Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо да избера Passat, а не Scenic ???

Мнениеот leavon » Пет 30 яну 2009 9:18

kiril_kirilow написа:
Едно от нещата който ме насочиха към тези две марки е,че по пътищата в момента всяка втора кола е VW (пасат или голф ),а можеби всяка трета е рено сценик.?

А интересувал ли си се от други марки подобни коли?? Имам колега, също запален рибар, кара Мицубиши - "космически вагон" - 4х4 и разни други и е доволен. Понякога влачи и лодка! Може би някой от неговите наследници ще ти свърши работа..

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 30 яну 2009 11:16

NeKaramGolf написа:
kris11 написа:...

Криско, личи си, че си пристрастен.

Не искам да те обиждам, но не само голфа е кола... и не само VW...

Никой не си купува кола, за да знае че тази кола ще я продаде само с 1000 лв по-малко (защото, видиш ли, имало слух, че немските коли никога не се чупели)

Хахахахахахаха

Вижте колко теми има в продава ... колко голфове и стари пасатори се продават... И колко хора търся чарколяци ... признайте си, знам че обичате всеки ден да сте под колите и ръцете да са омазани в масло, оставащо под ноктите mhihi

Всичко е "кола"... Всичко се чупи... Важното е човек да си направи сметка...
За същите пари - същия клас коли от всички други марки - забележете - със киматик, ел стъкла, ел огледала, подгряване на огледалата и т.н. и т.н... (карал съм опел колко масло горешеее.. и постоянно му доливах антифриз, имам наблщдения и над вечните голфове)

Имах и Алфа 155 - 2л 94г с всички екстри и махагон. Двигателя ие звяр- никакъв проблем , но всичко останало се започна да се троши едно след друго .Пмръзна ми да сменям носачи на 15-18 000км - всякакви марки.Климатроника нито един път не съм го допълвал, но в замянат на това няколко пъти прави дисплей и електронното реле за управление на климатика.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 30 яну 2009 11:24

Митсубишито СпейсСтар е с двигател и скорости на Рено :evil: сглабят го в Холандия и е на платформата на Каризма.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 30 яну 2009 12:00

forski, кой го чука какво е СпейсСтар?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 30 яну 2009 12:42

Не ти разбрах въпроса колега?
Колегата leavon два поста по нагоре споменава като възможен вариант Mitsubishi и поради тази причина казвам че Mitsubishi Space Star се сглабя в Холандия и е с мотор на Рено.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 30 яну 2009 12:48

как пък винаги се намират разбирачи, да кажат, че дадена марка е зле щото емблемата приличала на еди-какво си...
от 2001 до 2006 карах Меган Комби 1.9дти... 102 хиляди км /"реални" :lol: /, защото си го купих чисто нов от магазина... с ДДС допълнителна седалка ми излезе точно 21000лв /приспадам данъка/ сложих му и чип.. стана 125кс, а разхода градско и магистрала "юнашко" каране - 6/100.
За това време ми даде всичко на всичко 5 дефекта
- рециклажната клапа за въздуха в купето се развали още гаранционния срок /1г/ и на практика отказаха да ми я ремонтират /"майстора болен" и т.н. ходих 3 пъти, но не съм вдигал скандали/ казаха ми, че им е слабо място, а се сваля цялото табло за ремонта...
- затегна ми хидравличната рейка - най-вероятно след лек удар в бордюр на гумата... поискаха ми 1300лв за нова + 300 труд... Рециклирах я за около 300лв с труда
- скъса ми се кабелчето на шофьорския еърбег /не съм го ремонтирал, щото рядко ползвам еърбег/
- на около 90 000км започна да се чува един шум - оказа се лагер /паразитна ролка на ремъка/... беше ръждясал... пишеше Койо - Джапан на него... Струваше 90лв и го взех от магазин за части на мицубиши...
- към края се чуваше леко потропване на дупките... ходих при 2-ма майстори но казаха, че всичко е здраво... При продажбения оглед /майстора явно разбираше от мегани/ откри, че причината е в някакво тампонче - струвало 10-ина лв...
Та като цяло - турското рено /комби се сглобява само в Турция/ изкара 100 000км по наште "пътища" вкл. редовно ходене за риба и на ски, теглене на лодки и ремаркета с реално 2 съществени ремонта... един лагер и рециклиране на рейката...

Януари 2007г си докарах Пасата от Мюнхен, брат ми живее там и го купихме от негов колега в службата... 2002г. Б5.5 комби 131кс дизел, кожа, климатроник, 6ск /версия Хай-лайн/... на 61000км... Излезе ми точно 21000лв с докарването на ход.
Още на 2-ия месец се скъса маншон на лява полуоска... след 2 месеца - и на дясната...
не след дълго спуках и маркуч на турбото - 178лв... Декември смених ангренаж, в. помпа и т.н. 1000лв с труда. В момента има прекъснал кабел на лява задна тонколона... иначе общо взето всичко си работи...
Разходът е 7.5-9/100 градско и 6-7/100 на дълъг път... стила на каране си е същия - газ колкото подволява обстановката... В момента пасатът е на 104000км

Та изводът от опита ми с двете коли е: Да, Пасатът е по-комфортен, по-стабилен... Просто по-висок клас кола /имам копие от ф-рата нов е струвал 54000 марки/ Но в никакъв случай не бих казал по-здрав или по-евтин за подръжка! Много по-нисък, по-труден за паркиране, застраховката само му е 1300-1400лв/год. А на реното последната година дори нямах каско, щото реално тия коли не се крадат...

Ако се прави сравнение със стар пасат /95г/ не бих казал, че и комфортът ще е по-добър от на мегана...

Моят съвет е вземи си сценик от "бай-бек" - първи собственик, сервизна история и т.н. или си го докарай сам от Европа! Пасат 95г. вече е морално остарял автомобил за друг тип "пътници" /които предпочитат сами да си ремонтират МПС-то...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 30 яну 2009 13:20

forski написа:Не ти разбрах въпроса колега?
Колегата leavon два поста по нагоре споменава като възможен вариант Mitsubishi и поради тази причина казвам че Mitsubishi Space Star се сглабя в Холандия и е с мотор на Рено.

Опитай да четеш по-внимателно!
leavon написа: Мицубиши - "космически вагон" - 4х4

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Пет 30 яну 2009 14:04

Tedo- написа:как пък винаги се намират разбирачи, да кажат, че дадена марка е зле щото емблемата приличала на еди-какво си...
от 2001 до 2006 карах Меган Комби 1.9дти... 102 хиляди км /"реални" :lol: /, защото си го купих чисто нов от магазина... с ДДС допълнителна седалка ми излезе точно 21000лв /приспадам данъка/ на реното последната година дори нямах каско, щото реално тия коли не се крадат...

.

Смяната на ремъци,водна помпа и ролки си е смяна на консумативи,които се сменят на повечето коли ,а не ремонт според мен,така че не виждам причина да се оплакваш от "скъпата "подръжка на пасата,реално си сменил два маншона по 10-12 лв.и маркуч на турбото ,а това за кола на около 90 хил.км пробег , си е съвсем поносимо като разходи смятам. Ще споделиш ли ,ако не е прекалено лично ,защо след като си бил толкова доволен собственик на чисто ново рено,не си купи отново автомобил от същата марка или пък някоя италианска лимузина от по висок клас или форд някакъв да речем,а си купи пасат на старо ? Интересно ще е също доволен ли си от продажната му цена на втора ръка на готиното рено и защо ли никой дори не ще да ги краде.

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 30 яну 2009 14:15

купих пасата по една много проста причина - такава оферта не е за изпускане - кола със 100% история, на тия километри... дори стоя 3 месеца при брат ми докато влезем в ЕС за да икономисам ДДС-то

а преди това гледах новото рено меган - към момента не предлагаха комбито а само хечбек /странния/ и седан /въобще не ми харесва/... а и купуването на чисто нова кола винаги излиза по-скъпо /гаранционен сервиз, застраховка и т.н./ малко употребяван автомобил е много по-изгоден...

пък и ако човек купува все от една фирма, никога няма да може да си направи сравнение...

досега аз съм повторил само с Хюндай - първо Галопер, после Санта фе... имам го и в момента... много е здрав, но вече не ми е интересен...

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 30 яну 2009 14:17

vw16v написа:Смяната на ремъци,водна помпа и ролки си е смяна на консумативи,които се сменят на повечето коли ,а не ремонт ...

ремонт или обслужване - все ти бърка в джоба... на рендето щеше да ми излезе мах на половина и не се разглобява половината кола...
крадците си имат собствена логика - да караш кола дето се краде е 0-предимство...

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 30 яну 2009 14:46

batececo написа:
vw16v написа:малкия багажник

mhihi mhihi mhihi
Колега, виждал ли си RENAULT MEGANE SCENIC дълбочината на багажника е като на пасат комби, но височината е двойна.

По-плитък е на рендето.И по-тесен.

Потребителски аватар
batececo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batececo » Пет 30 яну 2009 15:22

Отказвам се да коментирам, вие си знаете едно - никой не може да ви убеди в противното...

Все пак да ви кажа, че съществуват и други марки освен VW...

И на Сценика багажника е доста по-голям и по-обемен от на Пасата (на Пасата също е голям багажника но не колкото на Сценика)...
Не бъркайте Сценик със Коуч :)

http://www.mobilen.bg/photos/1/big/1123 ... 6119_2.pic

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 30 яну 2009 15:45

Колега, разбира се че по-новото ще избереш. Голям праз че не е немско. То и немското не е баш немско, а турско mhihi

Потребителски аватар
Murphys
Автомобил: Golf MK5
Двигател: 1 6 FSI
Контакти:

Мнениеот Murphys » Пет 30 яну 2009 16:13

Относно спора..бих могъл да добавя няколко неща, всеки да си ги тълкува както иска:
ФВ и РЕНО са коли,и като две различни марки предлагат различен комфорт и возия съответно. Това да се твърди, че кола от 1995 г. е по-добра, от кола произведена през 2001 не звучи някак сериозно..тъй като се водим модерни хора и сме в крак с времето. Единственото логично обяснение за довода, че кола произведена през 1995 г. е по-добра от друга произведена 2001 е само едни, че не искаме да приемем новите неща - като екстри, возия, дизайн, елекртоника и т.н. Не отричам, че колите ги правят по крехки, но не мога да приема, че разликата в годините не оказва влияние и човек не би пожелал в тези времена малко повече комфорт и глезене ... дали от ФВ или от РЕНО, въпрос на избор.
Сценика не е стандартна кола, с която сме свикнали. Това е миниван, не е комби, не е хедчбек или купе, миниван, казвам, защотото трябва да се прави разлика, когато се сравняват двете коли с +/-.
Сценика има климатроник, ESP, 6 Airbags, подгряване на седалки, стъкла, огледала. В малки изключения няма - бордкомпютръ, но има индикатор за външна температура, много джобове и тайници в колата. лесно и бързо демонтируеми задни седалки образуващи огромно товарно помещение с равен под. Кожен салон,предните седалки са доста удобни и комфортни, пръскалки на фаровете, калъф за очила над шофьора, климатизирана жабка и тайници, датчици за налягане на гумите, в някой модели - навигация от 2001 г., автоматични заключване при тръгване с функция вкл/изкл. Стандартно халогени. Да може би при високи скорости и разминаване с тир на магсистралата малко да се залюлее, но е за секунда. Стабилна е в завоите...това беше за комфорта за кола произведена 2001г. За другите неща, като окачване, ходова част и т.н. няма да говоря, тъй като си има една приказка, която всички я знаят - кола и жена на късмет. Няма кола, която да не се е търкялала по българските пътища и да не е постраздала. А,това защо цената на ФВ е високо и държи цена и друга тема, тъй като цената е заради автоджамбазите, стока която се търси си има и цена, също така и хората си променят мисленето и търсенето..за това по пътищатата се виждат по-често освен ФВ и РЕНО и др. коли. Всички коли се правят, едни повече други по-малко...това колата е ортак на джоба.
Това е моето мнение и не задължавам никой с него. :beer :D

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 30 яну 2009 16:40

rosy написа:Колега, разбира се че по-новото ще избереш. Голям праз че не е немско...

:да:
Неуместно е да се съпоставят двата автомобила. Такива пасати се произвеждат от края на 93, а реното ако не се бъркам се прави от 2000 нататък.
А и двете коли са в различна категория :)
В случая мисля че по новата е по-добрия избор.
Ако избора е Sharan vs. Scenic вече е друга работа :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”