Здравейте,
имам следния проблем с запалването на двигателя.Колата няма дебитомер в смисъл че е свален и нее закачен нито на двигателя нито на буксата.Предполага се че има имобилайзер но не е сигурно че клщча който го има е с чип.Признаците които дава са завъртане и първична искра след което искрата изчезва и не се показва повече.Според мен и скромния ми опит ако е имобилайзера то трябва да запали и веднага след това да загасне.Продавачите се съмняват че е датчика на хол но нз и аз какво може да е .Надявам се да чуя вашите компетентни мнения по въпроса.
Благодаря предварително.
Поздрави Василев.
Проблем с запалването Golf III VR6 2.8 174
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Проблем с запалването Golf III VR6 2.8 174
Ами най-вероятно е от него-от дебитомера. Доколкото знам, VR6 не може без него. Но нека по-разбиращите да се изкажат.
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А дали може след като го няма компютъра да разчита това и да завърта но следващия момент да отчете липсата на такъв и да прекъсва тока 
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
дебитомера няма нищо общо с паленето.щом имаш искра само с подаването на контакт е много вероятно да е имобилайзер,но има и други варианти ,така че най добре диагностика
-
plamkata86
- Автомобил:
- Двигател:
колега мн е вероятно да е имобилаизер.
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А как ще се разбере в смис. като се включи към компютър то би трябвало да изпише проблем с имобилайзера нали ?
и ако е така има ли начин да се запали било то и за малко като се прескочи имобилайзера все пак ще купувам тази кола редно е дая чуя как работи
и ако е така има ли начин да се запали било то и за малко като се прескочи имобилайзера все пак ще купувам тази кола редно е дая чуя как работи
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А може ли с VAG-Com да се пренастрои имобилайзера по ключа който го има или да се изключи поне ? И трудно ли е за направа?
Незнам преди да си кача колата на ваг ком ме питат дали има имобилаизер..иди при някои които е наясно закчете я да ти обесни 
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В момента съм на път за варна да гледам тази колица.Ако я харесъм ще я дърпаме на ласо (твърд теглич коите проектирах до 23:30 )до София
.Но ако ни хване чичко Джак ще има
.Стискайте палци да не ни среща. Ако я дадърпаме ще помагате да я запалим
. 
.Стискайте палци да не ни среща. Ако я дадърпаме ще помагате да я запалим 
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Проблема е че има един малак чип вграден в ключа, в повечето случаи е филипс, не му трябва захранване http://en.wikipedia.org/wiki/RFID. Казаха ми че защитат е вградена в ЕКУ-то и незнам как ще я подкараш таз кола. Както каза колегата основния признак е Запалва държи обороти за около 1 сек. и веднага гасне!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Искра в момента на подаването на контакт и пълното й отсъствие след това е ясен признак, че трябва да си търсиш или Хол-датчик, или комутатор на бобината
(или комплект комутатор-бобина - не знам как е на VR6)
(или комплект комутатор-бобина - не знам как е на VR6)
- venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи има нещ0 в делкото но нз какво е .Някои казват че е комутатор други че това е втори датчик на хол на и аз .Кажете ако вие знаете и това нещо сменя ли се или се сменя цялото делко и ако се сменя как се разглобява делкото?А днес си закачих компютъра на VAG-COM колата беше само на контакт защото още не пали.Незнам дали трябва да работи двигателя за да се свърже но доколкото ми казаха не е задължително.Биксата свъщност са две малко букси бяла и чена а не голяма продълговата.Колата по документи е 1995 пък е с такива букси .Това възможно ли е ?След като го свързах и пробва няколко пъти да се свърже неможа и изписа няма връзка с компютъра или нещо подобно.Тази програма ми я даде един приятел VAG-COM Release 409-1.Същата версия на програмата са се опитали и на едно венто да се свържат но не са могли и после момчето е отишло на друго място и там са се свързали.Ако можете пратете някоя версия която би трябвало да стане. - venkata2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема е решен колата пали просто изпилих малко датчика на хол на коляновия вал да влезе по навътре и да отчита като хората и заработи 
Колега да попитам с този проблем при бутане колата палеше ли 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”