[quote="a4tech"]Здравейте, колеги. Колата е Пасат 3 (б4) с мотор 1,8ми АБС. Газовата е електрическо Ловато. Като я изфорсирам или като изключа от скорост след ускорение оборотите падат бавно, задържат на около 2000 и след 5-8 сек. падат нормално до около 900. Газовата е в гаранция още, но дали е само от нея? И на бензин сякаш има нещо подобно, но мноого по-незабележимо. На бензин не задържа на 2000. Иначе и там ми се струва че не падат достатъчно бързо, но ми казаха, че било нормално. Като цяло разхода не е малък на газ.
Ако е възможно и някой да ми обясни накратко изпарителя регулира ли всъщност горивната смес, моят като е електрически какво се подава на това дето е като клапан на изпарителя (в смисъл там вкл/изкл ли е или е някакъв аналогов сигнал, който се променя според режима на мотора). Някои хора ми казват че това пак е клапан.
Има и друг ефект(дефект). Ако ускорявам и рязко и отнема газта първо си забива както е нормално а после за няколко секунди се изстрелва мъжката

. Ако тая джаджа на изпарителя е клапан от къде се взима това гориво да се изстреля така колата. Благодаря предварително.

[/quote]
Все едно пишеш за моята кола, проблема го реших като откачих акумолатора за 15 минути и след това покарах на бензин докато включи няколко пъти перката.
Само с откачане на клемата не става.