Original style -начало 53стрWörthersee treffen 2012
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Историята на моя МК2 в снимки- 16V -КР в коша 24стр+клип
Може би повечето от вас знаят че смених двигателя ГУ със КР.След много главоблъсканици и препятствия голфа запали и вече се кара но остана един не маловажен проблем колата е спъната и върви доста слабо.Пробвах да заменя разпределителя на горивото но няма разлика.Колата се форсира до ограничител но като се кара на скорост е спъната и нещата се случват доста бавно.Мерих налягането на помпите което отчете 8 бара незнам дали е нормално или е много.Мотора е зацепена правилно всичко си е на белези.Двигателя работи също равномерно без прекъсвания.Все още не съм сменил горивния филтър защото сложих добавка за прочистване на горивна система и исках да го сменя след като изразходвам горивото с добавката.Нещо малко мъчи мотора но не мога да го открия.Моля който може да помогне. 

Последна промяна от sashobas на Вто 06 окт 2009 9:47, променено общо 1 път.
- Adrian-AAA
- Автомобил: Golf 2 and 3
- Двигател: AAA and AFN
Re: Историята на моя МК2 в снимки- 16V слаба динамика
дай нещо по конкретно за спънатост,с какви скорости е и меха.в ред ли е? пуши ли черно на много газ.
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колата при начален старт е спъната но си върви до прекъсвач на 4-та и 5-та предавка не и достига нещо върви до 160 на горе е много слаба.Имам съмнения да не би компютъра да не прави нужния аванс.ф
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
sashobas написа:Ами колата при начален старт е спъната но си върви до прекъсвач на 4-та и 5-та предавка не и достига нещо върви до 160 на горе е много слаба.Имам съмнения да не би компютъра да не прави нужния аванс.ф
Дюзите как са? Тука ми мирише че нема бензин. Същия като моя проблем.
А респонса на място как е? Попръдва ли като даваш рязко гас?
- Adrian-AAA
ако има някои твой колега там да и види с тробоскоп аванса ,но и според мен е на бедно.гледах някъде едно клипче с тест на дюзите на око дали пръскат като хората,но щом е муден старта и не иска повече от 160 значи беднее смени филтъра за начало не се занимавай с друго и ако няма и тогава разлика пак ше го мислиме 
намерих го
http://www.youtube.com/watch?v=WFhJLLCjKdQ

намерих го

- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
утре ще сменя филтъра и ще споделя.А за центровката тя е на 6 градуса.Прекъсване няма колата работи равномерно без да прекъсва.А за беднеене не ми се вярва защото регулираме от винта на клапата пускаме повече гориво но няма разлика или мотора не работи добре.
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
sashobas написа:утре ще сменя филтъра и ще споделя.А за центровката тя е на 6 градуса.Прекъсване няма колата работи равномерно без да прекъсва.А за беднеене не ми се вярва защото регулираме от винта на клапата пускаме повече гориво но няма разлика или мотора не работи добре.
E тук не трябваше да пипате на око. Не може да няма разлика.
- snickers_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
извади дюзите завърти на стартер и гледаи как праскат и си прецени 

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
По темата с вървежа, понеже се борих (боря се още) с подобен проблем - дюзи ако имаш от някой приятел да вземеш на заем - лесно се вадят, поне за проба. После премерете налягането не от бензиновата помпа, а което дава регулатора под петата дюза - трябва на загрял мотор да е 3.5-3.7 бара. Голяма вероятност проблема ти да е от тук, поне при мен се оказа така, но го открих по трудния път - първо смених дюзите, после бензиновата помпа за да стигна до тази х*йня...
Също така, помпите ги мерите на място, но не е ясно какво се случва в движение под голям товар (4-та и 5-та) - може да омаляват и да нямат нужния дебит на гориво. Ако не си сменял голямата помпа - нищо чудно да е от това, или ако ползваш старите помпи от пред-КР-а...
Разгледай из темите за така наречения тунинг "Ключ 16" - слага се една шайба за натягане на една пружина, чрез което вдигаш работното налягане на инжекциона и съответно обогатяваш колата - дава ефект основно при висока скорост, където при теб куца в момента. С годините материалите се уморяват и е нормално да са променили параметрите си (примерно твърдостта на тази пружина), така че може да е нещо съвсем елементарно...
Успех с проекта
Също така, помпите ги мерите на място, но не е ясно какво се случва в движение под голям товар (4-та и 5-та) - може да омаляват и да нямат нужния дебит на гориво. Ако не си сменял голямата помпа - нищо чудно да е от това, или ако ползваш старите помпи от пред-КР-а...
Разгледай из темите за така наречения тунинг "Ключ 16" - слага се една шайба за натягане на една пружина, чрез което вдигаш работното налягане на инжекциона и съответно обогатяваш колата - дава ефект основно при висока скорост, където при теб куца в момента. С годините материалите се уморяват и е нормално да са променили параметрите си (примерно твърдостта на тази пружина), така че може да е нещо съвсем елементарно...
Успех с проекта

- Adrian-AAA
или по добре някой да врътка на контакт няколко пъти,а най добре (защото съм сигурен че сте преправяли инсталацията) да я пуснете постоянно да върти ако не сте я направили вече само с реле (както ми беше на мен едно време)за теста.
А ако отдавна не е работил тоя филтър и дюзите съм почти сигурен че е от това та вече ти дадохме малко идей и чакаме резултат
А ако отдавна не е работил тоя филтър и дюзите съм почти сигурен че е от това та вече ти дадохме малко идей и чакаме резултат

- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Недейте да въртите много по инжекцията защото понякога нещата са необратими. Провери Сашо бензиновия регулатор дали му е здрав вакума дали работи правилно можеш да пробваш и с такъв от 8клапана. Дюзите - даваш постоянен + на помпата след което махаш маншона на инжекциона вадиш дюзите и ги слагаш в пласмасови чаши или шишета след което вдигаш помалко клапата и гледаш как пръскат , облака трябва да е еднакъв и да пълни съдовете с еднакво количество бензин за едно и също време.
- alpine
- wheels dealer
- Автомобил: L-Es
- Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
- Контакти:
Саше пробвай с оня регулатор който ти го дадох преди време заедно с инжекцията от поршето
На сивото имах проблеми с него но се оправи като го смених .

- paco
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По кой белег зацепвате ангренажа ве? Ако търсите Горна Мъртва Точка по белега на шайбата долу то със сигуност е грешно защото тя има склоност да превърта. Зацепваите само и единствено по белега на маховика
После тв'а дето викате на око въртим...прайм...нема да го коментиам...то един газ анализатор повече от 30лв няма да ви излезе в кой да е сервиз.
РАСО

РАСО
- sashobas
- Щастлив голфаджия
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря за съветите ще проверя всичко което ме посъветвахте,а относно центровката мотора си беше центрован ние само го проверихме и гледаме всички белези.
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
При мен имаше подобен проблем и след ровене около 2 месеца открих проблема а той беше следния:
Запушена цедка на горивопровод (изкормих я с отвертка) за тази иде реч

Във Вортекса едно момче имаше същия проблем и след като му писах каза, че се е оправил така че пробвай може и при теб да е запушена
Запушена цедка на горивопровод (изкормих я с отвертка) за тази иде реч

Във Вортекса едно момче имаше същия проблем и след като му писах каза, че се е оправил така че пробвай може и при теб да е запушена