Помогнете-обтягаща ролка на ремъка на алтернатора

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
evgeni08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgeni08 » Съб 15 мар 2008 19:02

Днес се захванат да сменя въпросния "успокойтел на обтегажката". Много лесно се махна успокоителя. Но установих , че втулките са за смяна. С помоща на чук, отверка, клещи и други примитивни инструменти избих едната само за 2 часа , но другата след 2:30мин борба и псувни я оставих за утре. Естествено нараних много гнездата на втулките.
Дайте съвет как да я извада тая гадна втулка.

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Съб 15 мар 2008 19:28

evgeni08 написа:Днес се захванат да сменя въпросния "успокойтел на обтегажката". Много лесно се махна успокоителя. Но установих , че втулките са за смяна. С помоща на чук, отверка, клещи и други примитивни инструменти избих едната само за 2 часа , но другата след 2:30мин борба и псувни я оставих за утре. Естествено нараних много гнездата на втулките.
Дайте съвет как да я извада тая гадна втулка.

Приятел утре ще ти снимам на какво приличат моите втулки.И по точно дупката където влизат заедно с Г-образния болт!Аз направо нямам парче от конзолата дето е водната помпа на нея!Уби са да ми къса ремъци въпреки че всичо ми е ново освен въпросната конзола.По дълги втулки ми правиха и какво ли не....Като извадиш втулката виж и леглото и да не е разбито

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Съб 12 апр 2008 10:06

plamen_at написа:И аз имам такъв проблем и ще използвам темата на колегата за да не пускам нова.
Става въпрос за Голфа в гаража ми - AFN
Като запаля сутрин се чува едно много гадно свистене (като че ли се търка метал в метал) и след 10 мин. изчезва но обтяжната ролка играе и се чуват от нея едни гадни вибрации.
Днес смених Г-болта (беше поизносен), нови втулки и нова обтягаща пружина (нея я смених преди 3 месеца) и продължава същия гаден звук (свистенето и вибрациите), казах ма майстора да сваля алтернатора и да го види в какво състояние е. Ако не е от него ко да правя, има ли варият да е от компресора на климатика и ако е от него той подлежи ли на ремонт.
...................
Radoslav_Radev написа:
..... може да ти звучи налудничево и абсурдно НО,проблема ти е в една друга-наречена демпферна ролка,и по точно сменяш ролката на алтернатора=/тази през която минава ремъка/сменяш и обтяжната/с пружината/ и караш,това е---------------------няма да давам пояснения защо тази малка ролчица чупи голямата ролка защото останових ,че каквото и да се напише тук--------------------все не си прав,цената на ролката на алтернатора е 160лв, в БООШ на Киров в Люлин,а на обтягащата е около 140 лв.успех Very Happy
.........................
plamen_at написа:
Тя мойта ролка не е с тресчотка а и стигнахме до извода че май моя алтернатор не е за мойта кола и се натоварва нещо. Колко ампера трябва да е алтернатора на Голф 3 с дигател AFN (моя е 70А на Valeo)?

Преди няколко дена си купих алтернатор за AFN, снощи си го монтирах, запалих и чудо - ролката не вибрира, нищо не пищи и не свисти, колата си заработи нормално.
Равносметка:
нов обтегач = 132 лв.
нов Г-болт+втулки+ремонт на стария алтернатор = 190 лв.
Алтернатор 120 А (втора ръка) = 100 лв.
------------------------------------------------
Всичко 422 лв.

Потребителски аватар
=TDI=
Автомобил: Passat 1.9 TDI
Двигател: 1Z

Re: Помогнете-обтягаща ролка на ремъка на алтернатора

Мнениеот =TDI= » Съб 24 яну 2009 16:20

Днес устанавих, че имам осезаем луфт във втулките на ,,Г'' образният болт.
Скрулнах цялата тема но не ми стана ясно въпросните алуминиеви втулки продават ли се като резервни части
или се поръчват за изработка от стругар.
И ако трябва да се правят - какъв материал да се използва?
В предходни постове се споменава : алуминий, бронз, текстолит, стoмана.
Двигателя е 1,9TDI 1Z
:arrow: :idea:

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Съб 24 яну 2009 19:00

има ги в Авто+....7 лева мисля бяха

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот Ventoman » Сря 28 яну 2009 15:04

plamen_at написа:
plamen_at написа:И аз имам такъв проблем и ще използвам темата на колегата за да не пускам нова.
Като запаля сутрин се чува едно много гадно свистене (като че ли се търка метал в метал) и след 10 мин. изчезва но обтяжната ролка играе и се чуват от нея едни гадни вибрации.
Днес смених Г-болта (беше поизносен), нови втулки и нова обтягаща пружина (нея я смених преди 3 месеца) и продължава същия гаден звук (свистенето и вибрациите), казах ма майстора да сваля алтернатора и да го види в какво състояние е. Ако не е от него ко да правя, има ли варият да е от компресора на климатика и ако е от него той подлежи ли на ремонт.
...................
Radoslav_Radev написа:
..... може да ти звучи налудничево и абсурдно НО,проблема ти е в една друга-наречена демпферна ролка,и по точно сменяш ролката на алтернатора=/тази през която минава ремъка/сменяш и обтяжната/с пружината/ и караш,това е---------------------няма да давам пояснения защо тази малка ролчица чупи голямата ролка защото останових ,че каквото и да се напише тук--------------------все не си прав,цената на ролката на алтернатора е 160лв, в БООШ на Киров в Люлин,а на обтягащата е около 140 лв.успех Very Happy
plamen_at написа:
Тя мойта ролка не е с тресчотка а и стигнахме до извода че май моя алтернатор не е за мойта кола и се натоварва нещо. Колко ампера трябва да е алтернатора на Голф 3 с дигател AFN (моя е 70А на Valeo)?

Преди няколко дена си купих алтернатор за AFN, снощи си го монтирах, запалих и чудо - ролката не вибрира, нищо не пищи и не свисти, колата си заработи нормално.
Равносметка:
нов обтегач = 132 лв.
Всичко 422 лв.

Ти погледна ли си трисчотката на твоя алтернатор дали е здрава преди да смениш алтернатора ?

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Re:

Мнениеот plamen_at » Чет 29 яну 2009 20:44

Ventoman написа:
plamen_at написа:
...................
Radoslav_Radev написа:
plamen_at написа:

Равносметка:
нов обтегач = 132 лв.
Всичко 422 лв.

Ти погледна ли си трисчотката на твоя алтернатор дали е здрава преди да смениш алтернатора ?

Като занесох алтернатора на майстор, той ми каза че няма тресчотка и че това е най-обновен алтернатор за бензинов VW.

Emo_bavareca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo_bavareca » Пон 15 фев 2010 18:15

Колеги някой знае ли как се сваля пистовия ремък на голф 3 ТДИ 1З 90 кс. ?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 15 фев 2010 18:54

Emo_bavareca написа:Колеги някой знае ли как се сваля пистовия ремък на голф 3 ТДИ 1З 90 кс. ?

Хващаш някакъв удобен инструмент (голям ключ), с който да захванеш рамото на оста и го опъваш срещу посоката на опън => изхлузваш ремъка.

Emo_bavareca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo_bavareca » Пон 15 фев 2010 18:56

благодаря ти много колега,помислих че така може да стане ама не смеех да я напъна...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Re:

Мнениеот fox_vt » Пон 15 фев 2010 23:52

plamen_at написа:
Ventoman написа:
plamen_at написа:
plamen_at написа:...................
Radoslav_Radev написа:.....
plamen_at написа:

Равносметка:
нов обтегач = 132 лв.
Всичко 422 лв.

Като занесох алтернатора на майстор, той ми каза че няма тресчотка и че това е най-обновен алтернатор за бензинов VW.

А колега щом алтернатора ти не е с тресчотка що не си взе само нея ами си купуваш цял алтернатор.И мойта беше с обикновенна но тресчотката си пасва идеалнно.Поне далаверата ти е че е 120А хубаво е да имаш достатъчно налична мощност.

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Съб 06 мар 2010 18:27

ами май не всички са с тресчотка ?
моя 1З не е с тресчотка на латернатора, а всичко си е ток, алтернатора е 120а

sladuraaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sladuraaa » Съб 24 апр 2010 8:21

колего кажете ми как да си смъкна втулката на г образниат болт че е за смяна

koldi811
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот koldi811 » Сря 10 авг 2011 14:51

Rabbit_TDI написа:По принцип обтяжната ролка се разпознава дали е тя като пъхнеш отверка между двете и части и дадеш на една страна да законтриш.Ако е тя спира тракането.При мен е така откакто съм взел колата - вече 40-50 к километри и все не намирам пари да я сменя.Трябва да се разтърся из моргите за втора злоупотреба ама все няма време.Колко струва само споменатат тресчотка?Като се проверява с вода само отгре ли се мокри или трябва и отдолу да влезне в ролката на алтернатора - сори за глупавия въпрос ама :oops:

здравей колега,тук един приятел е взел да си смени обтегача на пистовия ремък на голф3 сди .. ,ще те помоля,ако имаш идея ,как най-лесно да стане..? благодаря!

NIKAMB1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKAMB1 » Вто 17 дек 2013 22:15

Момчета,да питам и Аз по темата.Колата е пасат В5 афн синхро.Двигателя е разположен надлъжно!За да се свали оптяжната ролка,трябва да се свали и виско перката.Някой има ли идея,как става това.Предварително благодаря.

Върни се в “Дизелови агрегати”