Оборотите падат бавно???

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
a4tech
Автомобил:
Двигател:

Оборотите падат бавно???

Мнениеот a4tech » Чет 29 яну 2009 22:55

Здравейте, колеги. Колата е Пасат 3 (б4) с мотор 1,8ми АБС. Газовата е електрическо Ловато. Като я изфорсирам или като изключа от скорост след ускорение оборотите падат бавно, задържат на около 2000 и след 5-8 сек. падат нормално до около 900. Газовата е в гаранция още, но дали е само от нея? И на бензин сякаш има нещо подобно, но мноого по-незабележимо. На бензин не задържа на 2000. Иначе и там ми се струва че не падат достатъчно бързо, но ми казаха, че било нормално. Като цяло разхода не е малък на газ.
Ако е възможно и някой да ми обясни накратко изпарителя регулира ли всъщност горивната смес, моят като е електрически какво се подава на това дето е като клапан на изпарителя (в смисъл там вкл/изкл ли е или е някакъв аналогов сигнал, който се променя според режима на мотора). Някои хора ми казват че това пак е клапан.
Има и друг ефект(дефект). Ако ускорявам и рязко и отнема газта първо си забива както е нормално а после за няколко секунди се изстрелва мъжката :). Ако тая джаджа на изпарителя е клапан от къде се взима това гориво да се изстреля така колата. Благодаря предварително. :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Оборотите падат бавно???

Мнениеот Winner25 » Пет 30 яну 2009 0:52

Може да пробваш да откачиш едната клема на акумулатора за няколко минути. Ако има записани грешки ще се изтрият. На мен ми се е случвало бавно да ми падат оборотите когато е развит много винта на изпаритела от който се регулират оборотите.
А този клапан който е на изпаритела, доколкото знам е вкл/изкл и не регулира нищо.

a4tech
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот a4tech » Пет 30 яну 2009 8:55

За кой винт става въпрос - черния на изпарителя ли, от който се регулират тихите обороти? При мен мисля, че е добре настроен, защото са нормални ниските, даже май носи мааалко да се усилят, че понякога леко притреперва мотора на празен ход.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 09 фев 2009 22:07

авансът почуква ли на висока предавка и ниски обороти?
първо диагностика после проблема!
по принцип след натрупване на грешки компа влиза в авариен режим и почва първо бавно да падат оборотите а после ще почне да ги държи на 2000 оборота!

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Пон 16 фев 2009 9:07

и при мен се получава този ефект със задържането на 2000 оборота ама само след 65-70 градуса и то не винаги и не мога да го оправя :banghead: , ходих на диагностика и нищо, няма грешки и всичко бачка баси :? ! Иначе разхода е 12-13 Софийско. Та колега ако решиш проблема пиши моля! :D /1.8 ABS с реле за ресет на компира :lol: /

Последна промяна от TURL на Пон 16 фев 2009 17:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Пон 16 фев 2009 17:02

здравейте и моя пасат беше така и аз обиколих суматиму стендове и реглажи и накрая се отказах докато един ден като го запалих започна да фучи като прахосмукачка и се оказа че е скъсан тампона на моното смених го и всичко заспа не казвам че това може да е бил проблема но при мен от това се оправи иначе и захранването прекъсваха на компютъра и за момент се оправи и след десетина километра пак същото явно при мен в началото е имало малък процеп и дърпала въздух и правила тези номера поне аз така си го обеснявам

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 17 фев 2009 17:38

Моят е пълен инжекцион с обикновена газова и също падат малко по плавно на газ.
Като загрее намалява този ефект, но го има. Не съм се ровил защо.
Имам си някои обяснения, чисто лаични. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kristinobal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristinobal » Сря 18 фев 2009 9:04

[quote="a4tech"]Здравейте, колеги. Колата е Пасат 3 (б4) с мотор 1,8ми АБС. Газовата е електрическо Ловато. Като я изфорсирам или като изключа от скорост след ускорение оборотите падат бавно, задържат на около 2000 и след 5-8 сек. падат нормално до около 900. Газовата е в гаранция още, но дали е само от нея? И на бензин сякаш има нещо подобно, но мноого по-незабележимо. На бензин не задържа на 2000. Иначе и там ми се струва че не падат достатъчно бързо, но ми казаха, че било нормално. Като цяло разхода не е малък на газ.
Ако е възможно и някой да ми обясни накратко изпарителя регулира ли всъщност горивната смес, моят като е електрически какво се подава на това дето е като клапан на изпарителя (в смисъл там вкл/изкл ли е или е някакъв аналогов сигнал, който се променя според режима на мотора). Някои хора ми казват че това пак е клапан.
Има и друг ефект(дефект). Ако ускорявам и рязко и отнема газта първо си забива както е нормално а после за няколко секунди се изстрелва мъжката :). Ако тая джаджа на изпарителя е клапан от къде се взима това гориво да се изстреля така колата. Благодаря предварително. :)[/quote]
Все едно пишеш за моята кола, проблема го реших като откачих акумолатора за 15 минути и след това покарах на бензин докато включи няколко пъти перката.
Само с откачане на клемата не става.

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Сря 18 фев 2009 14:55

На самия изпарител има врътка за оборотите на празен ход. Колкото и да се върти елекртониката стабилизира оборотите автоматично и "файда от ползата никаква". ОБАЧЕ
Дръпнах бусата та ТПС-а,компютъра влиза в някакъв режим в който на бензин оборотите на празен ход са нормални,но на газ вече се регулират САМО от врътката на изпарителя. Тогава ги настроих да са колкото на бензин. Закачих отново буксата на ТПС-а и проблема със задържането на оборотите изчезна. Така при мен се оправи и не тръвдя че е кардинално решение на проблема. Същия ефект се получава когато автомобила работи без постоянните 12 волта,захранващи компютъра. Същите 12в които се прекъсват за чистене на грешките натрупани в компютъра. Автомобила е Г3 с мотор АВS. Изпарителя е Landi-Renzo EC04.

Върни се в “Автогазови уредби”