Съвет за VW Polo 1.6 Estate

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Rocky_1
Автомобил:
Двигател:

Съвет за VW Polo 1.6 Estate

Мнениеот Rocky_1 » Вто 27 яну 2009 1:05

Здравейте,
Колебаех се в кой раздел да пусна темата, но видях че един колега е пуснал подобна тема тук без да си навлече гнева на модераторите. Също така темата съм я пуснал и в един друг форум, надявам се да няма проблем. Това Поло Estate/variant, навлизат доста масово (по мои наблюдения) на нашия пазар и предполагам, че темата ще е полезна за повече хора.

Аз съм нов в този форум както и в автомобилния свят като цяло :)
Наскоро реших да си взимам автомобил (на който най-вече да свикна да карам, но и да не е савсем барака). Спрях се на WV Polo поради изброените по-горе причини.
Спрях се на конкретен автомобил и ще съм много задължен ако се изкажете дали си струва. Всякакъв друг коментар или предложения са добре дошли :ok: Засега сум се спрял на Поло, но може и да си променя мнението.

Та така:
Марка: Vw
Модел: Polo комби
Двигател: 1.6 100 к.с.
Дата на производство: 1998
Пробег: 150 000+ (предполагам са доста повече)
Цвят: Тъмно зелен металик
Екстри: Климатик, 2 Airbags,фабрични лети джанти(изглеждат добре но са поодраскани), централно, серво, предни ел. стъкла и други
Цена: 3300 лева

Цената изглежда малка, но колата има доста забележки по външния си вид, както и по купето. Доста издрасквания и тук таме по малко ръжда, счупен стоп и напукана броня. Но няма нищо сериозно и на пръв поглед нищо, което не може да се оправи (предполагам за не повече от 500 лева). Аз и не държа много на външния вид. Моторът работи (звучи добре), окачването изглежда стабилно, вратите се затвярят със стабилен звук, а боята има хубав блясък (където не е издраскана :giggle: ).

Аз имам много въпроси затова ще съм задължен ако главно ми кажете дали си струват цената козметичните дефекти и дали не сигнализират за нещо по лошо. Слагам само една снимка защото е трудно да се различи нещо по снимките, а и не ми се струва много коректно към продавача (автокъща де).

Изображение

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Re: Съвет за VW POLO 1.6 Estate

Мнениеот Uneek » Сря 28 яну 2009 13:13

Ха, ти от Благоевград ли си бил :) Понеже форума го нямаше няколко дена и чак сега забелязвам темата тук. Ще си препиша мнението от тунинг форума, и ако имаш някакви въпроси мога да помагам, даже и ако искаш може да погледна колата да ти кажа кое-какво.. Иначе колата се води Polo Variant - Estate e името за английския пазар ;)

Uneek написа:Според мен е доста малка цената за да е читава колата ;) Едната ми кола е такова поло, само че с 1.4 мотор - вече го карам 50 000 км и е голям чук - много здрава кола. Но тази дето си постнал си личи че е удряна, отделно каза че има други и вътрешни забележки - мога да се обзаложа че таблото и е счупено - почти всяко второ такова поло идва със счупено табло (говоря за средната конзола) Слабите места на тези полота са скоростите - пробвайте я добре особено 5та - тя заминава първа, и дроселовата клапа - ако държи променливи обороти на празен ход значи и тя е заминала... Това е от мен, успех

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Сря 28 яну 2009 20:31

Rocky_1 написа:Аз съм нов в този форум както и в автомобилния свят като цяло :)
Наскоро реших да си взимам автомобил (на който най-вече да свикна да карам, но и да не е савсем барака). Спрях се на WV Polo поради изброените по-горе причини.
Спрях се на конкретен автомобил и ще съм много задължен ако се изкажете дали си струва. Всякакъв друг коментар или предложения са добре дошли :ok: Засега сум се спрял на Поло, но може и да си променя мнението.

Та така:
Марка: Vw
Модел: Polo комби
Двигател: 1.6 100 к.с.
Дата на производство: 1998
Пробег: 150 000+ (предполагам са доста повече)
Цвят: Тъмно зелен металик
Екстри: Климатик, 2 Airbags,фабрични лети джанти(изглеждат добре но са поодраскани), централно, серво, предни ел. стъкла и други
Цена: 3300 лева

Изображение

Ти си нов шофер доколкото мога да разбера по това, което си писал. Ще ти препоръчам малко да намалиш конете, че тези 100 за нов шофьор са доста голямо изкушение към педала :)) Пък като се кара бързо стават "готини"
работички :)

Rocky_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rocky_1 » Чет 29 яну 2009 0:23

Ха ха, събрахме се от Благоевград :beer

Ами Uneek, то няма да е лошо да я погледнеш, още повече след като и ти имаш такава, но колата е в Дупница :cry:
И аз прочетох някаде че модела е Variant, но Estate ми звучи по-добре :)

Stefo`o, първоначално се бях спрял на Поло като твоето (от аватара ти), но после реших да поспестя някои лев за като ни удари кризата :Mr Green Fun Иначе много ми харесват тези полота от 2000г модела.
А 100 коня наистина са ми много. Но колата е големичка, не ми се ще да почне да се тормози като се включи климатика. А пък и нали по големите двигатели по-бавно се износват? По-малко обороти и тн. А и е 1.6 все пак. Аз дори обмислях една Renault Laguna 2.2 :shock А и нямам наклоности към високите скорости (поне засега).

А Uneek, от другата тема, защо мислеше че колата е удряна?

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 29 яну 2009 0:44

за тая кола повече от 2500 ако дадеш.... :screwy
външен вид , лошо състояние
двигател , 150 000+ за кола 98 е доста....
в дупница стана като горубляне... пробвай в кюстендил :)
и според мен не ти трябва комби...

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Чет 29 яну 2009 2:23

Ами доста ниската цена ме накара да си помисля че има проблем - а и на снимката се вижда че капака и калника се различават... От Дупница щом е, трябва да си имаш не едно, ами 10 наум, че наскоро 1 приятел взе видимо перфектна кола, пък се оказа скрита лимонка - издухана гарнитура на главата...
Дай линк на обявата или ако имаш повече снимки :)

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Чет 29 яну 2009 11:33

Uneek написа:Ами доста ниската цена ме накара да си помисля че има проблем - а и на снимката се вижда че капака и калника се различават... От Дупница щом е, трябва да си имаш не едно, ами 10 наум, че наскоро 1 приятел взе видимо перфектна кола, пък се оказа скрита лимонка - издухана гарнитура на главата...
Дай линк на обявата или ако имаш повече снимки :)

:да: Мда така е, и то не само от там. От когото и взимаш кола винаги +1 :Д, и аз я взех от Дупница и да чукна на дърво не мога да се оплача от колицата. Е имах малко проблеми като беше с ГИ(допълнително беше слагано в Блг. без мое знание :Д) но го махнах и е перфектна. Пък като цяло не можем да изискваме много, защото все пак взимаме колко 2-ра ръка най-малко което ни е известно :), пък колко преди нас е имала и как са я карали историята мълчи. Всичко е до късмет. Води я на майстор обаче такъв, когото познаваш, за да ти каже най-добре, разбира се ако тез от Дупница са навити :))

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за VW Polo 1.6 Estate

Мнениеот leavon » Чет 29 яну 2009 18:39

Моята също е комби 98 г. и е с 1.4 60 коня. Много съм доволен от колата - комбито компенсира иначе малкия багажник, по-дългото купе вози малко по-добре, а мотора не се тормози толкова много дори и с климатик.

Потребителски аватар
ivostoyka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivostoyka » Чет 29 яну 2009 19:00

leavon написа:Моята също е комби 98 г. и е с 1.4 60 коня. Много съм доволен от колата - комбито компенсира иначе малкия багажник, по-дългото купе вози малко по-добре, а мотора не се тормози толкова много дори и с климатик.

И аз съм с комби 98,1.6,101 коня ,ако ти трябва по голям багажник или цената е добра става.
Лично на мен хечбека по ми харесва ,но с децата и багажа забрави.
Успех с избора

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 29 яну 2009 19:18

" Renault Laguna 2.2"
По голям трън в гъза ( с извинение) не можеш да си завреш. Двигателя до 97 ма е дефектен!!!! След това този 2.2 дти нямам гледище но щом е на база предишния пак бих се пазил. АКо взимаш лагуна 1.9 дти железен мотор и е 100 коня попада в долната графа за данъка. На 2.2д блока е някъв смотан и се цепи между маслената и водната магистрали. (имам си една такава в гаража вече 2 години няма 1км. минат :banghead: )
За полото не съм любител на комбита, така че можеш да се сетиш какво ще ми е мнението :beer

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 29 яну 2009 21:41

Не ги слушай,от комбито по-удобна кола няма.Колкото до 100 кс-не са проблем и за млад и за стар шофьор-зависи кви са ти бръмбарите в главата,а не конете в колата.За тая цена имаш аванс да я пооправиш и пак ще си по надолу.Хвани някой отворко да я види и я взимай,ако е ок.

Rocky_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rocky_1 » Пон 02 фев 2009 6:12

Здравейте,
Ами и аз получавам много съвети да не си взимам кола от там. А и наистина като отида на място, много от търговците ми се струват доста нахални и доста послъгват. Ама доста. И човек си мисли - щом ме лъже за годината на колата, кой знае и за какво друго. Ако случайно тук има търговец от там да не се обижда, нямам такова намерение :обичам ви

Но откъде другаде може човек от Благоевград да си вземе кола? Тукашните автокъщи продават на много надути цени. Буквално са със 1000-2000 лева по скъпи колите. Поне по мое наблюдение. А от Дупница ми казаха, че мога да си докарам майстор или да я водя някаде из града, но предполагам че тамошните майстори си "партнират" с търговците. София примерно ми е далече да хода всеки ден, като се има предвид че ми отне 3 дена (3 визити) да обиколя всички авто къщи в Дупница и 100% има такива, които съм изпуснал. Като гледам цените в мобилен.бг май и по София е като в Дупница. Или бъркам?

Искам да ви питам нещо относно този 1.6 двигател, който го слагат само на комбитата и седана. Значи двигателя е 1.6 (74 kW), но колко конски сили е точно? Колегата по горе каза че е 101, а в Википедия пише че е 100. И как точно се измерва данъка който се плаща? Защото някой ми каза че след 100 коня става доста по-скъпо. А ако това е вярно е много кофти за един кон да те глобат : :lol:

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пон 02 фев 2009 10:25

Rocky_1 написа:Искам да ви питам нещо относно този 1.6 двигател, който го слагат само на комбитата и седана. Значи двигателя е 1.6 (74 kW), но колко конски сили е точно? Колегата по горе каза че е 101, а в Википедия пише че е 100. И как точно се измерва данъка който се плаща? Защото някой ми каза че след 100 коня става доста по-скъпо. А ако това е вярно е много кофти за един кон да те глобат : :lol:

Данъка се изчислява според мощността в киловати, просто за по-разбираемо хората си го казват в конски сили, мерната единица по-разпространена в България щом става дума за ДВГ.

Потребителски аватар
Stefo`o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefo`o » Пон 02 фев 2009 11:53

Rocky_1 написа:
Но откъде другаде може човек от Благоевград да си вземе кола? Тукашните автокъщи продават на много надути цени. Буквално са със 1000-2000 лева по скъпи колите. Поне по мое наблюдение. А от Дупница ми казаха, че мога да си докарам майстор или да я водя някаде из града, но предполагам че тамошните майстори си "партнират" с търговците. София примерно ми е далече да хода всеки ден, като се има предвид че ми отне 3 дена (3 визити) да обиколя всички авто къщи в Дупница и 100% има такива, които съм изпуснал. Като гледам цените в мобилен.бг май и по София е като в Дупница. Или бъркам?

Много си прав, колега. В Благоевград е толкова 1000-2000лв. отгоре. Както съм казал в един пост малко по нагоре в темата... не можем да изискваме много от тия коли. 2ро- колите в София са абсолютно същите и там идват от Италия и в Дупница са от там. Всичко е късмет. Аз, да чукна на дърво, сериозни проблеми не съм имал моята ( която също е от дупница). Антифриза ми чезнеше по едно време но се оказа, че при слагането на ГИ (което вече нямам)са ми сложили по-малки тройници и са притегнали повечко маркучите със скобите и се бяха прорязали. От там си течеше антифризче, обаче по такъв начин, че се виждаше под един от блоковете на двигателя и направо бях.. :banghead: :D, но като се разбра какъв е проблема се успокоих много :). Така че КЪСМЕТ, пък ако не искаме да се оплакваме така трябва чисто нови коли и като се развалят да ги сменяваме както правят братята европци :) :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”