиснат педал на спирачката или има и несветещи. При наличието на изгорели диоди те пропускат тока и в двете посоки, откъдето е възможно ако вертикалните секции са малко да си просветват диодите. Другия вариант с утечката е отнякъде диодите да си вземат маса и да светват. Важното е каква е интензивността им на светене и как са свързани тези стопове.
Поздрави
на задното стъкло аз разбирам поставен в купето трети стоп, който не е подложен на влиянието на околната среда. Интересното е какъв е интензитета на светене. Силно ли светят или с 50% от силата си. Възможните варианти ми се струва засега са два - утечка или изгорели диоди. Необходимо е да се провери, дали всички диоди светят при натиснат педал на спирачката или има и несветещи. При наличието на изгорели диоди те пропускат тока и в двете посоки, откъдето е възможно ако вертикалните секции са малко да си просветват диодите. Другия вариант с утечката е отнякъде диодите да си вземат маса и да светват. Важното е каква е интензивността им на светене и как са свързани тези стопове.
Поздрави
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
Колега я виж кабелите който минават в маншона на вратата. Ако там има някой оголен кабел от там може да е проблема.
- chinadracon
- Контакти:
eng.Kostadinov написа:Здравейте,
Поздрави
Колега, мерси за изчерпателния отговор и че си си направил труда да пишеш, но за съжаление не е от това, няма изгорели диоди... Пробвах и със сушене на буксите, няма резултат...
egoist_ok написа:Колега я виж кабелите който минават в маншона на вратата. Ако там има някой оголен кабел от там може да е проблема.
Колега, имаш предвид под кората кабелите ли? Това виж не съм проверявал до момента... Ще хвърля едно око при първа възможност, мерси!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”